opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Gereedschap

Je kent de kreet vast wel "goed gereedschap is het halve werk". Ook bij het aanbrengen van een antislip trap strip is dit zo.

Te beginnen met de ondergrond; die moet goed schoon en vetvrij zijn, dit kun je eenvoudig doen met een ontvettingsmiddel of de ouderwetse ammonia met een beetje warm water.

14,99 11,99
Als je stroken gaat snijden van de antislip strip is het belangrijk dat je wel een beetje handig bent, het is een klusje waarbij je goed moet opletten, want het gereedschap is scherp. De strip moet...
12,99
Als je een ronde kanten gaat maken aan de antislip tape is het belangrijk dat je een goede harde en niet verende ondergrond gebruikt. Plus en minpunten + Zeer geschikt voor exacte ronde...
1,95
De doekjes zijn op alcoholbasis en droogt en ontvet prima. Gebruik alcoholdoekjes voor een optimale hechting van de antislipstrip. (probeer altijd eerst een klein stukje uit om te zien hoe de verf...
5,50
Voor het beste hechtingsresultaat is het belangrijk dat de antislip strip goed wordt aangedrukt, dit rollertje zorgt voor een goede druk in het midden van de strip en zorgt ervoor dat eventuele lucht...
2,75
Deze markeringstape is heel handig om de juiste lengte van de trap strip uit te meten. Je plakt eerst met deze tape als een strook over de gehele lengte van de traptrede, je snijdt met een...

Voor het allerbeste lijm resultaat is het belangrijk dat de antislip trap strip op kamertemperatuur wordt verwerkt en je voor het aandrukken een rollertje gebruikt.

Zorg dat je handen schoon zijn en raak de lijmlaag zo min mogelijk aan. Gegarandeerd heb je dan het beste resultaat en zit de zelfklevende antislip muurvast.

Met de extra gereedschappen speciaal voor de antislip producten, kun je de trap strip voorzien van half ronde uiteinden.  Of je kunt met een snijdertje smallere stroken maken, bijvoorbeeld middendoor zodat je een strip van 14 mm breed krijgt.

Bekijk hier onze montage video pagina om te zien hoe je deze gereedschappen kunt gebruiken.

Als je de trap een opknapbeurt wilt geven, en je wil wat tips lezen voordat je hiermee gaat beginnen, lees dan dit uitgebreide blog artikel trap opknappen met een beperkt budget.

Antislip trap strip voorzien van ronde kanten aan de uiteindes

Als je de strip iets terug wilt houden vanaf de kanten dan is het mooi om de uiteinden te voorzien van een half ronde kant.

Met behulp van een metalen stans beitel sla je met een hamer een halfronde kant aan de uiteinden van de strip.

Dit lijkt wellicht moeilijk, maar is het niet, zelfs als je niet super handig bent is dit eenvoudig te doen. 

Antislip trap strip goed aandrukken met behulp van een roller

Het beste resultaat bereik je door de zelfklevende trip aan te drukken met een aandrukroller als je de strip gaat aanbrengen. 

Het is beter om de strip op kamertemperatuur te verwerken, de strip is dan een stuk soepeler en je drukt hem makkelijker aan. 

Alcoholdoekjes gebruik je voor een schoon en vetvrije oppervlakte

Om zeker te weten dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is, gebruik je wat alcohol of deze speciale alcohol schoonmaakdoekjes.

Een setje is voldoende voor een volledige trap, (een doekje voor drie treden) na het schoonmaken de traptreden 10 minuten laten drogen en vervolgens de strip aanbrengen.

Probeer de lijmlaag zo min mogelijk met je handen aan te raken.