opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Traprenovatie zelf doen? vergeet niet een goede antislip

Traprenovatie zelf doen? vergeet niet een goede antislip

Ga je de traprenovatie zelf doen? Ik heb nog een paar tips voor je

Heb je besloten om bij de bouwmarkt overzettreden te gaan kopen of de pvc laminaat stroken en ga je zelf de traprenovatie doen, er is veel te lezen over hoe je dit kunt aanpakken.

Belangrijk is hierbij dat je een goede DHZelver bent, nauwkeurig kunt werken en beschikt over het juiste gereedschap. Een trapspin voor het inmeten van de treden zal je niet hebben, maar het inmeten of mallen van de treden kan ook anders.

Als je gaat beginnen aan deze klus, hierbij een paar handige tips van mij voor een nog beter resultaat.

Tip1

Je kan van karton stroken van iedere trede een mal maken, deze kartonnen stroken plak je met goede plakband aan elkaar in de hoeken, eventuele hoek uitsparingen knip je hieruit.

Zo ontstaat er een 1:1 mal die je kan gebruiken om je overzettrede uit te zagen. (op de website van Hornbach laten ze zien hoe je dat doet)

Tip 2

Alvorens je de overzettrede gaat aanbrengen verwijder dan alle vuil en evt verfresten uit de hoeken, kras en snij ze open en stofzuig ze goed uit. Vul de kier dan met een flexibel blijvende  kit.

Hierdoor voorkom je toekomstige kraak geluiden bij het belopen. Zaag de overzettrede niet te strak, zorg voor 2 mm ruimte aan de spil en de trapboom kant (trappen zijn van vurenhout een houtsoort dat makkelijk krimpt en uitzet) zaag je te strak dan kan dit ook kraak geven.

Tip 3

Soms zijn er treden die tegen de rand van de spil of trapzijkant aanzitten, als je de overzettrede hiervoor plaatst dan zie je de zijkant van de overzettrede. (zie foto)

Meestal is het dan genoeg om circa 1 cm af te zagen over de gehele lengte van de voorkant van de traptrede. Het allerbeste is het dan dat je dit bij alle treden doet.

Hierdoor zal de overzet trede mooi binnen de zijkant vallen en kan je de hoek mooi strak afkitten.

Wanneer je trap helemaal is opgeknapt met een renovatie overzettrede zonder antislip, dan kan het trede oppervlak erg glad zijn.

Het is dan goed om te weten dat je achteraf altijd onze trap strips kunt aanbrengen, deze plak je gemakkelijk op de nieuwe overzettreden.

Er zijn 10 kleuren beschikbaar waardoor je ieder kleur traprenovatie kan uitvoeren.

Deze antislip strip is speciaal ontwikkeld voor trappen, het is geen traditionele dunne tape/plakband van schuurpapier, zoals je die overal voor niet te veel geld kunt kopen.

Nee deze strip is gemaakt van een sterk pvc rubber en is daardoor slijtvast en geeft ook een mooie luxe uitstraling.

Het is dé manier om de traprenovatie als doe het zelver goed af te ronden. 

Als je dagen bezig bent geweest om je traprenovatie helemaal naar je zin te maken, dan is een kwalitatieve antislip strip de "finishing touch"

Ik heb al eens een uitgebreid artikel gemaakt over de verschillen in kwaliteiten van antislip trap tapes, lees hier de voor en nadelen, met de prijzen van de verschillende soorten tapes die er te koop zijn.

De kwaliteiten en  prijzen zijn sterk uit eenlopend, voornamelijk omdat veel antislip strippen niet duurzaam zijn geproduceerd, en er veel verschillende soorten grondstoffen zijn toegepast.

Veel van deze antislip strippen komen uit lage lonen landen zoals India of China. Deze strips hebben vaak een slechte lijmlaag scheuren snel en zijn niet sterk/duurzaam.

________________________________________

Bij een infrees trap strip wordt traditioneel een sleuf in de trap trede gefreesd, in deze gleuf wordt een zachte pvc antislip rubber strip geklemd.

Vaak is het materiaal van een traprenovatie overzet trede niet zo dik meestal maar tussen de 6 en 12mm.

De standaard infrees trap strip is circa 8 mm hoog waardoor er onvoldoende materiaal overblijft als dikte, de overzet trede wordt hierdoor kwetsbaar voor breken bij het belopen.

Deze strip is dus minder geschikt voor een traprenovatie overzet trede.

Beter is het dan om een strip te gebruiken die je kunt plakken. De overzettrede blijft dan sterk en krijgt een veel langere levensduur.

Wil je de kwaliteit van deze zelfklevende trapstrip beoordelen? Of wil je een goede bijpassende kleur uitkiezen? vraag dan hieronder een kleuren kaartje aan met alle 10 de kleuren.

Vind je deze antislip strip te breed? of wil je ronde kanten aan de uiteinden maken, er is  ook gereedschap om de strip smaller te snijden of de strip te voorzien van een ronde uiteinde voor als je een luxere uitstraling wilt.

________________________________________

De 10 kleuren en 2 verschillende lengtes zorgen ervoor dat je als doe het zelver iedere traprenovatie hiermee kunt doen, je kan ook bij ons een compleet pakket bestellen daar zit alles in dat is wel zo handig.

Veel gelezen blog artikelen:

Blogschrijver: Dennis

antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.