opc_loader

Menu

Aanmelden

Een Tiny House met een verdieping heeft ook een veilige trap nodig! 

Steeds meer wordt men bewuster, en is men bezig om kleiner te gaan wonen, meer in connectie met de natuur, zelfvoorzienend en duurzaam bezig zijn. Een tiny house is helemaal van deze tijd en ook een heel goede oplossing voor starters die op zoek zijn naar een starters woning. 

Met de huidige onrustige huizenmarkt waar de prijzen maar van blijven stijgen, is de tiny house een heel goede aanvulling. Betaalbaar en snel gebouwd. Dus een ideale oplossing zou je zeggen voor de jonge starters. Toch zijn gemeentes nog niet echt op grote schaal te porren voor dit soort woonprojecten.

Wil je zelf een tiny house gaan bouwen dan zijn er heel veel zaken waar je rekening mee moet houden want er zijn specifieke wet- en regelgevingen voor. Deze kun je vinden bij de organisatie Tiny house nederland.

Ga je een loft in je tiny house bouwen dan heb je ook een trap nodig om hier te komen. Trappen nemen over het algemeen veel ruimte in, wat bij een tiny house natuurlijk niet gewenst is. Je ziet wel ruimte besparende trappen of ladders om naar je loft te gaan, maar toch neemt dit helaas nog aardig wat ruimte in.

Ik zag een tijdje geleden dit prachtige model inklapbare trap voorbijkomen van de Duitse fabrikant Klapster.

Te koop als een doe-het-zelfpakket en volgens mij ook nog redelijk veilig te belopen, maar een paar meter antislip strip is natuurlijk snel gekocht voor deze trap om hem nog veiliger te maken. Wat ook leuk is is dat je de trap kan pimpen in je eigen kleur. 

De trap is scharnierend en klap je eenvoudig tegen de muur aan. Met behulp van een sterke muur magneet is hij snel weggeklapt en je hebt weer extra leef ruimte, hoe mooi is dat!

Wil je meer weten over het vinden van en het oriënteren over een tiny house, een grond kavel kopen en de model huizen? 

De website Tini findy heeft heel veel informatie hierover en wat er allemaal mogelijk is. Veel leesplezier!

Blogschrijver: Dennis v.d. Burg

Zeker ook de moeite waard om te lezen

www.antisliprubbertape.com

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.