opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Aanmelden
Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Antisliprubbertape 5 jaar het ontstaan!

Precies vandaag 5 jaar geleden!

Exact 5 jaar geleden onstond het idee om een antislip trap tape te ontwikkelen die de kwaliteit moest hebben van een strip en die heel makkelijk door iedereen kan worden aangebracht, maar ook geschikt zou zijn voor de meest trappen in de sociale woning bouw.

Nou wat is daar nu nieuw aan zal je denken.. Eens dat zou ook mijn eerste gedachte zijn geweest. Er is toch voldoende te koop om je traptreden stroef en veilig te maken zou je denken. Je hebt helemaal gelijk er zijn ook voldoende mogenlijkheden hierin. Echter de gedachte bij ons ontstond ook door de regelmatige vragen die wij kregen van klanten, of bezoekers op de website er was dus echt vraag en behoefte aan een antislipstrip die je zelf kunt plakken.

Klik nog niet weg !...  Ik zal het je uitleggen,

In 2004 begon ik een handelsbedrijf in traponderdelen voor de trappen en timmerindustrie. De hele dag trappenfabriekjes en trappenmakers bezoeken en proberen de timmerman trappenmaker enthousiast te maken over een MILIEU VRIENDELIJKE gelamineerde houten stokleuning.

Je moet weten dat sinds jaar en dag deze trapleuning gemaakt wordt van tropisch hardhout. Het idee was om een trapleuning aan te bieden die milieu vriendelijk was en minimaal dezelfde kwaliteit had als de hardhouten trapleuning. Alles goed doorgerekend en een grote markt zou het moeten zijn met minimaal groei van 65.000 woningen per jaar.

Ja sorry maar wat heeft dat nu met antislip te maken?.... Wacht nou nog even laat me uitleggen!

De eerste paar jaar ging het super, alhoewel het me veel moeite koste om de timmerman bewust te maken van een milieu vriendelijke trapleuning gingen steeds meer fabriekjes over op deze leuning de omzet groeide lekker.

Maar toen.. kwam de crises... en de verkoop van trapleuningen liep moeizamer, s,avonds thuis onder het eten bespraken we vaak themaatje's tot erger van mn 18 jarige dochter. Zo ging het die avond over het internet en hoe dat in de toekomst van invloed zou kunnen zijn op de winkelier en de bedrijfjes zoals ik die had.

Mijn dochter was ervan overtuigd dat dit dé toekomst zou worden, ik had zeg ik nu eerlijk wel mn bedekkingen erover.

Zal ik een webwinkeltje maken pap zij ze, ik dacht dat ze een grapje maakte maar nee, ze was bloedserieus, kijk een webwinkeltje programmeren dat lukt mij niet, maar ik kan wel foto's van de producten maken en teksten schrijven, je kunt je dan meer gaan richten op de consument in plaats van de zakelijke markt.

Ja en om heel lang verhaal wat korter te maken ze heeft gelijk gehad. Het internet groeide explosief en de zakelijke markt in de bouw storte volledig in. Net op tijd waren we omgeschakeld. Dankzij het internet en mn dochter ;-)

EN NU KOMT HET!

Een heel verhaal om tot de kern te komen, namelijk waarom een antislip strip ontwikkelen die plakbaar is..

We kregen regelmatig de vraag per mail in de wbshop en per telefoon om een strapstrip maar niet zo'n strip waar je een groefje in de traptrede moet maken, of zo'n ikea stripje met schuurpapier maar een strip die je gewoon kunt plakken en die dezelfde eigenschappen heeft als de trapstrip die in een groefje wordt geklemd.

HET RELAAS VAN EEN WINKEL BEZOEKER

De doorslag gaf een bezoek van een mevrouw die in de winkel kwam met haar arm in het gips. Ze was met de bus gekomen en 2 uur onderweg geweest. Wij zitten in het industrie terrein en het openbaar vervoer daarnaartoe was toen slecht. Maar goed ze had ons gevonden.

Zij had wel enorme veel pech gehad, snel de trap af omdat 1 van haar kinderen schreeuwden struikeld, glijd en kukeld 12 treden naar beneden en breekt haar arm op 2 plaatsen. Naar het ziekenhuis en arm gezet en in het gips.. 8 weken moet ze revalideren voor dat het gips eraf moest. Als vrouw alleen zonder man en 2 kinderen een lastige opgave.

