opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

-Antislip trap strip zorgt voor extra veiligheid (update2021)

valpartij trap voorkomen

Regelmatig lees je dat kinderen, maar steeds vaker ook oudere mensen die van de trap zijn gevallen. Een val breken is bijna niet te doen waardoor een gebroken arm of been, of bij oudere mensen het breken van de heup vaak voorkomt.

Hier zou je eenvoudig iets aan kunnen doen. Heb je een gelakte of geschilderde trap, dan is het aanbrengen van antislip trap strip bij 90% van de gevallen, de beste en snelste oplossing die iedereen wel kan uitvoeren, ook als je niet zo handig bent.

De antislip trap strippen zijn er in verschillende prijzen en kwaliteiten. Zo kun je bijvoorbeeld bij IKEA  antislip plakstrippen kopen die voordelig zijn in prijs, maar wat de kwaliteit betreft niet goed en ook niet zo geschikt voor je trap in huis.

Lees hier de verschillen antislip vergelijk prijs kwaliteit en toepassing.

Er zijn ook  antislip plakstrippen leverbaar van de 3M fabriek, de kwaliteit hiervan is beter en voelt niet zo scherp aan je voeten, omdat de toplaag van deze antislipstrip van een rubberachtige samenstelling is.

Deze plakt goed en geeft een goede grip echter met schoenen slijt deze trap strip snel door.

Ook worden er op eBay en Amazon allerlei kwaliteiten aangeboden in verschillende breedtes en verschillende kleuren, die allemaal dezelfde antislip basis hebben, namelijk een zand toplaag die met een epoxy is vermengd  (voelt aan als schuurpapier)en als een plakband strook van 60 cm of 80 cm lang, of op een rol worden aangeboden.

Er is een antislip trapstrip met plaklaag speciaal voor trappen, die bestaat uit een 1,8 mm dik kunststof rubber. Deze antislip trap strippen zijn duurzaam en leverbaar in 10 eigentijdse kleuren, zo ook 2 witte kleuren en de kleur grijs RAL 7042 een echte neutrale trendkleur.

________________________________________

Er is een configurator waarmee je heel eenvoudig meer dan 100 kleuren combinaties kan maken. Bijk hier hoe dat werkt en stel je eigen droom trap samen. Wil je meer weten over de kwaliteit van deze antislipstrippen, vraag dan gratis een kleuren setje.

De traditionele infrees trap strippen zijn natuurlijk ook een hele goede oplossing en worden al lang toegepast op de trap, nadeel hiervan is echter dat in een bestaande situatie er een groefje in de traptrede moet worden gefreesd. Bij de meeste traptreden kun je het groefje niet door laten lopen tot in de hoeken, want de freesmachine komt namelijk niet tot in de hoek.

Je moet dan circa 10 tot 15cm uit de kant blijven, iets wat minder fraai is, want het liefst wil je de antislip trap strip tot in de hoek laten doorlopen. Ook moet je bedenken dat een groefje in de trap trede laten frezen, al snel €15,00 tot €20,00 per traptrede kost. (update2021)

Daarbij; de strip is vrij smal en voor kleine kinderen met kleine voetjes en voor ouderen is deze strip eigenlijk iets te smal. De beste breedte maat van een antislip plakstrip ligt tussen de 25 en 30 mm.

Daarom wordt veel een antislip trap strip gebruikt die je goed kunt plakken. Wil je je antislip strip door laten lopen tot in de hoeken, dan is het van belang dat je de strip op de goede lengte afknipt.

Je kunt eenvoudig een malletje maken van een stukje schilderstape en deze op de strip plakken en vervolgens op de goede lengte snijden of knippen.

Bekijk hier een handige video hoe je de antislip trap strip op de goede lengte knipt en aanbrengt.

Veel gelezen blog artikelen

Blogschrijver:

Dennis

www.antisliprubbertape.com

H-1

aangepast op 9oktober 2019

aangepast op 18 maart 2021

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.