opc_loader

Wensenlijst

Antislip tape voor oude trap

Een antislip strook maakt je oude onveilige trap een stuk veiliger!

Als je een oude trap hebt met smalle en gladde traptreden dan zijn deze antislip stroken echt een heel goede

oplossing om je trap veilig te maken bij het trap lopen. De antislip stroken zijn vervaardigd van een speciaal pvc elastomeer rubber.

Hierdoor geven de antislip stroken een zeer goed antislip en is de grip is super sterk. De antisip strips hebben een zeer lange levensduur en zijn hierdoor zeer duurzaam.

Je plakt ze eenvoudig op de treden, omdat ze aan de achterkant een plaklaag hebben waardoor ze klevend zijn.  Bijna iedereen kan dit klusje uitvoeren, ook als je niet zo handig bent. 

De stroken knip je eenvoudig op de juiste maat en met een aandrukrollertje druk je de strip stevig vast op de traptreden. Bij het vastplakken en aanbrengen op de traptrede moet je alleen zorgen dat de ondergrond goed schoon en droog is. Deze speciaal ontwikkelde plakstrook voor traptreden is ook leverbaar in verschillende kleuren zoals grijs en wit ral 9003.

Er zijn veel soorten antislip tape leverbaar die zeggen een goede antislip te geven, echter in de praktijk valt dit erg tegen. De plakstrippen zijn erg dun zeker niet duurzaam en verschuiven en slijten snel. Je kunt het plak band kopen bij de betere bouwmarkt zoals een praxis, hubo of hornbach en zelfs ikea brengt een zeer voordelige antislip plakband op een rol op de markt. De prijs  voor deze plakbanden zijn interessant te noemen,  echter het plaatsen van deze plakstrips is erg lastig om het in een mooie rechte lijn te plakken, omdat ze dun zijn en bij het aanbrengen makkelijk kronkelen.

Ook zijn sommige soorten scherp aan je voeten omdat het een soort zand laag hebben, of het is samengesteld van een plastic kunststof. Voor kleine kinderen met blote voetjes is dat niet plezierig. De strip is een goede oplossing voor tijdelijk, maar is zeker niet duurzaam voor langere tijd.

De kosten voor aanschaf van deze plakbandsoorten is dan wel  heel  aantrekkelijk, maar bedenk hierbij dat ze niet lang mee gaan. Eigenlijk zijn ze voor een gewone woningbouw trap niet zo geschikt. Deze antislip plakband is goed toepasbaar op bijvoorbeeld een keukentrapje of een houten ladder met smalle treden.

Het monteren van een plak-tape is dan wel door bijna iedereen uit te voeren, maar bedenk wel dat je zo een paar uurtjes druk ermee bent en als de strip tape tegenvalt, je bij het verwijderen de verf vaak beschadigd, waardoor je de trap weer opnieuw moet schilderen.

aangepast op 11 juli 2016

aangepast op 1 maart 2019

Terug