opc_loader

Menu

Aanmelden

Een antislip trap strip is geen tape hoe zit dat nu precies?

Wacht even het artikeltje gaat toch over de verschillende uitvoeringen antislip trap strips?

Jazeker dat ga ik ook uitleggen, maar dan moet ik voor de duidelijkheid eerst vertellen dat een antislip strip heel wat anders is dan een antislip tape. Er zijn namelijk heel veel soorten tapes te koop die een antislip werking hebben, maar geen antislipstrips zijn.

Het verschil tussen beide uitvoeringen zit in de oppervlakte, de samenstelling van het materiaal en de dikte van het materiaal. Een antislip tape is door zij dikte niet zo geschikt om toe te passen op je woningbouwtrap

Een antislip tape is nl heel dun (circa 0,3 mm) de toplaag is meestal gemaakt van een schuurkorrel gelijmd op een papieren onderlaag en voorzien van een dun lijmlaagje. De kwaliteit en duurzaamheid wordt bepaald door een bepaalde samenstelling hiervan.

________________________________________

Goed dit gezegd hebbende gaan we het nu even hebben over de 2 uitvoeringen antislip strips die op dit moment te koop zijn en de verschillen tussen deze 2 producten.

  • in frees antislip strip
  • antislip trap strip zelfklevend

.

De infrees trapstrip

De in frees antislip trap strip bestaat al heel lang het is de traditionele strip die wordt toegepast door de trappenmaker. Het trap profiel is een T profiel en is er in verschillende maatuitvoeringen, zoals modellen die geschikt zijn voor traprenovatie overzet treden,  massief houten traptreden of marmeren traptreden. Een T profiel moet worden geklemd in een klein groefje dan moet worden in gefreesd in de traptrede. Er word met een speciaal freesmachine een klein groefje in de trap gemaakt waar de antislip trap strip wordt ingeklemd.

infrees strip voor een groefje

________________________________________

Het materiaal van dit in frees profiel is van een zeer sterk kunststof pvc gemaakt, het profiel is voorzien van kleine ribbeltjes en steekt circa 1,5mm boven het trede oppervlak uit. Hierdoor verkrijgt het een zeer goede antislip werking. De trappenmaker maakt meestal een groefje in de traptrede zodat je de trap kunt afschilderen.

Een groot voordeel van deze strip is dat als hij versleten is, of als je de trap opnieuw wilt schilderen je de strip makkelijk uit het groefje kunt halen en na het schilderen de strip weer kunt terug plaatsen. Wil je een nieuwe antislip strip plaatsen na het schilderen zorg dan dat de nieuwe strip op kamer temperatuur wordt verwerkt.

Snij de strip een halve cm langer en snij met een scherp mesje de hoekjes aan de uiteinde eraf voor een goede aansluiting. Maak het groefje goed schoon dus verf en vuilresten verwijderen! Met een rubberen hamer of een hamer met een hout klosje tik je de strip makkelijk in het groefje.

________________________________________

Antislip trap strip zelfklevend

De antislip strip met een lijmlaagje  is een vrij nieuw product (ontwikkeld in 2014) omdat antislip tapes niet de meest ideale oplossing is voor een woningbouwtrap, (denk aan snel slijten, scherp aan je sokken/voeten, moeilijk recht en netjes te plakken, makkelijk verschuiven) is de zelfklevende antislip strip hierdoor ontwikkeld.

Het materiaal is net zo als bij de in frees strip van een kunststof pvc met een menging van een elastomeer voor de sterkte en om deze strip wat soepeler te maken. De zelfklevende strip is in een breedte van 28mm gemaakt om voor iedere voet de meeste optimale grip te geven. De antislip strip is 1,8mm dik en is voorzien van groefjes voor een zeer goede grip ook bij een vochtige omgeving. Heb je een trap waar geen groefje in de trede zit dan kun je deze zelfklevende strip toepassen.

Wil je de trap gaan schilderen maar zit er al een gelijmde strip op je trap? dan moet je deze zelfklevende strip eerst verwijderen. Over de strip schilderen zal geen mooi resultaat geven, de verf hecht niet goed op deze strip, beter is het om de strip te verwijderen en na het schilderen een nieuwe strip te plaatsen.

De antislip strip met een lijmlaagje kun je makkelijk verwijderen met een schilders föhn maak je de strip warm waardoor de strip makkelijker word verwijderd en je geen verf mee trekt. Blijven er lijmresten achter, verwijder deze dan met WD 40 en een groen schuursponsje. Schuur en ontvet de traptrede voordat je deze een nieuw laagje geeft.

zelfklevende antisliprubbertape  aanbrengen

Ga je na het schilderen nieuwe zelfklevende antislip aanbrengen, wacht dan een paar dagen zodat de verf goed kan drogen. Zorg dat de strip soepel is voor het aanbrengen, dit kan door de strip op kamer temperatuur te laten komen, of de strip even in warm water soepel te maken. Om in een mooie rechte lijn de strip aan te brengen kun je een hout latje klemmen met 2 lijm tangen. Hou circa 1,5cm aan vanaf de voorkant van de trede. Met een verf rollertje kun je de strip goed aandrukken voor een goed resultaat.

________________________________________

Blogschrijver:

Dennis

www.antisliprubbertape.com

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.