opc_loader

Wensenlijst

Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief

Aanmelden
Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

-Maantjes op je trap versleten? 3 alternatieven!(Update2022)

3 alternatieven voor trapmaantjes

"Als je trapmaantjes op je trap hebt liggen, dan weet je dat deze aan slijtage onderhevig zijn. Net zo als vloerbedekking slijten deze. Met name in het loop vlak ga je vrij snel al sporen van het lopen zien."

De kwaliteit van de maantjes zijn erg verschillend. Je kan al trapmaantjes kopen van 1,50 per traptrede. Je begrijpt wel dat dit een kwaliteit is waar je niet zolang mee doet, de maantjes zijn gemaakt van polypropylene dus ook nog erg statisch waardoor dierenharen en vuil makkelijk wordt aangetrokken en ze pluizen ook vrij snel. 

Wil je trapmaantjes kopen die sterker zijn en bestand zijn tegen schoonmaken en dan ook nog mooi blijven, dan is eigenlijk alleen het Sisal trapmaantje een goed alternatief. De kleuren zijn hierin jammer genoeg beperkt, maar voor zeg maar tussen de 7,00 tot 9,00 euro per trapmaantje heb je de trap weer langdurig veilig en is ook goed schoon te houden. 

Heb je last van een stof allergie of wil je een hoge mate van hygiene in je trap portaal dan is het niet aan te bevelen vloerbedekking of stoffen trapmaantjes toe te passen. Je kunt dan beter kiezen voor kunststof trapmaantjes. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor je trap en hebben hierdoor een prima antislip, sommige kleuren zijn zelfs doorschijnend, waardoor ze mooi wegvallen in de houtskleur.

De trapmaantjes hebben een heel goed dempend geluid. Bedenk wel dat ook hier het loopvlak na verloop van tijd doffe plekken gaat geven, wel is het een groot voordeel dat het makkelijk is schoon te maken.

Wil je iets heel anders, meer van deze tijd en wil je niet te veel geld kwijt zijn, dan is er ook de antislip rubber tape een strook van 28mm breedt met kleine groefjes en maar liefs 1,8mm dik, gemaakt van een speciaal rubber, wat zowel een zeer goede antislip geeft, maar ook de contact geluiden tegen gaat en makkelijk is schoon te maken.

Deze antislip trap strip zal niet snel doffe plekken geven. Je kunt losse rollen voor 1 trap kopen, of als je ook alle gereedschap en hulpmiddelen hierbij wilt dan kan je beter een complete set kopen, Een set koop je al voor 55,00 euro. Een goede hygiene is toe te passen bij deze antislip trap strip en ook met huisdieren is het materiaal volledig anti allergisch. 

Dus resume 3 goede alternatieven zijn:

  • Sisal trapmaantjes 
  • Kunststof trapmaatjes
  • Antisliprubbertape trap strips

.

Wil je de trap volledig aanpakken en een ware metamorfose geven? Lees dan ook de blog trap opknappen. Hier kun je lezen wat zowel de mogenlijkheden zijn om je trap een nieuw look te geven.

Veel gelezen artikelen:

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

S-24

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.