opc_loader

Wensenlijst

Trap opknappen en schilderen in een beton uitstraling

Schilder je trap in een betonlook en geweldige manier van opknappen

Helemaal in is het schilderen van je trap met een uitstraling alsof het op beton zou lijken. Je kunt tegenwoordig hiervoor verschillende systemen kopen. De beton verf en betonstuc zijn erg mat van uitstraling en daarom super geschikt om een de betonnen uitstraling te geven.  

Als je het helemaal goed wil doen en een verfsysteem wilt toepassen, moet je de trap eerst in een goede grijze grondverf zetten. Laat de grondverf mengen in de kleur van beton, het liefst een beetje donkerder. Je kan deze verf aanbrengen met een grove kwast en bijvoorbeeld plaatselijk schrapen net een plamuurmes. Breng de grondverf niet te dun aan. Laat alles goed drogen, wel een aantal dagen. Schuur vervolgen plaatselijk en beschadig het ook hier en daar plaatselijk zoals je dat ook in beton ziet zitten. 

Hierna breng je een iets lichtere kleuren krijt verven aan die je dunner aanbrengt en hier en daar met een sponsje of een spetterkwastje bewerkt, of met een doekje en een platte kwast  plaatselijk wat weg veegt. Hierdoor ontstaat de betonnen uitstraling. 

Tegen het slijten van de verf wordt vaak nog een matte blanke laklaag aangebracht om snel doorslijten te voorkopen. Wil je de trap daarnaast ook een goede antislip geven dan kan je onze grijs beton antislip plakstrip kopen. Als je deze dan eerst koopt dan kan je de kleur van het grijs laten mengen op deze strip. Dan valt de strip niet zo op maar heb je toch de voordelen want het slijten van je traptreden vind hierdoor minder plaats. Bekijk hoe Freddy Hoevers een tafelblad omtoverd van mdf hout naar beton. 

Veel gelezen artikelen:

led verlichting voor je trap zonder hak en breekwerk
Traplicht van led voor een veiligere trap
Je trap schoonmaken is niet moeilijk

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.