opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Gratis verzending
Gratis retournering
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Heb je een gevaarlijke trap, antislip stroken voorkomt uitglijden!(UPDATE2021)

Heb je een gevaarlijke trap, antislip stroken voorkomt uitglijden!(UPDATE2021)

Heb je een gevaarlijke trap? Antislip stroken voorkomt uitglijden!

Een gladde trap is zeer gevaarlijk. In veel oude huizen zijn de trappen klein, steil en hebben smalle traptreden waardoor er jaarlijks veel valpartijen plaatsvinden. In dit artikel bespreek ik een aantal antislip oplossingen voor de trap. Om een goede antislip op je trap te realiseren zijn er een aantal eenvoudige en makkelijke aanpassingen te doen aan je trap die niet veel hoeven te kosten. Je trap wordt hierdoor een stuk veiliger waardoor ongelukken en uitglijders voorkomen kunnen worden.

________________________________________

Antislipstrip - Zelfklevende stroken

Een veel gebruikte oplossingen om een antislip op je trap te creëren, is door de traptreden te voorzien van een zelfklevende antislip strook. Deze antislip stroken zijn te koop in verschillende uitvoeringen, je hebt een plakband tape uitvoering met een grof korrelige toplaag, ook is er een tape met een stroef aanvoelende plakband toplaag, sinds kort is er ook een antislip rubber tape met groefjes, die speciaal ontwikkeld is voor de trap om een optimale antislip te geven.

De strip voelt plezierig aan de voeten, is van duurzaam materiaal en makkelijk schoon te maken. De strook is leverbaar in 10 verschillende kleuren. De antislip stroken hebben aan de achterzijde een zelfklevende plaklaag waardoor je ze eenvoudig op de traptreden kunt aanbrengen, ze zijn eenvoudig te knippen of te snijden.

Als je de stroken op de goede lengte hebt geknipt teken dan eerst op de traptreden een potlood lijntje waarlangs je de plakstrook laat lopen. Zorg dat de traptrede goed is ontvet met alcohol en dat de verf minstens een weekje goed is door gedroogd. Doe je dit niet dan kan de lijm die op de strook zit  de verf een beetje los weken, waardoor geen optimale hechting zal ontstaan. Ook is het belangrijk dat de strook goed wordt aangedrukt met een rollertje. Wil je meer informatie over kwaliteiten en prijzen lees dan  antislip tape waar moet je op letten  een uitgebreide blog van mij waar ik de meest toegepaste strips bespreek.

________________________________________

Antislipstrip - infrees

Traditioneel word in de wat luxere trappen een in frees strip toegepast. In de traptreden wordt door de trappenmaker dan een groefje/gleufje gefreesd met een frees machine. in dit groefje wordt later een kunststof rubber stripje gedrukt. Groot voordeel is dat als de antislip strip is versleten je eenvoudig de strip kunt uitwisselen. Zit er geen groefje in je traptreden dan is het wel wat lastiger om het groefje te maken, hiervoor heb je een speciale kantenfrees nodig en je moet wel een beetje handig zijn.

Ben je niet handig, dan kun je beter op zoek gaan naar een klusjesman of iemand in je kennissen kring die dit voor je kan uitvoeren. Heb je die niet en wil je er ook niet te veel geld aan uitgeven dan is de antislip plakstrip een veel makkelijkere oplossing. Snel geplakt voor optimale veiligheid.

________________________________________

Antislip trap - Traptreden maantjes

Traptreden maantjes worden ook vaak gebruikt voor een goede antislip van de traptreden. Ze zijn er in vele uitvoeringen, kleuren, materialen en kwaliteiten. Behalve dat een traptrede maantje voor een goede antislip zorgt voorkomt het ook dat je de traptrede kaal loopt en creëer je een mooie contrast met de geschilderde traptreden.

Door het gebruik van traptrede maantjes krijg je binnen een handomdraai een totaal ander ogende opgeknapte trap. Voor uitglijden op je trap hoef je je daarna ook geen zorgen meer te maken omdat deze maantjes zorgen voor een optimale grip.

Naast de traditionele stoffen maantjes zijn er tegenwoordig ook kunststof trapmaantjes, zowel in dekkende als transparante, doorschijnende kleuren. Deze maantjes zijn uitermate geschikt voor als je de trap hebt laten renoveren en je vindt dat de trap toch nog wat te glad is, dan zijn deze transparante maantjes de oplossing, ze schijnen namelijk door en laten het decor of de kleur van de traptrede zien. Traptrede maantjes kunnen gemakkelijk bevestigd worden met lijm of met de meestal bijgeleverde plakstrips of stikkers.

________________________________________

Wil je een monster kaartje ontvangen?

Wil je eens zien welke kleuren er zijn en of dit is wat je wilt toepassen op je trap? Vul dan hier even je gegevens in, wij sturen je dan gratis zonder verplichtingen een setje toe, dan kun je ook de kleur afstemmen op het schilderwerk.

Blog schrijver:
Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

aangepast 21 januari 2016

aangepast 9 augustus 2021

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.