opc_loader

Wensenlijst

3 ideeën om je trap een Betonlook te geven met mortel of verf

Je houten trap een uitstraling geven van een beton look met een mortel mix, of een krijtverf systeem.

Heb je een houten trap en zit deze onder de lijmvlekken van de oude vloerbedekking? Wil je de trap een betonlook geven? Het schilderen van de trap in een beton verf is een behoorlijk klusje, alle lijmlagen moet je er af schuren, de kieren plamuren en weer opnieuw in de grondverf zetten, een klusje waar je zo een week druk mee bent. Maar wel een mooie uitdaging en een lekker winterklusje. Met een goede voorbereiding is dit prima te toen. Besluit je dit van de winter aan te pakken  lees dan deze tips voor het schilderen van je trap voor je aan de gang gaat, hier staan handige tips die de moeite waard zijn.

Om een betonlook op je trap na te bootsen zijn er een 3 tal opties mogelijk:

  • Het renoveren van je trap met overzet treden
  • Het aanbrengen van een stuck mortel
  • Het maken van een beton look in meerdere krijtverf lagen

Tip 1 Je trap renoveren met een overzet trede

Heb je wel eens gezien hoe dit gaat? Het principe is, het toepassen van een nieuwe overzet traptrede over de bestaande oude beschadigde trap trede. Er zijn heel veel verschillende merken te koop van heel goedkoop tot super duur, en in heel veel verschillende decoren waaronder ook een betonlook. Het mooie van deze behandeling is dat het snel gedaan wordt, binnen een dag is je trap weer als nieuw en het materiaal is ook super sterk.

Wil je niet schilderen en dagen bezig zijn met het afkrabben en schuren van je trap en heb je een budget van ongeveer 2.000 euro voor het opknappen van je trap, dan is dit een hele goede keuze. Zoek goed uit hoe de kwaliteiten zijn en de garanties die worden gegeven.

Tip 2 Je trap afwerken in een stuc mortel

Ik zag dit filmpje op het internet voorbij komen. Je kan de trap behandelen met een beton mortel die bestaat uit 2 componenten, deze heeft een perfecte hechting op hout. Een betonlook anno 2019 helemaal in en nu ook aan te brengen in een beton mortel. Een groot voordeel hiervan is dat je de trap niet heel mooi hoeft te schuren en kaal hoeft te maken, wel is het zo dat je handig moet zijn en een beetje stucadoors ervaring moet hebben, het filmpje geeft een horizontaal vlak weer en dan is het niet zo moeilijk, maar voor de staande kanten zoals het stootbord en de zijkanten van de trap zal dit toch wat moeilijker zijn, echter het resultaat is heel echt en lijkt het meeste op een beton.

De mortel wordt gemixd met een harder en eventueel een pigment om de kleur te beinvloeden, met een plakspaan en een spackmes word de mortel strak aangebracht en na aandrogen ingeschuurd. Als de mortel volledig is uitgehard kan de laag geschuurd worden en eventueel voorzien worden van een dun waslaagje.

Tip 3 Afwerken in een betonverf/krijtverf

Ben je handig met schilderen, dan kan je met een krijtverf een heel mooi resultaat bereiken die ook nog eens heel goed lijkt. Hoe pak je dat aan je trap in een betonlook verf afschilderen, er zijn verschillende manieren om dit te doen. Er zijn krijtverven op acryl basis die sneldrogen en die je makkelijk in verschillende kleur laagjes kunt aanbrengen en opbouwen.

Vaak moet je de verf in 3 lagen aanbrengen en goed laten drogen. Het resultaat zie je hieronder op de blog foto. Als je de trap in een betonlook hebt geschilderd dan is het verstandig (tegen slijtage van de verf) en ook veel veiliger (tegen uitglijden) om een antislip tape of strip op de treden aan te brengen.

Soorten antislip en toepassingen

Wil je de trap wel voldoende antislip geven, of zorgen dat de mortel niet beschadigd dan kan onze antislip tape je hierbij helpen. De antislip tape is een duurzame plaktape die door iedereen eenvoudig is aan te brengen en hecht op praktisch iedere ondergrond en ook heel goed op krijtverven. De strip is breedt en dik en valt niet erg op bij de betonlook trap.

Wil je weten welke kleuren het beste bij de betonlook passen, vraag dan een gratis kleurenkaartje aan bij antisliprubbertape.com

Veel gelezen Bolg artikelen

aangepast 4 september 2019

Blogschrijver:

Dennis van de Berg

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.