opc_loader

Wensenlijst

Aanmelden
Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Verven van je trap met speciale effect verven

Verven van je trap met speciale effect verven

Verven van je trap met een effect verf, hoe gaat dat?

Wil je de trap een speciale look geven? Dan zijn er veel schilder technieken om dit voor elkaar te krijgen. Je trap bekleden met vloerbedekking kan natuurlijk ook, maar iets speciaals wat je trap uniek maakt is wel een leuke uitdaging.

Vroeger werden deze schilderstechnieken veel toegepast, tegenwoordig is dit veel minder. Zo zag je in de jaren 30 oude herenhuizen in de grote steden waar de lambriceringen gemarmerd werden. Dit is een schilderstechniek waar het hout of de muur een marmeren uitstraling kreeg.

Ook zag je vroeger vaak deuren of combinaties van deuren en lambriceringen waarbij er een houtmotief werd geschilderd. Echt prachtig vakwerk van de huisschilder die deze schilderstechnieken toepaste en waarbij op het oog de afwerking bijna niet van echt te onderscheiden was.

Met speciale olie verven en kwasten, sponsjes en veren bracht hij deze motieven aan. Een dun was laagje gaf de mooie zijde achtige glas. Wil je meer schildertips, kijk dan op slimmestart.nl of op verzamelgids.nl voor veel handige sites en tips.


Ik heb hier 2 filmpjes waarin beide schilderstechnieken worden toegepast, zoals het schilderen van een marmer motief en het schilderen van een hout motief.

Leuk om te zien hoe dit moet en wellicht geeft het je inspiratie voor hoe je jouw trap zou kunnen oppimpen. Wil je de trap een trend afwerking geven, bijvoorbeeld een betonlook? Lees dan ons blogartikel schilder je trap in een betonlook.

Blog schrijver Jeroen Wilkers van Schilderstechniek b.v.

Zeker ook de moeite waard om te lezen

www.antisliprubbertape.com

29 juni 2018

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.