opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Gratis verzending
Gratis retournering
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Veiligheid voor je trap boven alles, toch?

Een veilige trap gaat boven alles!

Veel ongelukken en valpartijen vinden plaats op de trap. Onze trappen zijn vaak erg stijl met ondiepe treden. Ook is de trap 
altijd open, zowel boven als onder aan de trap. Voor kleine kinderen is dit echt super gevaarlijk, je vraagt je dan af waarom de trappenfabrieken hier niet standaard een afsluitbaar traphekje voor maken en extra bij de trap leveren. Begin dus op tijd met het leren traplopen van je kindje en maak de trap zo snel mogelijk dicht met een traphekje.

Ook de diepte van de traptrede is bij een draaitrap vaak veel te kort waardoor je je voet niet volledig op de traptrede kunt plaatsen. Het gevolg? Een struikeltrap bij het naar beneden lopen. Gelukkig is er tegenwoordig in het bouwbesluit opgenomen dat bij het bouwen van nieuwe huizen de trap en de traptrede veiliger moeten worden gemaakt en minimaal 22cm diep moeten zijn op de looplijn.

Waarom doet de trappenmaker dit eigenlijk niet? Het maken van traphekjes voor de kleintjes en traptreden in de trap samenstellen die ervoor zorgen dat zowel jong als oud de trap veilig kan gebruiken?

Hier ligt echt nog veel te verbeteren door de bouwwereld. 

Wellicht een idee dat architecten dit in hun ontwerp plannen standaard gaan opnemen?

De vloerbedekking die meestal op de standaard trap werd aangebracht is niet meer in, en niet meer van deze tijd. De trap moet praktisch zijn en gemakkelijk schoon te maken zijn. Zeker bij kleine kinderen is dit ideaal want die morsen snel drinken o.i.d. op de trap. Met een vochtige doek maak je dit snel schoon. De trap wordt dus tegenwoordig veel geschilderd in de kleur die het best past in het interieur. De kleur wit en grijs zijn neutrale kleuren en passen daarom heel goed bij diverse interieurstijlen.

De trend van dit moment is antraciet en een donkere kleur bruin. Deze kleuren passen goed bij de donkere en super moderne inrichtingen en de kleur bruin bij de landelijke stijlen. Om je geschilderde trap naast de aanschaf van goede en degelijk traphekjes extra veiliheid te geven is het belangrijk om over het tegen gaan van de gladde trap treden goed na te denken. 

Het meest gebruikt worden nog steeds de trapmatten, ook wel halve maantjes genoemd. Deze zijn leverbaar in diverse materialen en kleuren dus er is altijd wel een kleur die ook in jou interieur past. Er zijn ook diverse antislip stroken en strippen te koop. Je kan een groefje laten maken in de traptrede waar je een kunststof of aluminium stripje in kan drukken, maar ook zijn er antislip plakstrips in vele variaties leverbaar. Je kunt bij ons een gratis kleurenkaart.

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blogschrijver: Dennis van de Burg

Antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.