opc_loader

Wensenlijst

Aanmelden
Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Kinderen en veilige traplopen

Kinderen en veilige traplopen

Kinderen en een veilige trap

Traplopen voor kleine kinderen begint met kruipen en klimmen, gaat met struikelend en stapje voor stapje. Het traplopen moet worden geleerd. Op de trap vinden jaarlijks ongelooflijk veel ongelukjes plaats. Voorkom dit met een paar belangrijke aanpassingen.

zeker ook bij kleine en jonge kinderen tussen de 1 en 2 jaar. Gladde treden, een misstap en boem daar lig je. Naar boven lopen gaat meestal wel goed en kleine kinderen leren dit snel. Als je achter je kindje blijft staan kan er niet veel gebeuren.

De trap aflopen dan gebeuren de meeste ongelukjes.

Als je kindje nog klein is laat ze dan zittend treetje voor treetje naar beneden geen en blijf voor ze zodat ze een beetje vertrouwd raken met de trap.Leren traplopen bij kinderen moet je geduldig doen en vraagt heel want inspanning voor de ouders.

Heb je geen tijd om te oefenen bescherm dan in ieder geval je trap met en sterk traphekje, er zijn er verschillende te koop die niet super duur zijn maar wel sterk voldoende.

Je moet er toch niet aan denken dat je kleintje van de trap valt. Een veilige trap is dus een absolute must. Heb je geschilderde traptreden, of de treden met een traprenovatie laten behandelen en zijn je treden smal en glad, dan kun je heel eenvoudig hier bijvoorbeeld een antislip strip opplakken.

Vind je dit niet mooi? Praktisch en veilig is het wel, en als je kindje wat ouder is, dan kan je de strip weer makkelijk verwijderen.

Tips wat je zou moeten regelen om je trap een stuk veiliger te maken is:

- Traphekjes zowel onder als boven, of verplaatsbare traphekjes.
- Plaats een trapleuning aan de muur.
- Een doek spannen tussen de trapspijltjes of de trapspijltjes  niet wijder dan 10cm uit elkaar.
- Heb je een open trap, maak die dan dicht. Of de trap tijdelijk dichtmaken met een sterk visnet of het monteren van beugels onder iedere traptrede.
- De treden voorzien van een antislip rubbertape, je kan dan kiezen voor in te frezen of eenvoudig door iedereen te plakken en als voordeel later weer verwijderbaar.

Blogschrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.