opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Gratis verzending
Gratis retournering
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Hoe een krakende trap opknappen met antislip rubber strip

Hoe een krakende trap opknappen met antislip rubber strip

Hoe een krakende trap opknappen met speciale schroef en direct voorzien van een antislip strip.

Ben je van plan je trap op te knappen omdat hij veel kraak geluiden geeft, er is nu een prima product om dit te doen. Er is een kraak schroef die je plaatselijk aan de bovenkant van de traptrede monteert. Dit doe je door een gaatje van 14mm te boren tot aan het stootbord.
Met behulp van een inbus sleutel draai je de kraakschroef in de traptrede, net zolang totdat je weerstand ondervind. je haalt op deze manier alle speling uit de traptrede en het stootbord. Het buigen van de traptrede veroorzaakt vaak dit kraakgeluid, door deze schroef in de traptrede te draaien zet je als het ware de traptrede onder druk waardoor bewegen(buigen) van de trede niet meer mogelijk is. Bekijk maar even dit montage filmpje van Stair Care op Youtube.

Het kraken van je trap kan namelijk verschillende oorzaken hebben. 

  • -trap is verzakt en staat niet meer waterpas.
  • -trap heeft een slechte passing in de verbindingen. Door krimp.
  • -trap is heel slecht geschilderd.
  • -trap is slecht gemonteerd.

Trap is verzakt
Om te beginnen moet je vaststellen of je trap niet ingezakt is en niet meer waterpas staat. Dit kun je eenvoudig vaststellen door een waterpas tegen de spil (paal) te zetten, om te zien of deze waterpas staat en kijk dan ook gelijk naar de treden of die nog waterpas staan. Is dit niet zo dan zal de trap weer recht moeten worden gezet. 

Soms moet de trap dan aan 1 kant iets worden opgekrikt. Hiervoor moet je dan het stootbord uit de eerste traptrede halen en met een hydrologische krik de trap onder de trede voorzichtig iets proberen op te krikken. Zorg dat alle betimmering van trapgat en langs de muur is verwijderd. Lukt dit niet dan zal de trap volledig vervangen moeten worden. Maar als dit wel lukt, gebruik dan vul plaatjes van hout om het verschil op te vullen.

Trap heeft slechte passing
De nesten(uitkepingen) in de zijkant van de trapboom en trap spil zijn te groot en geven fikse kieren en veroorzaken speling in de aansluiting. Vermoedelijk ontstaan door krimpen van het hout, hier kun je de traptrede proberen klem te zetten door het plaatsen van houten wiggen met een lijm of het plaatsen van een kraakschroef. 

Deze zet de traptrede onder druk omdat bij het indraaien de kraakschroef de ruimte die er is ontstaan in de verbinding opvult. De kraak bus is vrij eenvoudig te plaatsen met een speedboor boor je tot aan het stootbord een gat van 14mm en vervolgens draai je deze kraak bus met een inbus sleutel in de traptrede tot aan het stootbord. 

Is de trap weer kraakvrij plak je eenvoudig de antislip tape van ons over de gaatjes voor een mooie afwerking en heb je ook gelijk weer een goede antislip je kan natuurlijk ook voor traprenovatie kiezen middels een overzet trede of vloerbedekking.

Trap is slecht geschilderd
Het kan zijn dat bij de laatste schilderbeurt de trap niet goed is voorbehandeld. Ga je de trap opnieuw schilderen dan moet je de kieren goed uitkrassen en schoon stofzuigen en daarna afkitten met een flexibele kit, doe je dit niet dan loopt de verf in de verbinding en gaat als de verf gedroogd is steeds erger kraken. Is dit het geval dan is het te proberen waard om de kieren zo veel mogelijk schoon te krabben snijden met een scherp mes en vervolgens in de kieren overvloedig een naaimachine olie spuiten.

Trap is slecht gemonteerd
Dit kan je makkelijk vaststellen, controleer de stootborden of deze goed zijn vast geschroefd. ook kan je controleren of de trap goed vast staat tegen de muur. Je kunt hiervoor de afsluit lat verwijderen en zien of voor montage een goede muurbout is gebruikt met tussen de trapboom en de muur een rubber ring. Deze zorgt namelijk voor het tegen gaan van contact geluiden en zetting van de trap. Is dit niet het geval dan kan je proberen om aan de achterzijde tussen de muur en de trap een dunne wig te plaatsen en zo de trap weer op spanning zetten.

https://www.antisliprubbertape.com/kleurstaal-aanvragen/

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis

www.antisliprubbertape.com


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.