opc_loader

Menu

Aanmelden

Met deze montage tips het beste resultaat 

Met deze 5 handige tips is het aanbrengen van antisliprubbertape door iedereen te doen, ook als je niet zo handig bent, geeft het toch het mooiste resultaat. Een goede, snelle en betaalbare manier om je trap een heel stuk veiliger te maken.

Tip 1
Op kamertemperatuur

De antislip strip verwerk je het beste op kamertemperatuur zeg maar circa 20 graden. De strip is dan soepel, makkelijker te knippen en mooi strak te plakken. Het mooi strak knippen gaat heel goed met een parket plinten schaar.

Tip 2
Doe eerst de langste treden

Wil je de antislip strip over de gehele lengte toepassen, zeg maar van links naar rechts doe dan eerst de langste hoektreden, mocht je een meetfoutje hebben gemaakt, dan kan je het deel altijd nog gebruiken voor een kortere trap trede.

Tip 3
Verwijderen papierlaag

De papierlaag aan de achterzijde makkelijk verwijderen. De antislip wordt geleverd op een rol van 5 en 15 meter, de lijmlaag wordt bescherm met een dun papierlaagje die aan de binnenkant van de rol zit, soms is het lastig dit los te peuteren, bijvoorbeeld als je korte nagels hebt.

Snij dan eerst met een scherp mesje (stanley mesje) in het midden van de tape een cm in. (zie afbeelding) en pel vervolgens met de punt van het mesje vanuit het midden deze los. 

Tip 4
Plooien bij afrollen

Het beste is de strip te verwerken op kamertemperatuur, bij het afrollen kunnen er soms dwars plooien ontstaan in de lijmlaag.(zie foto) deze plooien kun je wegdrukken door na het aanbrengen van de antislip door deze met een roller goed na te drukken, lukt dit onvoldoende, dan kan je deze plooi plaatselijk licht verwarmen met een haarfohn en met een roller goed na te drukken.(let op de fohn niet te heet zetten voor de verf)

Tip 5
Reinigen van de antislip strip

Wil je de antislip strip mooi houden, gebruik dan een groen pannensponsje met een beetje afwasmiddel en reinig de strip in de lengte richting en maak de strip met een niet pluizende doek droog.

Bij de licht kleurige tape zoals creme en wit kunnen soms strepen van de rubber schoen zolen ontstaan. Deze verwijder je héél eenvoudig met een klein stukje fijn schuurpapier korrel 220.

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.