Onder het drinken van een kopje koffie zat ze dit allemaal te vertellen, ja en weet u zei ze.. het ergste is nog dat ik nu niet kan auto rijden, ik moet alles met het openbaar vervoer doen. Ik heb op internet gekeken en gezocht maar kan ook niets vinden wat goed is om mn trap veiliger te maken. Je kan van die strippen kopen die je in een groefje moet doen, maar dat mag niet van de woningbouw vereniging want ik heb een huurhuis, die trapmaantjes vind ik foei lelijk maar ook erg duur en dat  schuurpapier van Ikea dat er op zat helpt niet goed het schuurt je sokken door en na verloop van tijd worden ze glad.

Dus ja ik heb nu wel geleerd dat die .... trap gevaarlijk is dus er moet een oplossing komen. Toen ik las dat u een traponderdelen specialist bent dacht ik daar ga ik naar toe die zal wel een oplossing hebben voor die gladde trap van mij.

Mmmm tja dat was wel even een vraag, wat kun je nu doen aan het veiliger maken van je trap, een antislip tape met de kwaliteit van een strip voor de doe het zelvers verkochten we niet bij lamiwood, met meer dan 3.000 artikelen kon ik deze mevrouw niet helpen dacht ik, tenminste....

ik vroeg even door en wat bleek ze had wel een trapleuning aan de lange kant van haar trap maar niet bovenaan zeg maar het kwart stukje, is het niet een idee om daar een leuning te monteren vroeg ik, neeeee zij ze ik loop de trap altijd af bij de paal maar ja daar is de traptrede toch het smalst zij ik dus toch het gevaarlijkst... Ja moest ze bekennen daar heeft u gelijk in, Is het dan niet een beter idee om een vertikale leuning aan de trappaal te monteren dan kan je je in ieder geval hieraan vast houden bij het traplopen.

DE OPLOSSING GEVONDEN

Dat was de oplossing ik verkocht haar een stukje leuning van 1 meter met 2 steuntjes. Een week later belde ze mij, de oplossing was perfect, de buurman had de trapleuning gemonteerd en dat gaf haar veiligheid en rust, ik vertelde haar dat door haar bezoek wij aan het zoeken waren gegaan naar een goede oplossing voor huurwoningen en een sterke niet schuurbare strip om zelf te monteren, en dat ik haar zou bellen als we dit hadden gevonden en opgenomen in het assortiment.

HET ONTWIKKELEN VAN EEN PRODUCT

Het laten maken en bedenken van een antislip rubber tape was nog niet zo makkelijk, maar uiteindelijk met hulp van studenten in Delft die een kuststof samenstelling bedachten en de fabrikant Tesa, een specialist in plaklagen die een zeer goede plaklaag bedacht en een Nederlandse fabrikant die deze tape nu alweer 5 jaar produceerd voor ons, is een nieuw product geboren, een antislip tape met de kwaliteit van een strip en geschikt voor doe het zelf ook als je niet zo superhandig bent.

Na 6 maanden belde ik de mevrouw op met de mededeling dat we een tape hadden ontwikkeld met een plaklaag en heeft ze een rol van deze antislip rubber tape gekocht. Voor de tape hebben we een speciale webwinkel gemaakt waarbij wij als enige in Nederland het merk: antisliprubbertape.com verkopen.

Vanuit ons kantoor zijn we langzaam begonnen met het verpakken en verzenden van deze antisliprubbertape. Nu zijn we trots dat we inmiddels ruim 14.000 trappen weer veilig hebben gemaakt met onze antisliprubbertape.

Hoe het begon in 2014

Vanuit het kantoor verpakten we iedere ochtend  de antislip rubber strippen zelf in groene enveloppen. Iedere dag een paar en langzaam groeide de omzet naar een grotere volume.

5 jaar verder nu in 2019

De hoeveelheid pakjes zijn inmiddel behoorlijk gegroeid, waardoor we nu sinds begin van dit jaar  samenwerken met postNL. Zij verpakken de rollen traptape's en versturen ze nog dezelfde dag. Een groot voordeel, want hierdoor is de verzending gegarandeerd de andere dag bij de klant. Ons product leent zich perfect voor het verpakken met dit gerobotiseerde orderverwerking systeem vanuit het fulfilmentcentrum van PostNl.

Andere blog lezen?

www.antisliprubbertape.com

24 september 2019

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.