opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Een veilige trap maken voor de kinderen (Update 2021)

Een veilige trap maken voor de kinderen (Update 2021)

Heb jij ook zo’n lief schatje thuislopen? Waar je alles voor over hebt en niks is te veel? 

Als je voor het eerst een kindje verwacht komt daar flink wat bij kijken en lijkt het wel alsof je hele huis onveilig is. Je keukenkast deurtjes beveiligen, alle kleine spulletjes die in de mond passen uit de weg en nog veel meer.

Maar heb je ook wel eens aan je trap gedacht? Heel vaak is dit zo’n vanzelfsprekend gedeelte van je huis, dat je vaak vergeet er aan te denken hoe gevaarlijk dit ding eigenlijk is.

Een ongelukje zit in een klein hoekje en vaak realiseren we ons dit niet. Jaarlijks gebeuren er zo’n gemiddeld 240.000 ongelukken bij kinderen, waarvan voornamelijk kinderen van 0-4 jaar die van de trap vallen.

Dit is iets wat eigenlijk heel eenvoudig te voorkomen is door een paar simpele oplossingen. Vandaag zal ik je wat suggesties doen hoe je, zo vlak voordat de zomer begint, je je trap nét even dat extra beetje veiligheid kan geven!

_________________________________________

Heb je wel een trapleuning?

De eerste vraag die ik je stel is, heb je wel een fatsoenlijke leuning aan de muur? Dit lijkt misschien geheel overbodige vraag,  maar een beetje houvast is toch best wel belangrijk.

Tegenwoordig zijn er verschillende bedrijven die trapleuningen bij je kunnen monteren, maar slimmer is het nog om het zelf te doen. Als je een beetje handig bent, bestel je een losse houten trapleuning en bevestig je deze zelf aan je muur. Misschien een zaterdagje werk en veel geld bespaard!

Heb je trouwens wel eens aan een kinderleuning gedacht? Vind ik ook een geweldig idee!

_________________________________________

Een traphekje, wat is dat precies?

Tja, er zijn nog steeds mensen die nog nooit aan een traphekje hebben gedacht, terwijl dit zo essentieel is als je kids in huis hebt. Een traphekje, niet alleen bovenaan de trap, maar ook onderaan de trap, is het perfecte middel om ervoor te zorgen dat je kinderen niet de trap op gaan zonder jouw toezicht, wat al een hoop kan bijdragen aan veiligheid in jouw huis.

_________________________________________

Zijn je traptreden glad?

Het tweede puntje is je traptreden. Wellicht heb je deze winter besteedt aan het opknappen van je oude woningbouw trap en heb je deze een mooi likje verf gegeven in één van de trendy kleuren van deze tijd.

Super idee natuurlijk, maar waar niet iedereen aan denkt is dat door deze prachtige laag verf, je treden toch wel weer een stukje gladder zijn dan de oude versleten variant…

Nu de zomer er aan komt, kan je denken, ‘Ach het is niet zo belangrijk, we dragen toch geen sokken,  maar ook op je blote voeten is alleen een houten ondergrond toch een beetje tricky.

_________________________________________

Zelfklevende antislip tape met de kwaliteit van een strip

Een oplossing hiervoor is een antislip rubber trap stripje. Ook hierin is de keuze reuze en zijn er genoeg aanbieders op internet te vinden. Het gaat van het schuurpapier achtige product van de welbekende IKEA, tot een in gefreesde strip leverbaar in de standaard kleur zwart. 

Dit in frees product ziet er misschien schitterend uit, maar wat een karwei is dat om in je trap te krijgen. Dat is niet een klusje wat je nog voor de zomer geklaard krijgt, of je moet investeren in een vakman, bedenk ook dat als je een huurhuis hebt je vaak hiervoor toestemming moet vragen aan de woningbouw vereniging.

Een ander, sneller en voordeligere oplossing is dan een antislip rubber strip die je kan plakken, als een tape. De antislip trap strip is speciaal ontwikkeld voor trappen, deze zelfklevende strip is gemakkelijk op maat te knippen, zodat het product eigenlijk voor elke trap geschikt is. Hoe easy is dat?

Ga je zo'n stripje aanschaffen, let dan op de breedte van de strip, voor de kleine voetjes is zo'n breed stripje beter. Je hebt weer snel een veilige trap en kun je zorgeloos weer met sokken of blote voeten de trap op en af. Bekijk hieronder wat er allemaal mogelijk is. Wil je eerst de kleur en kwaliteit beoordelen? vraag dan even een kleurenkaart met de voorbeelden aan.

________________________________________

Laten de kinderen hun troep slingeren?

Dan nog één laatste advies: zorg ervoor dat er geen onnodige spullen op de trap liggen. Hoe vaak leg je niet je schone was op de traptrede, of een boek wat nog even mee naar boven moet.

Juist hiermee maak je de kans om te struikelen nog groter en dat is natuurlijk niet wat je wilt!

Ik hoop dat dit artikel je een beetje heeft geholpen om wat bewuster te worden van jouw huis en trapsituatie en zorg voor die veilige trap! Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om de juiste veilige situatie te creëren. Veel succes!

________________________________________

Veel gelezen artikelen:

led verlichting voor je trap zonder hak en breekwerk
Traplicht van led voor een veiligere trap
Je trap schoonmaken is niet moeilijk

BLOG schrijver: Joyce

aangepast op 25 januari 2019

en 5 januari 2021.

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.