opc_loader

Wensenlijst

-Kwaliteiten in Antislip tape

Antislip tape soorten waar moet je op letten bij de aanschaf hiervan

Als je traptreden glad of smal zijn en je trap op en af lopen risicovol is, dan is een antislip trap tape een eenvoudige en goede oplossing om je trap een stuk veiliger te maken. Waar moet je op letten als je dit wilt aanschaffen? Er zijn veel verschillende kwaliteiten, soorten, prijzen en uitvoeringen. Deze kun je onderverdelen in de volgende categorien.

  • Antislip tape korrel

  • Antislip tape vinyl

  • Antislip tape signaal

  • Antislip tape rubber pvc    
    ppp

Antislip tape korrel profiel

De korrel antislip tape of ook wel antislip korrel band genoemd, zijn er in verschillende uitvoeringen, de tape is samengesteld uit een plakband van verschillende samenstellingen. Je kunt de antislip korrel tape een beetje vergelijken met schuurpapier als toplaag. Er zijn kartonnen plakbanden, plastic-kunststof plakbanden en vinyl plakbanden hierop zit een kunststof granulaat verlijmd. Je kunt de tape bijna overal kopen, zoals bij de Praxis, Ikea, of de Gamma, deze tape is een prima tape voor bijvoorbeeld een keuken trapje, of een opstapje, de papieren ondergrond is geschikt voor binnen toepassing, de kunststof ondergrond voor in de vochtige ruimtes. Maar over het algemeen wordt deze antislip tape voor binnen situaties gebruikt.

Toepassing: Voor binnen situaties, opstapjes kleine trappen. Minder geschikt voor buiten.

Maatvoeringen: Veel verschillende maten leverbaar. Ook standaard losse stukken.

Kwaliteit: Veel verschillende kwaliteiten en daarom ook verschillende prijsniveau's.

Levensduur: Afhankelijk van de ondergrond,korrelkwaliteit en gebruik tussen de 1 en 2 jaar.

Montage: Eenvoudig aan te brengen, maar slecht verwijderbaar na doorslijten.

Antislip tape met vinyl profiel

Deze antislip tape heeft een kunststof pvc ondergrond, de toplaag is een gebobbeld kunststof laagje dat zeer stroef aanvoeld. De antisliptape is goed toe te passen in binnen situaties. Je moet dan denken aan natte ruimtes zoal in badkamers, docheruimtes of sauna's. Dus daar waar je over het algemeen met je blote voeten loopt.

De antislip band is minder geschikt voor veelvuldige belasting. Ook voor buiten situaties is de antisliptape niet geschikt. De antisliptape is vrij dun, waardoor de slijtage erg snel gaat als je de tape met je schoenen beloopt. De tape is leverbaar in diverse kleuren en een aantal verschillende breedtjes.

Toepassing: Voor binnen situaties zoals natte ruimtes. Minder geschikt voor belopen met schoenen.

Maatvoeringen: Leverbaar op rol van 18mm tot 45mm en in losse stroken en platen voor traptreden.

Kwaliteit: Gematigd duurzaam.

Levensduur: Bij de juiste toepassing 1 tot 2 jaar.

Montage: Eenvoudig aan te brengen door de dubbelzijdige plaklaag. Niet zo makkelijk te verwijderen.

Antislip tape met een signaal toplaag

Deze tape is onder de antisliptapes de meest sterke tape. Het band is meestal van een kunststof gemaakt en de toplaag is een laag die is samengesteld van een grove korrel die in een epoxy toplaag is verwerkt.

De signaal tape is een perfecte tape voor buiten situaties zoals bedrijfsterreinen, fabriekshallen, werkplekken, natte en gladde traptreden, afstapjes etc daar waar veel mensen lopen en waar extreme situaties kunnen plaatsvinden. Deze antislip strip is minder geschikt voor woonsituaties.

De antislip strip is er in diverse signaal kleuren zodat hij ook nog eens extra opvalt in donkere situaties of kleine risico volle afstapjes of niveau verschillen.

Toepassing: Werkplek situaties, fabriekshallen, buiten locaties met extreem weer. Niet geschikt voor woonsituaties.

Maatvoeringen: Leverbaar in verschillende maten vanaf 20mm breedt op een rol, in stroken en verwerkt in aluminium strippen.

Kwaliteit: De kwaliteit is zeer duurzaam en erg sterk onder extreme situaties.

Levensduur: Bij de juiste toepassing en afhankelijk van hoeveelheid gebruik 3-5 jaar.

Montage: Goed ontvetten van de ondergrond en aandrukken met een speciale roller op een droge en een vlakke ondergrond.

Antislip tape met een rubber toplaag

De pvc rubber tape is relatief nieuw. Deze antislip tape is speciaal voor de woonsituatie ontwikkeld. Je kunt dan denken aan keldertrapjes, drempels in woonhuizen, kleine afstapjes hoogslaaper, ladders, woningbouw trappen, vlizo trappen met gelakte treden en licht vochtige ruimtes zoals badkamer ingangen en drempels.

Door zijn samenstelling van rubber en elastomeer kunststof voelt de antislip tape stroef aan en geeft het een zeer goede antislip. De strip tape voelt niet scherp aan de blote voet en is daarom ook kindvriendelijk en goed toe te passen in licht vochtige ruimtes zoals de bakamer. De antislip strip tape is leverbaar in 5 moderne tinten waaronder de kleur wit (RAL 9003) en de trendkleur grijs (RAL7046) van dit moment, die passen in het moderne interieur. De antisliptape heeft een ral code zodat de verf kan worden gemengd in deze kleur, wat ideaal is als je de antislip strip tape niet te veel wilt laten opvallen en toch de voordelen van het antislip wilt hebben. 

Toepassing: In woonhuizen en in licht vochtige ruimtes zoal badkamers, douche ruimtes.

Maatvoeringen: leverbaar op rol van 15 meter en op een rol van 5 meter breed 28mm en 1,8mm dik.

Kwaliteit: Zeer duurzaam van een speciaal samengesteld pvc rubber voor minimale slijtage.

Levensduur: Ondanks de korte tijd (5 jaar) dat dit product op de markt is, garandeerd de fabriek bij normaal woonhuis gebruik 5 tot 10 jaar met een doorslijt garantie van 2 jaar 100%.

Montage: De montage is eenvoudig te doen door iedere doe het zelver, de dubbelzijdige vliestape hecht zeer goed. Bij verwijderen van de strip blijft alleen plaatselijk de lijm zitten, dat met een stikker verwijderaar of een aceton eenvoudig is te verwijderen.

Heb je gladde traptreden en zoek je een duurzame en eenvoudig aan te brengen oplossing, dan is een plakbare antislip trap tape met de eigenschappen van een strip een goede oplossing, omdat je met weinig geld het beste resultaat bereikt. Vergelijk hier de mogelijkheden van de verschillende kleuren antislip tapes.

Blogschrijver:

Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.nl

aangepast op 18 april 2018

aangepast op 1 maart 2019

S-13

Terug