opc_loader

Wensenlijst

Gereedschap

Gereedschap gebruiken voor het aanbrengen van een antislip strip

Met de gereedschappen speciaal voor de antislip producten, kun je de trap strip voorzien van bijvoorbeeld half ronde uiteinden, je kunt ook met een snijdertje smallere stroken maken, bijvoorbeeld middendoor zodat je een strip van 14 mm breedt krijgt en je zo aanzienlijk op je prijs bespaart. Bekijk hier onze montage video pagina om te zien hoe je deze gereedschappen kunt gebruiken.

Antislip rubber tape voorzien van een ronde kanten aan de uiteinden

Als je de strip iets terug wilt houden vanaf de kanten dan is het mooi om de uiteinden te voorzien van een half ronde kant. Met behulp van een metalen stansbeitel sla je met behulp van een hamer een halfronde kant aan de uiteinden. Makkelijk te doen ook als je niet super handig bent.

Antislip goed aandrukken met behulp van een rollertje

Het beste resultaat bereik je door de zelfklevende trip aan te drukken met een aandrukrollertje. Als je de strip gaat aanbrengen, dan is het goed om de strip op kamer temperatuur te verwerken, de strip is dan een stuk soepeler en druk je makkelijk aan

Alcohol doekjes gebruik je voor een schoon en vetvrije oppervlakte

Om zeker te weten dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is, gebruik je wat alcohol of deze speciale alcohol schoonmaak doekjes. Een setje is voldoende voor een volledige trap, na het schoonmaken de traptreden 10 minuten laten drogen en vervolgens de strip aanbrengen. Probeer de lijmlaag zo min mogelijk met je handen aan te raken.