opc_loader

Wensenlijst

Aanmelden
Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

-Kinderveiligheid? Denk aan een anti slip rubber voor de trap.

-Kinderveiligheid? Denk aan een anti slip rubber voor de trap.

Zie jij jouw kleintje ook zo de trap op klouteren, echt veilig lijkt mij dit niet, er zijn jaarlijks veel ongelukjes met kleine kinderen en de trap, met een paar eenvoudige aanpassingen kun je dit voorkomen, wacht niet hiermee

-Er gebeuren maar liefst meer dan 3.000 ongelukken per jaar met jonge kinderen en traplopen. Een val van de trap is zo gebeurd. Het zijn meestal de kinderen tussen de 1 en 2 jaar oud die veel risico lopen.

Je onderschat vaak het gedrag van je kindje, maar het onderzoekend vermogen van de peuter is vaak heel groot. Neem daarom op tijd maatregelen zodat je kindje zich niet ernstig bezeerd door van de trap te vallen.

Hier een aantal tips om de trap een flink stuk veiliger te maken en een optimale veilgheid te creeren:
 

1-Het beste is natuurlijk om boven en onderaan de trap een veiligheids hekje te plaatsen.
-

Deze hekjes kan je kant en klaar kopen bij de betere bouwmarkt of speciale winkels voor veiligheid producten. Ikea heeft een heel goed hekje en ook nog betaalbaar.

Makkelijk te monteren en het hekje is geheel gesloten. Sommige hekjes zijn echt niet geschikt de tussenruimte tussen de spijltjes mag niet meer bedragen dan 10cm, maar er zijn hekjes die hier niet aan voldoen.

Let ook op de sluiting, er zijn hekjes die heel makkelijk met 1 hand open te maken zijn. Een sluiting die je zowel moet duwen als schuiven gelijktijdig zijn heel goed.

Je kan ook een hekje maken van hout en spijltjes. Hier tussendoor kan je een doek doorheen laten lopen. Ik heb hier al een eens op gewezen in een eerdere blog.

2- Laat geen spullen zoals schoenen of wasgoed op de trap liggen, hierdoor kunnen makkelijk struikelpartijen ontstaan.
Spullen op de trap, je doet dat vaak even snel door de drukte vergeet je dat naar boven te brengen. De trap is een prima plek om dit even te verzamelen.

Veel ongelukken vinden hierdoor plaats. Zet een plastic bak of mand bij de trap waar je deze spullen in plaatst en hou de trap schoon en vrijvan speelgoed en schoenen etc.

3- Laat je kindje niet met sokken of gladde schoentjes de trap oplopen.
Met sokken, pantoffels of zachte schoenen traplopen, moet je echt niet doen. Zeker als je trap erg smalle treden heeft dan is een uitglij partij snel gebeurd.

Wil je dit voorkomen plaats dan een breed anti slip rubber op de traptreden en het liefs een 2 tal achter elkaar zodat je zeker een 10cm brede strip hebt. Tegenwoordig worden veel trappen gelakt en geschilderd. De vloerbedekking is helemaal uit.

Je kunt een antislip tape gebruiken speciaal voor trappen en ook ideaal voor kinder voetjes, het is een brede antislip die je kunt kopen op een rol van 5 en 15 meter.

Wil je eerst weten hoe dit eruit ziet en of de kwaliteit jou aanspreekt. Vraag dan een voorbeeldkaartje met 10 kleuren aan. Kost je niks zonder enige verplichting.

Je kan prachtige resultaten bereiken met een verf laag echter vergeet dan niet dat de trap een stuk gladder wordt. Ook de helemaal hippe traprenovatie, waarbij je een nieuwe overzet trede over de bestaande plaatst is natuurlijk prachtig, maar met sokken blijft de trap natuurlijk wel glad. Check de mogelijkheden voor trapbedekking.
 

4- Wil je je kindje leren traplopen blijf dan dicht achter of voor je kindje staan.
Als je kindje steeds beter gaat lopen en je wilt het leren trap te lopen, blijf dan altijd dicht achter of voor lopen eerst met 1 hand hulp en dan langzaam zonder handen de traptrede een voor een opklimmen.

Zorg ook dat je kindje goede schoentjes hierbij aan heeft als je een gelakte of geschilderde trap hebt.
 


 

5 Een open trap is super gevaarlijk.

In Nederland is de trap naar de zolder vaak open. Heb je een open trap naar zolder dan is deze ruimte tussen de trap trede vaak te groot. Je kunt dan besluiten als je de trap niet geheel dicht wil maken, om een beugel of een houten regel (zoals op de foto) onder iedere trede te schroeven.

Deze regel moet dan wel zo breedt zijn dat de tussenruimte tussen de trede niet groter is dan 10cm, als je kindje groter wordt kun je deze beugels of regels weer eenvoudig verwijderen.

Blogschrijver: Joyce

J5

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.