opc_loader

Menu

Aanmelden

Traplopen tijdens de zwangerschap, waar moet je op letten?

Als je in verwachting bent van een kindje, dan ben je heel erg druk met allerlei zaken zoals een naam bedenken, het inrichten van de baby kamer, leuke kleding uitzoeken en nog heel veel meer.

Er komt veel bij kijken en waar je helemaal geen moment aan denkt, is een veilige trap. In Nederland staan heel veel onveilige trappen. Met jaarlijkse veel ongevallen op de trap. Als je in verwachting bent dan verandert er veel in je lichaam, ook krijg je te maken met bekkeninstabiliteit waardoor het traplopen lastiger wordt.

________________________________________

Trapleuning plaatsen

Van groot belang is dan dat je in ieder geval zorgt dan je aan de kant van de muur een goede trapleuning hebt zodat je je vast kan houden bij het traplopen en je hierdoor de belasting bij het traplopen minimaal maakt. Zorg dat je stroeve traptreden hebt met een goede sterke antislip strook.

Vraag hiervoor advies bij je verloskundige, deze kan je hierover adviseren, wat in jouw situatie de beste oplossing is voor een veilige trap.

Heb je geen trapleuning aan de muur zoek dan op internet naar een leverancier hiervan. Je kunt bijvoorbeeld bij Lamiwood traponderdelen veel verschillende soorten trap leuningen online kopen die zelfs gebogen zijn in de vorm van je trap. Ben je niet handig, laat de leuningen dan monteren en schakel een klusser in die dit soort klusjes in een paar uurtjes regelt.

Bedenk wel dat die meestal een levertijd hebben, dus wacht hiermee niet tot het laatste moment. Want anno 2023 hebben veel klussers het weer erg druk. Hou rekening met levertijden van 4 a 5 weken. Kun je wel een beetje klussen of heb je een handige vriend of vriendin, kijk dat bij trapleuning monteren hoe doe je dat.

_______________________________________

Een goede antislip op je traptrede

Zijn je traptreden ook erg glad, stijl of ondiep, plaats dan een antislip rubber strip tape op iedere trap trede. Zorg dat de treden een stroeve oppervlakte hebben. Je kunt tegenwoordig zeer goede plakstrips kopen, die speciaal zijn ontwikkeld voor smalle en steile trappen en makkelijk door iedereen zijn aan te brengen.

_______________________________________

Verschillende antislip soorten op een rijtje

De antislip plak tapes die je kunt kopen bij bijvoorbeeld de bouwmarkt of Ikea is niet echt de beste kwaliteit qua sterkte, het is dun en geeft niet veel grip. Bezuinig hier niet op, koop beter een iets duurdere kwalitatief duurzame strip tape. De antislip tape moet een paar mm dik zijn zodat je voet echt grip heeft bij het traplopen ook als je op sokken loopt.

Wil je weten welke soorten antislip strips er allemaal te koop zijn? Bespaar je dan het zoeken, want ik heb alle soorten, kwaliteiten en toepassingen hier voor je op een rijtje gezet, zodat je de juiste keuze kunt maken. Heel veel succes met de gezinsuitbreiding! 

Veel gelezen artikelen:

Blogschrijver: Joyce

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.