opc_loader

Menu

Aanmelden

Woontrends voor de trap en de hal, doe hier inspiratie op! 


De woontrends voor 2023 veranderen niet heel veel ten opzichten van 2022 als je verschillende blogs hierover na leest. 


De trend watchers voorspellen een warmer interieur voor 2023, dit in combinatie met natuurlijke tinten en producten, zoals kurk, blank hout en koperen en messing achtige materialen als accessoires. 

De kleuren blijven praktisch gelijk ten opzichte van 2022. De kleuren donker blauw en donker groen zijn nieuw in het onderstaand lijstje. 

Donkerblauw
Donkergroen
Aarde tinten
Terracotta
Zwart
Framboos en rood

De hal en de trap veranderen hierin ook steeds meer, de gestofeerde houten trap raakt steeds meer uit de mode. De trap moet praktisch zijn, dus makkelijk schoon te maken en strak qua uitstraling. Hierom wordt de trap steeds meer geschilderd in een strakke verf afwerking. 
 

Veel voorbeelden voor inspiratie hiervan zijn op Pinterest in overvloed te vinden. De geschilderde trap in combinatie met houtkleur achtige traprenovatie treden en een klein beetje de klassieke jaren 30 look met bijvoorbeeld muur smetplanken gebogen sleutelgat of stalen gietijzeren trapleuningen.

Ga je de hal en de trap ook opknappen dan kun je kiezen voor een echte eye-catcher namelijk je trap schilderen in een betonlook in combinatie met bijvoorbeeld de donkergroene lambrisering.
Wat ook veel wordt gedaan is de trap voorzien van een nieuwe overzet trede, dit is zeg maar een nieuwe traptrede van laminaat of hout die je over de bestaande traptrede lijmt.

Traprenovatie is er in laminaat uitvoering en een houten uitvoering. In de laminaat uitvoering is er ook een betonlook uitstraling te koop, wel zo makkelijk je hebt een strakke trap die ook nog is heel slijtvast is.
Kies je voor deze materialen, hou er dan rekening mee dat deze treden wat gladder zijn. Een goede antislipstrip voor je traptrede is dan erg belangrijk. Ook een muurleuning mag dan eigenlijk niet ontbreken. Doe inspiratie op bij pinterest waarbij veel leuke voorbeelden worden getoond.

Veel gelezen artikelen:

led verlichting voor je trap zonder hak en breekwerk
Traplicht van led voor een veiligere trap
Je trap schoonmaken is niet moeilijk

Blog Schrijver:
Dennis

www.antisliprubbertape.com


 

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.