opc_loader

Wensenlijst

Trap afwerken in een betonlook

Trap afwerken in een betonlook met een verf systeem of in een stuc mortel mix

Heb je een houten trap en zit deze onder de lijmvlekken van de oude vloerbedekking? Schilderen van de trap zal een enorme klus worden, alle lijmlagen er af schuren en plamuren en gronden, zo een klusje waar je een week druk mee bent. besluit je toch deze klus aan te pakken dan zijn deze tips voor het schilderen van je trap wel de moeite waard.

Je trap afwerken in een stuc mortel

Ik zag dit filmpje op het internet voorbij komen. Je kan de trap behandelen met een beton mortel die bestaat uit 2 componenten, deze heeft een perfecte hechting op hout. Een betonlook anno 2018 helemaal in en nu ook aan te brengen in een beton mortel.

De mortel wordt gemixd met een harder en eventueel een pigment om de kleur te beinvloeden, met een plakspaan en een spackmes word de mortel strak aangebracht en na aandrogen ingeschuurd. Als de mortel volledig is uitgehard kan de laag geschuurd worden en eventueel voorzien worden van een waslaag.

Soorten antislip en toepassingen

Wil je de trap wel voldoende antislip geven, of zorgen dat de mortel niet beschadigd dan kan onze antislip strip je hierbij helpen. De antislip strip tape is een duurzame plaktape die door iedereen eenvoudig is aan te brengen en hecht op praktisch iedere ondergrond. De strip is breedt en dik en valt niet erg op bij de betonlook trap.

Afwerken in een betonverf

Je kan natuurlijk ook de trap in een betonlook verf afschilderen, er zijn verschillende manieren om dit te doen. Er zijn kalkverven die sneldrogen en die je makkelijk in verschillende laagjes kunt aanbrengen. Vaak moet je de verf in 3 lagen aanbrengen en goed laten drogen. Maar het resultaat zie je hier op de foto. Als je de trap in een betonlook hebt geschilderd dan is het superhandig en ook veel veiliger om een antislip rubbertape op de treden aan te brengen. Wil je weten welke kleuren het beste bij de betonlook passen, vraag dan een gratis kleurenkaartje aan bij antisliprubbertape.com

Terug