opc_loader

Menu

Aanmelden

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een antislip strip en een antislip tape

Ga je zoeken op het internet dan kom je veel verschillende producten tegen om een goede grip te maken voor je gladde traptreden. Regelmatig krijgen we vragen hierover van bezoekers die door al die aanbiedingen niet goed weten wat voor hun situatie nu de beste oplossing is. Ook horen we heel regelmatig dat men zich afvraagt waarom er zulke grote prijsverschillen zijn in antislip tape's.

Ik zal proberen uit te leggen wat de verschillen zijn tussen een antislip trap tape en een antislip trap strip.

Antislip trap strip met een groefje

Al heel lang wordt de traditionele trap strip die door de trappenmaker wordt gebruikt een antislip trap strip genoemd. Deze strip onderscheid zich van een antislip tape doordat de strip in de traptrede wordt geklemd. Je hebt dus een traptrede waar een groefje in is gemaakt door de trappenmaker.

Deze groefjes hebben verschillende breedtes van 2 tot 8mm. In deze groefjes wordt een kunstof antislip trap strip gedrukt, die een geribbelde bovenkant heeft en circa 2mm boven het tredenvlak uitsteekt en hierdoor de goede antislip geeft. Bijvoorbeeld zoals de antislip trap strip van het merk Lamiwood, zij verkopen deze strip in rollen van 15 meter en in losse lengtes. Een Hollands kwaliteits product wat al heel lang wordt toegepast door de trappenmaker.

Deze strip is wel duurder dan verschillende andere aanbieders, maar dat heeft puur te maken met de kwaliteit van de samengestelde materialen. Er komen veel van deze antislip strippen uit China waarvan de kwaliteit twijfelachtig is.

Er zijn aanbieders waarvan de strip van bijna puur rubber is gemaakt. Deze antislip strippen hebben geen lange levensduur, ze verkleuren snel, scheuren uit of worden makkelijk uit het groefje gelopen. Goedkoop is hierbij duurkoop! Heb je wat meer geld beschikbaar koop dan een duurder merk voor meer veiligheid en langere levensduur. De materialen van deze antislip trap strips zijn zo samengesteld dat ze kwalitatief heel sterk zijn en lang mee gaan ook bij een intensieve belasting.

Op welke plaats moet de antislip trap strip komen?

Het groefje voor de antislip trap strips wordt gemaakt op een bepaalde afstand vanaf de voorkant van de traptrede. Deze afstand is variabel en kan bij ieder trap anders zijn, dit komt door de gemiddelde voetmaat tussen kinderen en volwassenen.

Ook de diepte van de trede is belangrijk bij dit bepalen. Bij ondiepe trede wordt de trap vaak een beetje schuin belopen waardoor de afstand iets groter wordt genomen. Een gemiddelde maat voor de afstand voorkant trede is 2cm.

Heb je een winkeltrap of een trap die heel intensief wordt belopen dan worden vaak 2 antislip trap strips geplaatst, dit is puur om slijtage zoveel mogenlijk tegen te gaan. Voor een trap in een huis is één stripje voldoende.

Anti-slip-strips zelf plaatsen

Ben je handig? Een groefje maken in je traptreden voor deze strips is heel goed zelf te doen met de juiste freesmachine. Maar heb je dit gereedschap niet dan kan een trappenmaker of een goede klusjesman dit werk beter voor je doen.

Want het frezen van een groefje daar komt kennis en ervaring bij kijken en een goede frees en freesmachine kost al snel zo'n 150,00 euro en als je bijvoorbeeld het groefje wil laten doorlopen van links naar rechts is dit echt werk voor een specialist.

________________________________________

Antislip trap tape

Met de antislip trap tape soorten is het niet anders, veel producten zijn matig van kwaliteit; slechte en twijfelachtige materialen uit verre landen maken deze tapes heel goedkoop, een lange levensduur heeft het dan niet. De antislip tapes zijn leverbaar in veel verschillende kwaliteiten ik heb hier al eens een uitgebreid blog artikel over geschreven. Er zijn verschillende soorten geschikt voor verschillende toepassingen zoals:

  • Antislip tape voor de buiten situatie.
  • Antislip tape voor vochtige ruimtes.
  • Antislip tape voor kleine ladders en keuken trapjes.
  • Antislip voor woningbouw trappen en galerij trappen.

.

Al deze tapes hebben 1 ding gemeen met elkaar en dat is dat er aan de achterkant een plaklaag of lijmlaagje zit, waardoor bijna iedereen ook als je niet superhandig bent de trap makkelijk kan voorzien van deze tape. Dit in tegenstelling met een antislip trap strip, want hierbij moet altijd een groefje in de traptreden worden gemaakt.

Kies je voor antislip trap tape?

Als je voor een antislip trap tape kiest hou er dan rekening mee dat dunne en/of smalle tapes moeilijker in een mooie rechte lijn te plakken zijn. Ben je niet superhandig dan is een iets bredere tape van zeg circa 25mm, een goed aan te brengen alternatief.

Je kan ook een rechte lat of hoeklijst met 2 lijmtangetjes vast klemmen en dit als geleider gebruiken om de trap tape hierlangs te geleiden, haal niet in 1 keer het bescherpapiertje eraf maar werk in kleine stukjes. probeer de lijmlaag van de antislip trap tape zo min mogenlijk aan te raken.

en druk met een roller de tape stevig aan voor het beste resultaat. Is de ondergrond goed droog en vetvrij en de verf is ook voldoende doorgedroogd dan is een antislip trap tape door iedereen aan te brengen.

Een antislip trap tape is eigenlijk een plakband in verschillende breedtes waarop een toplaag is aangebracht, iedere toplaag is weer een beetje anders van samenstelling en daardoor geschikter voor een andere of een speciale toepassing. Over het algemeen kan je zeggen dat de dikte van de trap tape de prijs en de duurzaamheid bepaald. Een dunne antislip trap tape zal best goed werken maar niet voor heel lang.

Bijvoorbeeld onze antislip trap tape kan je eigenlijk geen tape noemen, het heeft namelijk de kwaliteit van een strip, de dikte is net als bij de infrees strip 2 mm en licht bovenop het tredevlak, het heeft ook groefjes voor de allerbeste antislip.

Het grote verschil tussen een infrees strip en een antislip strip die zelfklevend is, is de eenvoud van het aanbrengen.

Onze antislip strip wordt in Nederland geproduceerd en is zeer sterk door de samenstelling van het materiaal en is 2 mm dik. Terwijl andere tapes maar 0,3 mm dik zijn. Je ziet hierin zijn grote verschillen, wat de kwaliteit en de prijs bepaald.

Wil je meer weten over de verschillen in antislip tape's lees mijn uitgebreid artikel over antislip tape kwaliteiten, met een klein beetje reclame voor ons product  ;-)

________________________________________

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis

www.antisliprubbertape.com

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Janine de B 21 May 2022
Duidelijk artikel daar heb ik wat aan!