opc_loader

Wensenlijst

Antislip trapmaantjes goede alternatieven.

Antislip trapmaantjes vervangen wat zijn goede alternatieven?

Er zijn heel veel soorten antislip trapmaantjes te koop in allerlei kleuren, kwaliteiten en maten. De prijzen die er voor worden gerekend variëren enorm. Je hebt al voor een paar tientjes een complete set trapmaantjes. Maar geven deze trapmaantjes wel de meeste veiligheid bij het traplopen?
Een trapmaantje heeft de vorm van een halve maan, of zeg maar iets minder dan een halve cirkel. De meeste maantjes hebben een lengte van 60cm of smaller.  Deze worden in het midden van iedere traptrede geplakt. Sommige soorten hebben een harde hoek, de goedkopere hebben dit niet en worden met een strook dubbelzijdig plaktape vast geplakt.

 

Iedere trap heeft een looplijn, (tegenwoordig klimlijn genoemd) dit is een denkbeeldige lijn waar de trap het meeste wordt belopen. In de praktijk is dit circa 1/3 van de lengte van de traptrede circa 30-35cm. Eigenlijk zou op deze looplijn de antislip moeten zitten.
Met het plaatsen van het antislip trapmaantje  in het midden van iedere trede is niet de meest optimale plek. Een relatief klein deel van het maantje wordt dan maar gebruikt. Daarbij loop je naar verloop van tijd ook nog eens het risico dat het randje van het goedkopere trapmaantje gaat krullen met heel veel struikel gevaar.

 

Bij de nieuwe trappen anno 2016 is het plaatsen van een maantje niet echt meer nodig omdat volgens het bouwbesluit de traptreden aan bepaalde eisen moeten voldoen, zo ook de maatvoering van de traptreden.
Bij renovatie of uitbouwen is dit echter nog niet nodig zodat hierbij vaak nog wel de oude normen worden gebruikt. Zeker als het gaat naar een trap naar zolder ter vervanging van de vlizo trap, worden vaak nog smalle schuine treden toegepast.
Wil je nu je trap echt veiliger maken, dan is een antislip strip gemaakt van een pvc zacht rubber de meest beste en veiligste oplossing voor je trap. Als je het super goed wilt doen, dan laat je door de timmerman of de schilder een klein groefje in iedere traptrede maken waar speciaal voor trappen een antislip stripje is ontwikkeld die je na het schilderen met een rubber hamertje in dit groefje tikt. Deze strip is leverbaar in diverse kleuren, maar ook kwaliteiten. Het is niet de meest voordelige oplossing omdat dit groefje frezen door de timmerman per trap al snel 250,00 kost. Maar groot voordeel is wel dat je op deze manier een optimale antislip hebt verkregen. Ook is het stripje smal circa 12 mm, waardoor het ook mooi staat! Jammer echter is dat je in een bestaande situatie dit groefje niet over de gehele lengte in de trede kunt maken. Je komt met je bovenfrees machine namelijk niet tot in de hoek.


Wil je zoveel geld er niet voor uit geven, of heb je een huurhuis en mag je dit niet zo maar doen, dan is er ook een antislipstrip die je kunt plakken en die zeker ook een optimale antislip geeft met sokken of schoenen. De strip wordt geleverd op een rol en is door iedereen wel aan te brengen.
De strip kun je makkelijk over de gehele lengte (tot in de hoeken) van de traptrede plakken waardoor ook op de looplijn een optimale antislip is. Voor circa 50,00 euro heb je je trap een optimale veiligheid gegeven. Die ook zeer duurzaam is voor een langdurig antislip plezier. De strip is leverbaar in moderne RAL kleuren waardoor je de trap ook in deze RAL kleuren kunt afschilderen. Zo valt de strip minder op en heb je toch een veilige trap!

wil je de kleur en de kwaliteit beoordelen wij hebben een complete monsterkaart en helemaal gratis.

 

Terug