opc_loader

Wensenlijst

Trapprofiel voorkomt slijtage en geeft goede antislip

Slijtage van je traptreden voorkomen? kies dan een trapprofiel

Je hebt je trap een prachtige opknap beurt gegeven .. trots kijk je naar het resultaat... dat voelt goed een echt goed gelukte klus.

Even denk je terug aan het moment dat je besloot om deze versleten trap weer mooi te maken, van alles gelezen op het internet, schuren plamuren gronden alles heb je gedaan zelfs de trap voorzien van een blanke toplaag voor extra slijtvastheid. Hoe kun je nu voorkomen dat je over een jaar niet opnieuw moet schilderen? want dat zou een ramp zijn. Je heb wel iets gelezen over trap profielen, is dit dan de oplossing?

Wat is dat eigenlijk een trapprofiel

Een trap profiel wordt gemonteerd zeg maar op de neus van de traptrede en dient om je traptrede te beschermen, beschadigen te voorkomen
en veiliger te maken als een antislip, maar ook te voorzien van meer grip op de traptrede. De meeste trappen in gebouwen hebben zo'n trap profiel. Dit komt omdat deze trappen intensief worden belopen, houten trappen gaan hierdoor aan de randen slijten. Dit kun je dus goed voorkomen door zo'n trap profiel te plaatsen.

Welk onderscheid heb je in trap profielen

-trap profiel aluminium
-trapprofiel aluminium met kunststof
-trapprofiel kunststof

Gallerijen die betontrappen hebben, daar is het trapprofiel eigenlijk niet nodig, beton slijt nagenoeg niet, ook marmeren treden of glazen
traptreden daar is een trap profiel niet nodig. Hiervoor kan ook heel goed een plakbare rubberen strip worden toegepast.

Maar in veel situaties is een trapprofiel ideaal, je kunt dan denken aan trappen in winkels, of in een buitentoepassing op flonders, opstapjes
of houten trapjes die super glad worden bij regen.
Trapprofielen zijn leverbaar in zwart zilver en goudkleurig aluminium, er is een model met een rubberen inleg om nog meer antislip te geven.

Er zijn ook trapneuzen in pvc te koop deze trapneuzen moeten worden gecombineerd met een bedekking zoals een zeil of novilon vloerzeil. Deze
trapneuzen zijn niet geschikt om als een trap profiel te worden toegepast hou hier rekening mee.

-Trap profiel in aluminium

Een aluminium trap profiel wordt geleverd in verschillende lengte's Er zijn modellen die je kunt schroeven in de traptrede en er zijn ook profielen die met behulp van een dubbelzijdige plaktape op de trap worden bevestigd. De aluminium profiel zijn op de goede lengte te zagen met een ijzerzaag, meestal worden deze strippen in een meerfout lengte geleverd.

-Trap profiel aluminium met kunststof inleg

De aluminium trapprofielen hebben een brede kunststof inleg voor nog meer antislip grip de cominatie is uitermate goed en geschikt voor de meeste buiten situaties en vochtige ruimtes. de strip kun je met schroeven goed monteren en is te koop in verschillende lengtes. Dit profiel is geschikt voor buiten toepassing.

-Trap profiel kunststof opplakbare kunststof strip

Vindt je zo'n hoekprofiel op de neus van je trap niet mooi, een trapprofiel dat heel veel wordt toegepast voor trappen in huis is een antislip rubber tape, deze zijn in verschillende breedtes en diktes te koop en kun je eenvoudig op je traptreden plakken, hoe breder en dikker dit trapprofiel is des te betere bescherming geeft het tegen slijtage van je traptreden, het profiel wordt geleverd op een rol is van een special soort kunststof en heeft een plaklaag waardoor iedereen dit trapprofiel makkelijk kan aan brengen ook als je niet zo handig bent.

En zo gaat je trap er dan uitzien

Twijfel je nog of je dit wilt toepassen, vraag dan geheel vrijblijvend en gratis een monsterkaartje van dit materiaal aan dan kun je testen en de kwaliteit en kleur beoordelen om te beslissen of dit geschikt is voor jou situatie.

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blogschrijver:

Dennis

antisliprubbertape.com

Terug