opc_loader

Wensenlijst

Trapprofiel voorkomt slijtage en geeft goede antislip

Traptrede profiel welke toepassen?

Je hebt je trap een prachtige opknap beurt gegeven .. trots kijk je naar het resultaat... dat voelt goed een echt goed gelukte klus.

Even denk je terug aan het moment dat je besloot om deze versleten trap weer mooi te maken, van alles gelezen op het internet, schuren plamuren gronden alles heb je gedaan zelfs de trap voorzien van een blanke toplaag voor extra slijtvastheid. Hoe kun je nu voorkomen dat je over een jaar niet opnieuw moet schilderen? want dat zou een ramp zijn. Je hebt wel eens iets gelezen over trap profielen, maar is dit dan de oplossing? vind ik dit wel mooi staan op mijn trap? Allemaal vragen die bij je opkomen.

________________________________________

Wat is dat eigenlijk een traptrede profiel

Een trap profiel is een aluminium hoekprofiel voorzien van ribbels voor een antislip effect en wordt gemonteerd zeg maar op de neus (voorkant) van de traptrede. Het trapprofiel dient ervoor om je traptrede te beschermen tegen slijtage, beschadigingen en ter voorkoming van een gladde traptrede, het maakt je trap dus een heel stuk veiliger. Het trapprofiel is makkelijk toe te passen, met een ijzerzaagje, zaag je dit in de gewenste lengte en met dubbelzijdig plaktape, of met behulp van schroeven monteer je het profiel eenvoudig tegen de voorkant van de traptreden.

De meeste gebouwen zoals winkels, kantoren en galerijen waar trappen staan hebben zo'n trapprofiel. Dit komt omdat deze trappen intensief worden belopen, houten traptreden gaan hierdoor aan de randen uitslijten. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het slim om zo'n trapprofiel te plaatsen op iedere traptrede. De traptrede slijt niet uit en veel van deze trapprofielen geven ook nog eens goede antislip door de ribbels die er in zitten.

Je geschilderde trap in huis wil je eigenlijk ook beschermen tegen deze slijtage van de traptreden, echter zo'n trap profiel vind je een goedkope uitstraling geven en niet mooi staan, je kunt dan ook kiezen voor een brede antislip trapstrip, deze gaat ook slijtage van de traptreden tegen, omdat je de trap in huis niet heel intensief beloopt, in vergelijking met een trap in een winkel is zo'n brede antislip strip ook een goed alternatief en sommige uitvoeringen staan ook heel mooi omdat deze brede antislip strip te koop is in veel mooie design kleuren.

Om je te helpen bij de juiste keuze, heb ik hieronder de meest voorkomende antislip trapprofielen vermeld met daarbij de eigenschappen en een prijs indicatie voor het aanschaffen van een set voor 1 trap. Het alternatief een antisliprubbertape heb ik ook vermeld, om een klein beetje reclame te maken voor ons eigen product ;-) wil je ook hierin kijken wat er voor mogelijkheden zijn lees dan hier mijn artikel over antislip tape en de mogelijkheden.

________________________________________

Welk soorten trap profielen zijn er

  • trap profiel in aluminium uitvoering
  • trapprofiel aluminium met kunststof
  • trapprofiel kunststof uitvoering
  • trapprofiel kunststof infrees

Galerijen die betontrappen hebben, daar is een trapprofiel eigenlijk niet nodig, beton slijt nagenoeg niet, ook marmeren treden of glazen
traptreden daar is een trap profiel niet nodig. Hiervoor kan ook heel goed een plak bare rubberen strip worden toegepast.

Maar in veel situaties is het trapprofiel ideaal, je kunt dan denken aan trappen in winkels, fabrieken en bedrijfshallen, of in een buitentoepassing op vlonders, opstapjes of houten trapjes die super glad worden bij regen.
Trapprofielen zijn leverbaar in zwart, zilver en goudkleurig aluminium en er zijn ook modellen trapprofiel met een rubberen inleg om nog meer antislip te geven.

Er zijn trapprofielen in pvc te koop deze trapprofielen moeten worden gecombineerd met een bedekking zoals een zeil van novilon of van een pvc vloerzeil. Dan is het een prachtige strakke oplossing waarbij je het trapprofiel kan toepassen in een andere kleur dan het oppervlakte , dit om een mooi contrast te geven deze pvc hoekprofielen zijn ook leverbaar in veel verschillende kleuren en diverse lengtes.

Deze trap neuzen zijn niet zo geschikt om als een los trapprofiel te worden toegepast de randen gaan snel krullen, hou hier rekening mee.

