opc_loader

Wensenlijst

Aanmelden
Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

de nieuwste trends in woning trappen en traprenovatie

trends in trappen 

trend foto voor trap

De trap is aan het veranderen qua model en materiaal. De traditionele vuren en hardhouten trap maakt steeds meer plaats voor een trap met een industriële look. 
Andere materialen worden toegepast. De trap wordt groter, wat het voordeel heeft dat hij plezierig gaat lopen en dat je minder snel struikelt van de trap. De consequentie is wel dat je hierdoor minder woonruimte overhoud omdat zo'n grotere trap meer ruimte inneemt die van de woonoppervlakte af gaat.

Het traditionele Nederlandse model trap wordt nog steeds gemaakt, maar vaak in een andere houtsoort. Zo is er tegenwoordig de ecologische trap die gemaakt is van Bamboe. Een prachtige product dat super sterk is en perfect is om een trap van te maken. Je kan het Bamboe beitsen of oliën in heel veel kleuren. Naast het materiaal bamboe zie je ook steeds vaker dat trappen gemaakt worden van de rubber boom. Ook dit is een ecologische houtsoort die het tropisch hardhout langzaam aan het verdringen wat een goede zaak is.

Ook zie je een combinatie van Bamboe en staal steeds vaker terug komen, de uitstraling is modern en industrieel. Heel goed te combineren met grijze tinten en bijvoorbeeld een betonnen gietvloer of een geschuurde gladde betonvloer. De trend van dit moment.

Heb je een bestaand huis dan is dit niet zo snel en makkelijk te realiseren, of je moet flink investeren en de oude trap laten weghalen door de trappenmaker. 
Er zijn echter wel veel mogelijkheden om het redelijk te benaderen, tegen een beperkt budget. Je kunt de bestaande trap misschien wel openmaken en de stootborden uit de trap halen. Hierdoor krijg je een meer ruimtelijk effect. De trap zou je kunnen laten bekleden met een nieuwe traprenovatie overzet trede. De collectie van 2017 is enorm uitgebreid. Je kan de trap een beton look, of een bamboe look geven. Ook de donkere kleur wenge hout is vernieuwd en lijkt veel beter qua uitstraling. Als je de zijkanten van de trap dan heel donker schildert in combinatie hiermee krijg je ook een prachtig resultaat.

Ook is het mogelijk om deze industriële sfeer te creëren door de trap te schilderen in een beton look verf of een effect verf, er zijn tegenwoordig diverse merken en verfsystemen te koop die door het aanbrengen van meerdere laagjes verf een heel goed resultaat geven. Ik heb hier al eens eerder een blog artikel beton look over geschreven.

Wil je de trap veilig houden en niet glad dan is het handig om een groefje in de trede te laten frezen bij een nieuwe trap. Je kunt dan kiezen voor diverse kleuren rubber pvc strips maar ook een rvs stripje heeft een goede antislip effect op de trede.
Heb je een bestaande trap opgeknapt dan is het handiger om een antislip plakstrip toe te passen. Ook deze is te koop in diverse verschillende kleuren.

Veel gelezen artikelen:

led verlichting voor je trap zonder hak en breekwerk
Traplicht van led voor een veiligere trap
Je trap schoonmaken is niet moeilijk

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.