opc_loader

Antislip strip voor de vlizotrap

Antislip trap strip extra veiligheid voor op de vlizo trap naar zolder

Je kent ze misschien wel die uitschuif laddertjes naar de zolder verdieping. Heel veel huizen in Nederland hebben een zolder verdieping, deze wordt vaak gebruikt voor opslag van huisraad. De zolder gebrudetail van de betere vlizo trapik je dan niet vaak.

De laatste jaren wordt de zolder steeds meer omgebouwd tot een extra kinderkamer. Meestal is dat dan een grote verbouwing. Er moet een dakkapel worden geplaatst om voldoende daglicht inval te krijgen, de isolatie aan het dak moet worden verbeterd, verwarming geplaatst en zo nog een paar zaken die de zolder omtoveren tot een prachtige kinderkamer,

De vlizotrap naar de zolder moet dan ook worden vervangen en dit is vaak een groot probleem. Daar waar de vlizotrap nu staat, kan meestal geen standaard trap worden geplaatst.

Ingrijpende verbouwingen zijn dan nodig om dit te realiseren, zoals muurtjes verplaatsen, slaapkamers op de 1e verdieping anders indelen, het trappengat dat vaak verplaatst moet worden, de cv installatie die 9 van de 10 keer in de weg zit. Al met al een ingrijpende verbouwing die veel geld kost. Voordeel is dan wel, dat je hiervoor een mooie extra kamer erbij krijgt en niet onbelangrijk dat ook waarde vermeerderend is voor je koophuis.

Wil je toch niet zo'n ingrijpende verbouwing, dan is een tuimel dakraam voor voldoende dag licht een voordeligere oplossing en wordt er gekozen om de 1e verdieping zoveel mogelijk in takt te laten. Men maakt de vlizo trap dan veiliger met een leuning en antislip rubber strips op de treden, of vervangt hem voor een beter model.

Van de oudere vlizo trappen zijn de treden niet diep circa [6a7cm] en als je 1 keer per jaar de kerstversiering van zolder haalt is dit een prima laddertje. Als je de zolder echter gaat inrichten als een kinderkamer dan is het wel belangrijk dat je kritisch kijkt naar de veiligheid en zorgt voor een goede antislip van de vlizo trap.

Er zijn tegenwoordig vlizo trappen die inklapbaar zijn en die een breedte hebben van 70cm met en een tredediepte van 12cm. Hier kan je ook stalen leuningbeugel aan monteren, die je dan als een extra steun kunt gebruiken. Rubber strippen op iedere trede maakt dan je trap een stuk veiliger.

Als je voldoende ruimte hebt om een vaste molenaarstrap te plaatsen dan is dit een nog betere oplossing voor een veilige trap naar de zolder, de treden zijn zo gemaakt dat je ook voorwaards de trap kunt aflopen. De trappen zijn te koop met een balustrade aan 1 kant en de treden kan je eenvoudig voorzien van een antislip trap strip die plakbaar is, voor een optimale veiligheid.

aangepast op 22 januari 2016

Terug