opc_loader

Menu

Aanmelden

Je trap verven in een Vintage look?  met een white wash krijt verf en een paar handige tips is dit een leuk winterklusje!

Ik heb al meerdere keren een artikel geschreven over het opknappen en restaureren van de trap en daarna afwerken met een verflaag. Succesvol was het artikel schilder je trap in een betonlook. In 2018 was dit helemaal in.

Bij de bouwmarkt kon je in eens weer combi verven kopen (2 of 3 laags) om dit leuke effect te realiseren.  waardoor je trap een industriële look kreeg. Je trap opknappen kan je op veel manieren doen.

Heel duur, met bijvoorbeeld een traprenovatie met overzet treden, of een tussenweg namelijk traditioneel bekleden met een vloerbedekking, of zoals de laatste jaren steeds meer gebeurd het glad afschilderen met een dekkende verf.

De oude vloerbedekking die er vaak op zit zal eraf moeten en alle lijmresten moeten dan worden verwijderd, best een behoorlijk klusje, maar als je deze voorbereiding goed doet dan zal het eindresultaat prachtig zijn.

Vintage look voor je trap, de trend voor 2020 maar hoe pak je dit aan?

Het is een klusje waar je wel wat geduld voor moet hebben, maar wel een heel leuk winterklusje met een verbluffend resultaat zoals je kunt zien. Ik heb deze van de site shabbytreats.com. zij verkopen online  krijt verven, in verschillende kleuren zoals een white wash en grey wash en ook gereedschap om je trap deze Vintage look te geven.

De krijt verf werkt wel iets anders dan de gewone verven, maar met een beetje studie is dit niet zo moeilijk, er wordt zelf gesproken over dat het werken met een krijtverf een stuk makkelijker is. De prijs om je trap zo te behandelen ligt op circa 170,00 euro aan materiaal.

Stap1 Schuur alle lijmresten en oneffenheden weg. Maak de trap vochtig en reinig de trap zorgvuldig met een ontvetter. Laat de trap daarna goed door drogen en schuur de trap vervolgens licht na met een schuurpapier korrel 220.

Maak de trap goed schoon, zuig alle kiertjes met de stofzuiger goed leeg, kras smerigheid in de kiertjes goed uit en kit de kieren goed af met een flexibel blijvende kit. Kraakt je trap plaatselijk, zorg dan eerst dat dit opgelost wordt. je kunt hiervoor speciale kraakschroeven kopen die de traptreden goed onder druk zet.

Stap 2 Het mooiste en het beste resultaat krijg je als je hiervoor een krijtverf gebruikt. Een krijtverf is een verf op waterbasis met pigment en krijt/kalk. Het beste resultaat krijg je als je meerdere dunne laagjes over elkaar aan brengt, waarbij je de lagen goed moet laten drogen.

Je kunt als voorbeeld kiezen uit een grondlaag die wit is. Deze breng je in 2 dunnen laagjes aan zonder tussen te schuren. vervolgens kies je een contrast kleur, er zijn vele kleur opties mogelijk.

Deze laag breng je ook 2 keer aan, tussen de lagen schuur je de traplicht met een korrel 220 en plaatselijk als je de trap een vintage look wilt geven schuur je door de verflaag heen naar de onderste laag wit.

Op deze manier krijgt de trap natuurlijke slijt plekken die deze vintage look geven. Hoe meer kleuren je durft toe te passen in de onderlaag hoe fraaier het resultaat zal zijn.

Stap 3 Als je tevreden bent over de vintage uitstraling kan je de trap een behandel laagje geven met een was, hiermee verdiep je de tinten en wordt het geheel egaal van kleur opzet.

Stap 4 De trap dien je dan ook nog te voorzien van 2 laagjes matte lak speciaal voor over de krijtverf. Het beste kun je dit doen met een lak roller. Vind je de trap iets te glad voor de sokken, dan is het nog goed om na te denken om een antislip strip tape toe te passen.

Er zijn verschillende soorten op de mark te koop, bespaar hier niet in maar koop een goede en sterke kwaliteit. hierdoor zal de verf ook minder slijten op de randen.

Veel plezier aan dit leuke winterklusje...

blogschrijver:

Dennis van den Berg

www.antisliprubbertape.com

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.