opc_loader

Wensenlijst

Krakende trap opknappen met antislip rubber strip

Krakende trap opknappen met speciale schroef en direct voorzien van een antislip strip

Ben je van plan je trap op te knappen omdat hij veel kraak geluiden geeft, er is nu een prima product om dit te doen. Er is een kraak schroef die je plaatselijk aan de bovenkant van de traptrede monteerd. Dit doe je door een gaatje van 14mm te boren tot aan het stootbord.
Met behulp van een inbus sleutel draai je de kraakschroef in de traptrede, net zolang totdat je weerstand ondervind. je haalt op deze manier alle speling uit de traptrede. Bekijk maar even dit montage filmpje op youtupe.

Het kraken van je trap kan namelijk verschillende oorzaken hebben. 

-trap is verzakt en staat niet meer waterpas.
-trap heeft een slechte passing in de verbindingen.
-trap is slecht geschilderd.
-trap is slecht gemonteerd.

trap is verzakt
Om te beginnen moet je vaststellen of je trap niet ingezakt is en niet meer waterpas staat. Dit kun je eenvoudig vaststellen door een waterpas tegen de spil (paal) te zetten, om te zien of deze waterpas staat. Is dit niet zo dan zal de trap weer recht moeten worden gezet. Soms moet de trap dan aan 1 kant iets worden opgekrikt. Hiervoor moet je dan het stootbord uit de eerste traptrede halen en met 
een hydrolische krik de trap onder de trede voorzichtig iets proberen op te krikken. Lukt dit niet dan zal de trap volledig vervangen moeten worden.

trap heeft slechte passing
De nesten(uikepingen) in de zijkant van de trapboom en trapspil zijn veel te groot en geven fikse kieren in de aansluiting. Vermoedelijk ontstaan door krimpen van het hout, hier kun je de traptrede proberen klem te zetten door het plaatsen van houten wiggen met een lijm of het plaatsen van een kraakschroef. Deze zet de traptrede onder druk omdat bij het indraaien de kraakschroef de ruimte die er is ontstaan in de verbinding opvult. De kraakbus is vrij eenvoudig te plaatsen met een speedboor boor je tot aan het stootbord een gat van 14mm en vervolgens draai je deze bus met een inbus sleutel in de traptrede tot aan het stootbord. Is de trap weer kraakvrij plak je eenvoudig de antislip tape van ons over de gaatjes en heb je ook gelijk weer een goede antislip je kan natuurlijk ook voor traprenovatie kiezen middels een overzet trede of vloerbedekking.

trap is slecht geschilderd
Het kan zijn dat bij de laatste schilderbeurt de trap niet goed is voorbehandeld. Ga je de trap opnieuw schilderen dan moet je goed de kieren schoon stofzuigen en afkitten met een flexibele kit, doe je dit niet dan loopt de verf in de verbinding en gaat als de 
verf gedroogt is steeds erger kraken. Is dit het geval dan is het te proberen waard om de kieren zo veel mogenlijk schoon te krabben snijden en vervolgens in de kieren overvloedig een naaimachine olie te spuiten.

trap is slecht gemonteerd
Dit kan je makkelijk vaststellen, controleer de stootborden of deze goed zijn vast geschroeft. ook kan je controleren of de trap goed vast staat tegen de muur. Je kunt hiervoor de afsluit lat verwijderen en zien of voor montage een goede muurbout is gebruikt met tussen de trapboom en de muur een rubber ring. Deze zorgt namelijk voor het tegen gaan van contact geluiden en zetting van de trap. Is dit niet het geval dan kan je proberen om aan de achterzijde tussen de muur en de trap een dunne wig te plaatsen en zo de trap weer op spanning zetten.

Heb je de kraakschroef toegepast om de speling in je traptreden op te lossen, dan is een antislipstrip die over de kraakschroef wordt geplakt een perfecte oplossing voor voor een mooie strakke afwerking en gelijk weer een veilige beloopbare trap.

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis

www.antisliprubbertape.com


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.