opc_loader

Menu

Aanmelden

Ga je de traprenovatie zelf doen? Hier zijn nog een paar tips voor een nog beter resultaat

Ben je van plan om je trap zelf te renoveren? Dan zijn hier nog een paar handige tips om het resultaat nog beter te maken.

Tip 1: Maak een mal van karton

Een trapspin is niet nodig om de treden op maat te zagen. Je kunt ook een mal van karton maken. Knip stroken karton van de lengte en breedte van de treden. Plak deze stroken aan elkaar met tape en knip eventueel uitsparingen voor de trap spil. Zo heb je een 1:1 mal die je kunt gebruiken om de overzettreden uit te zagen.

Tip 2: Vul de kieren met kit

Voordat je de overzettreden aanbrengt, is het belangrijk om de kieren tussen de treden en de trapbomen en spijlen goed te reinigen en schoon te zuigen en te vullen met flexibele kit. Dit voorkomt dat er vuil en vocht in de kieren komt, wat kan leiden tot het kraken van je trap bij het op en af lopen.

Tip 3: Zorg voor voldoende ruimte aan de zijkanten

Zaag de overzettreden niet te strak op maat. Laat aan de zijkanten 2 mm ruimte over, zodat de overzettreden kunnen uitzetten en krimpen. Zaag je te strak dan kan ook hierdoor kraak geluiden ontstaan.

Tip 4: Zaag van de bestaande trap trede een randje weg

Als je de nieuwe overzet trede plaatst zal je merken dat bij de schuine traptreden de voorkant voorbij de trapboom (zijkant) steekt. Dit ziet er lelijk uit en je kijkt tegen een open randje aan. Door van iedere trede een randje(circa 1,5cm) met de decoupeerzaag af te zagen valt de nieuwe overzettrede binnen de zijkant.

Tip 5: Breng antislip strips aan

Als je overzettreden zonder antislip hebt gekocht, is het aan te raden om antislip strips aan te brengen, want een nieuwe overzet trede kan erg glad zijn. Deze strips zorgen ervoor dat je niet uitglijdt op de trap.

Over antislip strips

Er zijn twee soorten antislip strips: infrees strips en plakstrips. Infrees strips worden in de traptrede gefreesd, plakstrips worden op de traptrede geplakt.

Plakstrips zijn beter geschikt voor overzettreden

Plakstrips zijn beter geschikt voor overzettreden dan infrees strips. Overzettreden zijn meestal niet zo dik als massieve traptreden. Infrees strips zijn vaak 8 mm hoog, waardoor er onvoldoende materiaal overblijft als dikte. De overzettrede wordt hierdoor kwetsbaar voor breken bij het belopen.

Vergelijk de kwaliteiten van antislip strips

Er zijn verschillende soorten antislip strips op de markt. De kwaliteit en de prijs van de strips lopen sterk uiteen. Let bij de aanschaf van antislip strips op de volgende zaken:

  • De dikte van de strip. Een dikkere strip is slijtvaster.
  • Het materiaal van de strip. Een strip van pvc is slijtvaster dan een strip van schuurpapier.
  • De lijmlaag. De lijmlaag moet sterk zijn en goed hechten aan de traptrede.

Vraag een kleurenkaartje aan

Als je de kwaliteit van antislip strips wilt beoordelen of een goede bijpassende kleur wilt uitkiezen, kun je een kleurenkaartje aanvragen. Wil je meer weten over verschillende soorten antislip producten met prijzen en kwaliteiten, lees dan antislipstrip prijzen en kwaliteiten.

Veel gelezen traprenovatie blog artikelen:

Blogschrijver: Dennis

www.antisliprubbertape.com

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.