opc_loader

Wensenlijst

-Antislip voor trappen

Antislip voor trappen geeft extra veiligheid voor op de vlizo trap naar zolder

Je kent ze misschien wel die uitschuif laddertjes naar de zolder verdieping. Veel huizen in Nederland hebben een zolder verdieping, deze wordt vaak gebruikt voor opslag van huisraad. De zolder gebruik je dan niet zo vaak.detail van de betere vlizo trap

De laatste jaren wordt de zolder steeds meer omgebouwd tot een extra kinderkamer. Dit is dan altijd een grote verbouwing. Er moet een dakkapel worden geplaatst om voldoende daglicht inval te krijgen, de isolatie aan het dak moet worden verbeterd, verwarming geplaatst en zo nog een paar zaken die de zolder omtoveren tot een prachtige kinderkamer.

De vlizotrap naar de zolder moet dan ook worden vervangen en dit is een groot probleem. Daar waar de vlizotrap nu staat, kan meestal geen standaard woning trap worden geplaatst.

Ingrijpende verbouwingen zijn dan nodig om dit te maken, zoals muurtjes verplaatsen, slaapkamers op de 1e verdieping anders indelen, het trappengat dat verplaatst moet worden, de cv installatie die 9 van de 10 keer in de weg zit. Al met al een ingrijpende verbouwing die veel geld kost. Voordeel is dan wel, dat je hiervoor een mooie extra kamer erbij krijgt en niet onbelangrijk dat ook waarde vermeerderend is voor je koophuis.

Wil je toch niet zo'n ingrijpende verbouwing, dan is een tuimel dakraam voor voldoende dag licht een voordeligere oplossing en wordt er gekozen om de 1e verdieping zoveel mogelijk in takt te laten. Je maakt de vlizo trap dan veiliger met een leuning en antislip trap strip op de trap treden, of je vervangt hem door een beter en sterker model.

Van de oudere vlizo trappen zijn de treden niet diep zeg maar circa [6a7cm] en als je 1 keer per jaar de kerstversiering

van zolder haalt is dit een prima laddertje. Als je de zolder echter gaat inrichten als een kinderkamer bekijk dan hier het assortiment antislipstrips zodat je je trap optimaal veilig maakt.

Er zijn tegenwoordig vlizo trappen die inklapbaar zijn en die een breedte hebben van 70cm met en een trede diepte van 12cm. Hier kan je ook stalen leuningbeugel aan monteren, die je dan als een extra steun kunt gebruiken. Rubber strippen op iedere trap trede maakt dan je trap een stuk veiliger.

Als je voldoende ruimte hebt om een vaste molenaarstrap te plaatsen dan is dit een nog betere oplossing voor een veilige trap naar de zolder, de treden zijn zo gemaakt dat je ook voorwaards de trap kunt aflopen. De trappen zijn te koop met een balustrade aan 1 kant en de treden kan je eenvoudig voorzien van een antislip trap strip die plakbaar is, voor een optimale veiligheid.

bogschrijver: Dennis

www.amtisliprubbertape.com

S-2 9 oktober2019

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.