opc_loader

Wensenlijst

Wat is het verschil tussen een antislip strip en een antislip tape

Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een antislip strip en een antislip tape

Ga je zoeken op het internet dan kom je veel verschillende producten tegen om een goede grip te maken voor je gladde traptreden. Regelmatig krijgen we vragen hierover van bezoekers die door al die aanbiedingen niet goed weten wat voor hun situatie nu de beste oplossing is. Ook horen we heel regelmatig dat men zich afvraagt waarom er zulke grote prijsverschillen zijn in antislip tape's.

Antislip strip

Al heel lang wordt de traditionele trap strip die door de trappenmaker wordt gebruikt een antislip strip genoemd. Deze strip onderscheid zich van een antislip tape doordat de strip in de traptrede wordt geklemd. Je hebt dus een traptrede waar een groefje in is gemaakt door de trappenmaker.

Deze groefjes hebben verschillende breedtes van 2 tot 8mm. In deze groefjes wordt een antislip strip gedrukt, bijvoorbeeld zoals de antislip strip van het merk Lamiwood, zij verkopen deze strip in rollen van 15 meter en in losse lengtes. Een Hollands kwaliteits product wat al heel lang wordt toegepast door de trappenmaker.

Deze strip is wel duurder dan verschillende andere aanbieders, maar dat heeft puur te maken met de kwaliteit van de samengestelde materialen. Er komen veel van deze antislip strippen uit China waarvan de kwaliteit twijfelachtig is. Er zijn ook aanbieders waarvan de strip van bijna puur rubber is gemaakt. Deze antislip strippen hebben geen lange levensduur, ze verkleuren snel, scheuren uit of worden makkelijk uit het groefje gelopen. Goedkoop is hierbij duurkoop! Heb je wat meer geld beschikbaar koop dan een duurder merk voor meer veiligheid en langere levensduur.

________________________________________

Antislip tape

Met de antislip tape soorten is het niet anders, veel producten zijn matig van kwaliteit; slechte en twijfelachtige materialen uit verre landen maken deze tapes heel goedkoop, een lange levensduur heeft het dan niet. De antislip tapes zijn leverbaar in veel verschillende kwaliteiten ik heb hier al eens een uitgebreid blog artikel over geschreven. Er zijn verschillende soorten geschikt voor verschillende toepassingen zoals:

  • Antislip tape voor de buiten situatie.
  • Antislip tape voor vochtige ruimtes.
  • Antislip tape voor kleine ladders en keuken trapjes.
  • Antislip voor woningbouw trappen en galerij trappen.

Al deze tapes hebben 1 ding gemeen met elkaar en dat is dat er aan de achterkant een plaklaag of lijmlaagje zit, waardoor bijna iedereen ook als je niet superhandig bent de trap makkelijk kan voorzien van deze tape. Dit in tegenstelling met een antislipstrip, want hierbij moet altijd een groefje in de traptreden worden gemaakt.

Als je hiervoor kiest houd er dan rekening mee dat dunne en/of smalle tapes moeilijker in een mooie rechte lijn te plakken zijn. Ben je niet superhandig dan is een iets bredere tape van zeg circa 25mm, een goed aan te brengen alternatief.

Een antislip tape is eigenlijk een plakband in verschillende breedtes waarop een toplaag is aangebracht, iedere toplaag is weer een beetje anders van samenstelling en daardoor geschikter voor een andere of een speciale toepassing.

Ook hierbij zijn er veel kwaliteits verschillen in materiaal en plaklagen. Wat daardoor ook een invloed heeft op de prijs stelling. Ook het land waar de tape wordt gemaakt heeft invloed op de prijsstelling.

Bijvoorbeeld onze antislip tape wordt in Nederland geproduceerd en is zeer sterk door de samenstelling van het materiaal en is 2 mm dik. Terwijl er andere tapes zijn van 0,3 mm dik. Je ziet ook hierin zijn grote verschillen.

Wil je meer weten over de verschillen in antislip tape's lees mijn uitgebreid artikel over antislip tape kwaliteiten, met een klein beetje reclame voor ons product  ;-)

________________________________________

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis

www.antisliprubbertape.com

Terug