opc_loader

Wensenlijst

Gladde traptreden stroever maken na de traprenovatie!

Traptreden stroever maken na de traprenovatie

Traprenovatie is tegenwoordig helemaal in, je kunt op een eenvoudige manier met een overzet trede je oude trap weer schitterend maken. Een paar jaar geleden waren er nog maar een paar decoren. Maar tegenwoordig is het assortiment zoveel groter geworden en zijn de hout motieven zo natuurlijk geworden en bijna niet meer van echt te onderscheiden.

Er zijn wel veel verschillende kwaliteiten op de markt waar je goed op moet letten. Je kunt daarbij een onderscheid maken tussen echt hout en laminaat uitvoering.

Echt hout

Echt hout bestaat meestal uit een dun laagje van 2-4 mm eikenhout dat is geplakt op een onderlaag. Hier zijn veel kwaliteitsverschillen in qua dikte en qua gebreken die in het hout zitten. Wil je foutvrij hout en een egale kleur van het hout dan is de aanschaf hiervan beduidend hoger. Laat je goed informeren over de dikte van deze toplaag. Let ook op dat hierin geen spinthout is verwerkt (lichte plekken). Deze kleuren namelijk bijna niet. De eiken toplaag kan vervolgens worden afgewerkt met een kleurolie. Hier zijn enorm veel variaties in mogenlijk.

Laminaat

Laminaat bestaat uit geperst hout en een papierlaag met een coating. De goedkopere bouwmarkt kwaliteiten hebben een dunne topcoating die ook vaak een erg gladde traptrede geeft. De betere kwaliteiten hebben een veel hardere kern en een supersterke toplaag. Deze toplaag is voorzien van een stroevere melamine coating. De prijs is hierdoor ook veel hoger en men geeft doorgaans dan 10 tot 15 jaar garantie op dit product. Echter ook deze trappen zijn vaak nog te glad om bijvoorbeeld met sokken te belopen. Kinderen kunnen hierdoor lelijk vallen. De trapveiligheid heeft dan aandacht nodig.

Met deze antislip trapstrip heb je de trap weer snel stroef en veilig

Heb je de trap gerenoveerd en vindt je de traptreden nog steeds te glad? Dan is er sinds enkele jaren een nieuw product op de markt, namelijk een antislip trap tape met de eigenschap van een strip en speciaal is ontwikkeld voor traptreden. De strip is van een speciale pvc kunststof voor een zeer lange levensduur en door iedereen aan te brengen, ook als je niet zo handig bent. De strip is leverbaar in 5 verschillende decor kleuren.

aangepast op 11 januari 2019

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.