________________________________________

aluminium trap profiel

-Trap profiel in aluminium

Een aluminium trapprofiel wordt geleverd in verschillende lengte's Er zijn modellen die je kunt schroeven op je traptreden en er zijn ook profielen die met behulp van een dubbelzijdige plaktape op de trap worden bevestigd. De aluminium trapprofielen zijn eenvoudig met een ijzerzaagje op de goede lengte te zagen, meestal worden deze profielen in een meerfout lengte geleverd. De trapprofielen zijn leverbaar in aluminium blank, in een zwarte en in een goudkleurige uitvoering. De kleur wordt geanodiseerd (dit is een oxidelaagje wat heel sterk is en door een chemisch proces als een huidlaagje ontstaat in het aluminium)

Voor een complete trap met 13 treden zijn de aanschafkosten voor dit trapprofiel circa 120,00 euro. Een beetje afhankelijk van het model trap. Dit profiel wordt geleverd in 3 lengte maten nl: 1000mm, 1350mm en 2700mm.

________________________________________

aluminium trap profiel met rubber strip

-Trap profiel aluminium met kunststof inleg

De aluminium trapprofielen hebben een brede kunststof inleg voor nog meer antislip grip de combinatie is uitermate goed en geschikt voor de meeste buiten situaties en vochtige ruimtes. de strip kun je met schroeven goed monteren en is te koop in verschillende lengtes. Dit profiel is ook geschikt voor buiten toepassing.

Voor een complete trap met 13 treden zijn de aanschafkosten voor dit trapprofiel circa 170,00 euro. Een beetje afhankelijk van het model trap. Dit profiel wordt geleverd in 2 lengte maten nl: 1000mm, 1350mm.

________________________________________

antisliprubbertape met lijmlaag op een rol

-Trap profiel kunststof op plakbare kunststof strip

Vindt je zo'n hoekprofiel op de neus van je trap niet mooi, een trapprofiel dat heel veel wordt toegepast voor trappen in huis is een antislip rubber tape, deze zijn in verschillende breedtes en diktes te koop en kun je eenvoudig op je traptreden plakken, hoe breder en dikker dit trapprofiel is des te betere bescherming geeft het tegen slijtage van je traptreden, het trapprofiel wordt geleverd op een rol is van een special soort kunststof (elastomeer/pvc combinatie) waardoor dit profiel heel sterk en stroef aanvoelt het profiel heeft een plaklaag waardoor iedereen dit trapprofiel makkelijk kan aan brengen ook als je niet zo handig bent.

Voor een complete trap met 13 treden zijn de aanschafkosten voor dit trapprofiel circa 45,00 euro. Een beetje afhankelijk van het model trap en het merk dat je aanschaft. Dit profiel wordt geleverd in 2 lengte maten nl: 5mtr en 15mtr en 8 kleuren.

En dan gaat zo jouw trap er uitzien

voorbeeld resultaat witte trap antislip rubbertape

________________________________________

-Trapprofiel kunststof in frees

Dit profiel wordt al heel lang toegepast in houten trappen, Het is een profiel dat in de traptrede wordt geklemd, er wordt dan in iedere traptrede 1 of 2 groefjes gemaakt met een freesmachine, in dit groefje wordt het kunststof trapprofiel monteert. Is de strip versleten of erg beschadigd dan kan je dit profiel eenvoudig uit het groefje halen en een nieuwe plaatsen.

Jammer genoeg maakt de trappenmaker dit meestal niet standaard in de houten trap, waardoor veel trappen dit groefje niet hebben. Je kunt dit wel door een goede klusser of een gespecialiseerd bedrijf laten uitvoeren. (er zijn er verschillende die dit doen) hou rekening ermee dat de kosten voor het maken van zo'n trap profiel groefje circa 120/150 euro zijn een beetje afhankelijk van het aantal treden.

Daarbij komt dan nog het profiel en het aanbrengen waardoor de kosten al snel naar de 200,00 euro gaan per trap. voor een goede antislip is dit profiel heel goed, voor het tegen gaan van slijtage zou je eigenlijk 2 profielen per trede moeten plaatsen.

Twijfel je of je dit wel wilt toepassen? vraag dan eerst geheel vrijblijvend en gratis een monsterkaartje van dit materiaal aan dan kun je testen en de kwaliteit en kleur beoordelen om te beslissen of dit geschikt is voor jouw situatie.

aanvraag knop kleurstaaltjes antislip

Zeker ook de moeite waard om te lezen

 

Blogschrijver:

Dennis

antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.