opc_loader

Wensenlijst

Ga je de trap schilderen? lees hier de manieren hoe te doen!

Oude versleten vloerbedekking op je trap? Misschien is dan een schilder beurt een prima optie!

Je kunt besluiten om door de woninginrichter de oude vloerbedekking te laten verwijderen en er een nieuwe vloer bedekking op aan te laten brengen. Binnen een dag is je trap weer als nieuw dus een ideale oplossing. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan vloerbedekking op de trap. Bijvoorbeeld het loopgedeelte slijt zeer snel en de vezels pletten makkelijk en wordt snel smoezelig.

Als je huisdieren hebt krijg je veel last van haren, heb je last van een een stof allergie dan is de vloerbedekking geen goede oplossing. Zo zijn er verschillende voor en nadelen te noemen, die je misschien doen besluiten om de trap een schilderbeurt te geven. De oude vloerbedekking verwijderen is vaak het lastigste klusje, wellicht weerhoud je dit ervan om het te doen, maar er zijn veel voordelen te noemen als je de trap gaat schilderen.

Ben je niet zo handig, dan zijn er tegenwoordig voldoende klusbedrijven die dit voor je kunnen doen Je kunt natuurlijk ook de professionele schilder

dit laten doen,deze zal je trap weer prachtig schilderen. Tegenwoordig heb je prachtige kleuren trapverf die je kunt laten mengen of, effect verven die je trap een trendy uitstraling geven, bijvoorbeeld een grijze beton look, of hooglans spierwit. Ook kun je trap contrast kleuren aanbrengen zoals stootborden in een lichte kleur schilderen en de trap treden in een donkere kleur. Staat je trap in een klein halletje, iets wat in Nederland vaak voorkomt dan geef je hiermee de trap veel meer ruimtelijke diepte.

Je kunt er ook voor kiezen om de stootborden te bekleden met een plakfolie. Hier zijn prachtige resultaten mee te bereiken. Kijk maar eens op pinterest voor de nodige inspiratie.

Groot voordeel van een geschilderde trap is dat hij makkelijk is schoon te maken dus geen moeilijke vlekken meer van gemorste drankjes, of smerige schoenen die lastige vlekken kunnen veroorzaken. De trap maak je eenvoudig schoon met een schoonmaak middel. Beloop je de trap met je schoenen dan heb je wel kans dat je de traptreden wat sneller kaal loopt. Je kunt dan de trap voorzien van een antislip plakstrip. die zorgt er voor dat je trap ook nog veilig is en gaat het slijten van de treden tegen.

Het is aan te bevelen de traptreden van een extra verflaag te voorzien en ook een afdeklaag te geven, bijvoorbeeld met een 2 componenten blanke lak. Hierdoor zal de traptrede veel minder snel slijten en heb je langer plezier van je geschilderde trap. Besluit je om voor de veiligheid een antislip plakstrip toe te passen, hou er dan rekening mee dat de verf minstens een week goed moet doordrogen om de beste hechting te krijgen.

Als je de trap hebt geschilderd belast hem dan niet met je schoenen, de kans is groot als de verf nog niet voldoende is doorgehard dat de afdruk van je schoen in de verf zichtbaar is. Dus over het algemeen geld dat je geduldig moet zijn met de laatste afwerkingen. Er zijn verschillende verfsystemen lees hoe je een goede keuze maakt, of laat je informeren bij de betere verf speciaalzaak. Zij kunnen je goed adviseren over de keuze van verfsystemen en hoe ze verwerkt moeten worden.

Wil je wel een antislip plakstrook aanbrengen maar wil je eerst de kwaliteit en kleur zien om je verf goed te laten matchen vraag dan even een gratis kleurenkaartje aan.

aangepast op 16 mei 2018

aangepast 24 juli 2019

Blogschrijver: Dennis vd Burg

antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.