opc_loader

Wensenlijst

Antisliptape vergelijken

Antisliptape vergelijk prijs kwaliteit en toepassing voor het allerbeste resultaat

Er zijn veel verschillende soorten antisliptape te koop. Welke antisliptape is nu het meest geschikt en voor welke toepassing werken ze het beste?

Je kunt antisliptape in een aantal categorieën onder verdelen.

  • Antisliptape voor buiten toepassing.
  • Antisliptape voor binnen toepassing.
  • Antisliptape voor vochtige ruimtes.
  • Antisliptape voor veelvuldig gebruik.
  • Antisliptape voor normaal gebruik.


Antisliptape voor buiten toepassing
Toepasbaarheid:
- Veranda vlonders
- Buiten trap beton, staal, hout
- Loopbruggen
- Portieken
- Kleine buiten drempels

Antisliptape voor buiten toepassingen hebben over het algemeen een ruwe toplaag die is samengesteld uit een korrel die verwerkt is in een coating. De antisliptape heeft een zelfklevende laagje en is hierdoor op veel ondergronden toe te passen zoals buiten vlonders of stenen trappen en wandelpaden.
De antisliptape is super sterk en kan tegen extreme regen en koude temperaturen, de strip is te koop in vele verschillende maten en ook in verschillende signaalkleuren om onveilige situaties aan te geven.
De antisliptape is niet eenvoudig aan te brengen. De ondergrond moet goed droog schoon en vetvrij worden gemaakt. Poreuze ondergronden moeten eerst met een coating primer worden bewerkt. Randen dienen aangelijmd te worden met een epoxy om opkrullen te voorkomen.
    

De prijzen variëren tussen de €1,60 - €2,50 per meter.

Antisliptape voor binnen toepassing
Toepasbaarheid:
- Binnen trappen in hout, steen,beton en gelakt hout
- Keukentrapjes
- Ladders
- Hoogslaper trapjes
- Vlizo trappen
- Overzet trede voor de trap en meer

Een antisliptape voor binnen toepassing hebben verschillende toplagen de ruwe toplagen zijn vaak voordeliger in prijs een nadeel is dat ze niet prettig aanvoelen met blote voeten. De zachtere toplagen zijn er speciaal voor binnen. De antisliptape is zelfklevend en bijna door iedereen makkelijk aan te brengen. Bij de dikkere tapes gaat dit over het algemeen een stuk eenvoudiger. Ook zijn de dikkere tapes wat duurder in de aanschaf, maar daarintegen is de levensduur aanzienlijk langer.
Belangrijk is wel dat de ondergrond goed droog en vetvrij moet zijn. Iets wat met een alcohol eenvoudig is te doen. Een geschilderde trap moet wel een week goed door gedroogd zijn. De antisliptape is met een rollertje goed aan te drukken en geeft hierdoor een beter resultaat. De antisliptape is jammer genoeg niet eenvoudig te verwijderen en zal bij een geschilderde trap de ondergrond een beetje meenemen bij het loshalen.

 

De prijzen variëren tussen de  €0,70 en €3,50 per meter.

Antisliptape voor vochtige ruimtes
Toe te passen in:
- Badruimtes
- Douche cabines
- Sauna’s
- Zwembaden
- Terrassen

Een antisliptape voor vochtige ruimtes heeft veel meer te lijden en moet speciaal daarvoor zijn ontwikkeld. De lijm laag aan de achterkant van de tape is van een speciale samenstelling waardoor de tape ook op de douche vloer goed vast blijft zitten. Er zijn soft antislip tapes in verschillende kleuren leverbaar die in losse stroken kunnen worden geplakt maar ook leverbaar zijn in stickers. Belangrijk is dat bij het aanbrengen van de antislip stickers of de antislipsliptape de ondergrond goed droog en ontvet is. Kalk aanslag moet met azijn eerst goed worden verwijderd. Let bij aanschaf goed op of de antisliptape geschikt is en voorzien is voor een watervaste plak-laag.

De prijzen verschillen nogal tussen €1,80 en €3,90 per meter.

Antisliptape voor veelvuldig gebruik
Toe te passen in:
- Winkelruimtes
- Openbare ruimtes
- Werkvloeren

In winkelruimtes en bordessen of winkelgalerij trappen heb je vaak traptreden van beton of natuursteen. Bij regen kunnen deze trappen vaak super glad worden en levens gevaarlijk. Voor deze toepassing zijn er verschillende opties mogelijk, je kunt kiezen voor brede signaal tape of aluminium strippen waar deze tape in is verwerkt. De signaal tape is voorzien van een korrelige toplaag die in een kunsthars gedrenkt is. De tape is leverbaar in stroken of als een sticker. Ook is er een gele signaal kleur leverbaar waardoor je ook in donkere situaties de tape goed ziet.
De antislip tape is niet geschikt voor blote voeten, omdat het scherp aanvoelt aan de voeten.

Prijzen lopen uiteen van €3,50 per meter tot €12 per meter.

Antislip tapes voor normaal gebruik
Toe te passen in:
- Woonruimtes
- Ladders en trappen
- Opstapjes
- Bordessen

Heb je een bordesje of een afstapje, bijvoorbeeld naar de kelder, dan is er een prijsgunstige tape die niet breed is maar makkelijk is aan te brengen door de plak-laag. De antisliptape is niet super sterk maar voor dit soort toepassingen en niet intensief gebruik goed te gebruiken.
De antisliptape kan je wel kopen bij de meeste bouwmarkten of bijvoorbeeld bij ikea. Meestal op een rol van 5 meter.

De prijzen variëren van 0,50 tot 0,80 eurocent per meter.

Blog schrijver: Monique

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.