opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Trap verlichting voor een veiligere trap

Trap verlichting toepassen op je trap? Dit zijn 5 heel goede opties

Als je bezig bent je trap op te knappen dan is er tegenwoordig heel veel te koop om je trap te verlichten. Veel huizen hebben de toilet beneden en dan is het in de nacht best gevaarlijk om naar beneden te gaan. Je wilt eigenlijk geen groot licht aan doen dus dan is het handig om LED trap verlichting aan te brengen op je trap ik zou zeker onderzoek doen wat hiervoor allemaal mogelijk is. Qua  trap verlichting zijn er zijn verschillende manieren om verlichting op je trap aan te brengen.

________________________________________

Trap verlichting voor onder iedere traptrede

Wil je een volledige traprenovatie toepassen, dan kun je kiezen voor een trap verlichting in je traptreden. Iedere trap trede wordt dan verlicht met een led strip die onder de trap trede wordt geplaatst. Een mooie oplossing maar niet goedkoop. Er zijn vele aanbieders op traprenovatie gebied, die monteren in 1 dag een complete trap, waarbij over iedere bestaande traptrede een nieuwe overzet trede word gemonteerd, in de kleur die jij mooi vind. Onder deze overzet trede wordt dan een led strook trapverlichting gemonteerd.

________________________________________

Trapverlichting met een aluminium U profiel

Ga je de trap alleen schilderen en niet bekleden met nieuwe overzet treden, dan kun je ook kiezen voor een aluminium strip boven op de traptrede. Dit is een U-vormig aluminium profiel die je in een groefje lijmt aan de bovenkant van de traptrede ( je loopt als het ware over de strip) In dit groefje monteer je een trap verlichting led stripje.

Een wit (opaal) of transparant PVC kapje dekt deze strip mooi strak af. De LED-strip die in het profiel wordt geplakt geeft een fraai egaal licht. Bij bijvoorbeeld Stair Care verkopen ze deze aluminium U strippen compleet en in losse onderdelen. Je moet voor dit systeem wel in iedere trede een groefje frezen met de bovenfrees zodat het profiel gelijk komt te liggen met de bovenkant van de traptrede.

________________________________________

Trap verlichten met luminicerende strippen op de traptrede

Jammer genoeg moet je bij een LED verlichting strook wel een stroom voeding hebben waardoor je meestal een stroom draad moet trekken uit een wand contact doos en dus een groefje in de muur moet frezen zodat je de draden mooi kunt wegwerken.
Je kunt ook kiezen voor geluminiceerde strippen, ook wel “glow in the dark” strippen genoemd. Deze aluminium strippen zijn speciaal ontwikkeld voor trappen. De strippen lichten in het donker op en geven voldoende licht voor de komende 8 uur. Bijvoorbeeld toe te passen bij de eerste en laatste traptrede. Een groot voordeel is dat je hiervoor geen stroompunt nodig hebt, alleen voldoende kunst en/of daglicht. Het daglicht of kunstlicht laad overdag de strippen weer op.

________________________________________

.

Trap verlichting LED blokjes voor aan de trap wang of muurkant

Er zijn ook LED blokjes, zeg maar een soort kastje, die je aan de muur monteert en die met een LED lampje licht geven aan de zijkant van de trap waardoor je de treden in de nacht beter ziet. Het LED lichtje gaat branden door een klein sensortje en gaat naar een minuutje automatisch weer uit de blokjes werken op batterijen en gaan heel lang mee. Ook een voordeel hierbij is geen draden trekken, geen groefjes frezen in de trap of in de muur, dus een makkelijke manier van verlichting maken op je trap.

________________________________________

Trap verlichting voor achter de trapleuning

Een prachtig effect is verlichting paatsen achter een smetplank, of trapleuning. Je kunt er ook voor kiezen om aan de trapleuning of de smetplank aan de achterzijde een LED-strook te monteren waardoor de gehele leuning wordt verlicht, zoals hier op de bovenstaande foto.

Zo zie je er zijn hierin veel opties en ook in verschillende prijsgroepen. Bedenk dat LED licht gevoelig is voor piekstromen waardoor de meeste LED-verlichting niet de beloofde branduren geeft. Verdiep je hier voldoende in, ook heb je bij de led verlichting veel kwaliteits verschil wat in de prijs terug komt. Goedkoop is meestal duur koop en gaat er 1 strip stuk hou er dan rekening mee dat je de trapverlichting makkelijk kan uitwisselen mocht er een led strip stuk gaan.

Heb je de trap helemaal klaar en strak geschilderd en wil je ook je traptreden nog een veiligheids strip geven? Dan zijn er 2 opties, je kunt kiezen voor een infrees strip of een antislip plakstrip voor trappen.

Als je de trap opnieuw gaat schilderen en je kiest voor de frees strip, frees dan eerst het groefje. Laat de verf dan goed doordrogen (minimaal 5 dagen bij alkyd verf) en ontvet de trede goed met een alcohol alvorens je dit gaat aanbrengen. Ga je de antislip tape toepassen lees dan hier  de verschillende soorten antislip tapes die er zijn en de vergelijkingen met elkaar. Of vraag geheel vrijblijvend bij ons een kleurenkaartje aan van onze antislip trap strip.

________________________________________

Aanbevolen artikelen:

Led verlichting voor je trap zonder hak en breekwerk
Je trap schoonmaken is niet moeilijk

Blog Schrijver:
Dennis vd Burg

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.