opc_loader

Wensenlijst

Trapmaantjes op je trap versleten? 3 alternatieven!

Trapmaantjes op je trap versleten? Wat zijn de alternatieven

Als je trapmaantjes op je traptreden hebt liggen, dan weet je dat deze aan slijtage onderhevig zijn. Netzo als vloerbedekking slijten deze. Met name in het loop vlak ga je vrij snel al sporen van het lopen zien. De kwaliteit van de maantjes zijn erg verschillend. Je kan al trapmaantjes kopen van 1,50 per traptrede. Je begrijpt wel dat dit een kwaliteit is waar je niet zolang mee doet, de maantjes zijn gemaakt van polypropylene dus ook nog erg statisch en ze gaan erg snel pluizen. Wil je trapmaantjes kopen die sterker zijn en bestand zijn tegen schoonmaken en dan ook nog mooi blijven, dan is eigenlijk alleen het Sisal trapmaantje een goed alternatief. De kleuren zijn hierin jammer genoeg beperkt, maar voor zeg maar tussen de 7,00 tot 9,00 euro per trapmaantje heb je de trap weer langdurig veilig en is goed schoon te houden. 

Heb je last van een stof allergie of wil je een hoge mate van hygiene in je trappen hal dan is het niet aan te bevelen vloerbedekking of stoffen trapmaantjes toe te passen. Je kunt dan beter kiezen voor kunststof trapmaantjes. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor je trap en hebben hierdoor een prima antislip, sommige kleuren zijn zelfs doorschijnend, waardoor ze mooi wegvallen in de houtskleur. De trapmaantjes hebben een heel goed dempend geluid. Bedenk wel dat ook hier het loopvlak na verloop van tijd doffe plekken gaat geven, wel is het een groot voordeel dat het makkelijk is schoon te maken.

Wil je iets heel anders, meer van deze tijd en wil je niet te veel geld kwijt zijn, dan is er ook de antislip rubber tape een strook van 28mm breedt met kleine groefjes en maar liefs 1,8mm dik, gemaakt van een speciaal rubber, wat zowel een zeer goede antislip geeft, maar ook de contact geluiden tegen gaat en makkelijk is schoon te maken. De strip zal niet snel doffe plekken geven.  Een goede hygiene is toe te passen bij deze strip en ook met huisdieren is het materiaal volledig anti allergisch. 

Wil je de trap volledig aanpakken en een ware metamorfose geven? Lees dan mijn artikel trap opknappen. Hier kun je lezen wat zowel de mogenlijkheden zijn om je trap een nieuw leven te geven.

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

Terug