opc_loader

Menu

Aanmelden

De antislip trap strip met een zelfklevende laag aanbrengen is een klusje dat zo is gedaan.

Wil je de trap veilig maken met deze zelfklevende antislip trap strip, maar weet je niet of je dit wel kunt? Lees onze montage stappen hieronder.

Stap 1: Zet met potlood een paar streepjes op de traptrede van links naar rechts, ongeveer 2,5 cm van de (voor)kant traptrede af.

Stap 2: Langs deze potloodstreepjes plak je een strook schilderstape en druk deze aan in de hoekjes. Snijdt de randjes er af zodat je precies de lengte van de traptrede hebt in tape.

Stap 3Trek de schilderstape voorzichtig van de traptrede af en plak deze op een stuk antislip rubber strip. Knip de strip aan de uiteindes van de schilderstape af, zodat deze even lang is als de tape. Trek de tape van de strip af.

Stap 4: Maak je traptreden goed schoon met alcohol zodat ze vet en stofvrij zijn.

Stap 5: Zorg dat de op maat geknipte strips op kamertemperatuur zijn.

Stap 6: Trek een stukje strip los en begin met plakken in de hoek. Beetje bij beetje trek je het beschermvelletje voor de plaklaag los en druk je de strip aan op de traptrede. Houdt hierbij rekening met de potloodstreepjes die je eerder gezet hebt.

Stap 7: Druk de strip nog extra goed aan met een verfroller, waarmee je lekker veel kracht kan zetten. 

Deze sterke antislip rubber strip is erg eenvoudig aan te brengen, zo eenvoudig zelfs dat nagenoeg iedereen dit kan. Dit komt omdat de strip tape een dikte heeft van 1,8 mm en daardoor is deze mooi strak aan te brengen. De meeste tapes van de bouwmarkt zijn dun, ongeveer 0,2 tot 0,4 mm. Hierdoor is het vastplakken in een mooie rechte lijn veel lastiger om te doen.

  1. Zorg ervoor dat je de ondergrond goed ontvet met een reiniger of ontvetter zoals bijvoorbeeld alcohol of verf-ontvetter.

  2. Als de strip koud en stug is, verwerk hem op kamertemperatuur voor het beste resultaat.

  3. Zorg dat je de traptreden voorziet van een potloodlijntje of gebruik een hoek malletje voor het vastplakken in een rechte lijn.

  4. Raak de lijmlaag zo min mogelijk met je vingers aan.

  5. Druk de Antislip strip goed aan met een aandrukrollertje.