opc_loader

Menu

Aanmelden

De trap geschilderd maar de traptreden zijn super glad hoe los ik dit op?

Je hebt de oude vloerbedekking volledig verwijderd en bent dagen bezig geweest met schuren en schilderen van je trap, het resultaat is verbluffend mooi geworden een geschilderde trap in een prachtige kleur wit.

Wat een beetje tegen valt is de gladheid van de traptreden. Hier had je onvoldoende rekening mee gehouden. De traptreden moeten natuurlijk niet glad zijn. Je realiseert je dat dit problemen gaat geven, of erger er al een valpartij heeft plaatsgevonden.

Stel dat je ouders op bezoek komen en een paar dagen blijven logeren. Die moeten ook over die gladde trap naar boven en je weet je ouders zijn moeilijker ter been wat een risico zal dit geven! Je moet er niet aan denken dat er een valpartij plaats vind toch? 

Ook de veiligheid van kinderen die soms van de trap afvliegen en geen rem kennen. Toen de vloerbedekking nog op de trap zat was dat geen probleem, er struikelde er wel eens een keer eentje, maar ja een paar blauwe plekken en dat was het ook. Of wat te denken van je vrouw die inmiddels 4 maanden in verwachting is van de 2e. Als die struikelt dan zijn helemaal de rapen gaar. Je krijgt het er warm van!

Nu is de uitgevoerde traprenovatie een groot succes, iedereen vindt je trap er prachtig uitzien maar de traptreden die zijn veel te glad! Gelukkig is er Google en besluit je te gaan zoeken naar oplossingen en tips om valpartijen te voorkomen. Wat blijkt je bent niet de enige die dit probleem te laat heeft onderkent. Om je trap treden stroever te maken zijn er verschillende opties en zijn er diverse aanbieders die dit mega probleem voor je kunnen oplossen.

-Je kunt een in frees stripje toepassen, er moet dan een groefje in iedere traptrede  worden gefreesd. In dit groefje druk je een kunststof stripje die bij het traplopen grip geeft. Verder googelend leert je, dat dit in frees stripje wel een perfecte en zeer goede oplossing is, maar dat hier ook wel wat problemen aanzitten. Zo moet je een boven freesmachine hebben, je moet wel een beetje handig zijn hiermee, je trap treden die je zo prachtig hebt geschilderd beschadigen weer. Ben je niet handig, dan is het beter dit door een vakman te laten doen. De kosten voor het infrezen van een antislip groefje in de traptreden zijn al snel een paar honderd euro.

-Er zijn trapmaatjes in heel veel verschillende prijs klasse, op zich prima maar dan heb je weer vloerbedekking op de traptrede en dat is iets wat je eigenlijk niet wilde, met opgroeiende kinderen is een vloerbedekking ook niet praktisch, het is snel vies en deze maatjes krullen ook snel op aan de kanten. Er zijn ook maantjes in kunststof maar die zijn vaak weer te groot  en moet jezelf op maat knippen, wat ook niet echt makkelijk is.

-Dan lees je over verschillende tapes en ook over zelfklevende antislip strippen die je kunt plakken en die ook nog eens leverbaar zijn in 10 verschillende kleuren. De kleur waarmee jij de trap hebt geschilderd, of in een contrast kleur zoals de foto bovenaan dit artikel. Dit is een perfecte oplossing bijna iedereen kan dit toepassen en je hoeft niet super handig te zijn! Vraag een gratis kleurenkaart aan met alle 10 de kleuren en overtuig je van kleur en kwaliteit.

Blog schrijver:
Dennis van de Burg
www.antisliprubbertape.com

aangepast 11 juli 2016

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.