opc_loader

Wensenlijst

Aanmelden
Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Trap verven goed alternatief voor vloerbedekking

Trap verven goed alternatief voor vloerbedekking

Je trap verven is een  perfect alternatief voor vloerbedekking


Een houten trap verven is niet moeilijk. Met een beetje geduld en nauwkeurigheid kan iedereen dit klusje doen. Het kost je wel even tijd, maar het is een prima alternatief voor de traditionele vloerbedekking.

Ga je de trap zelf schilderen hou dan rekening met ongeveer een week werk, dit is een beetje afhankelijk van de lijm waarmee de oude vloerbedeking is vast geplakt. Als je de trap wilt blijven belopen, moet je de traptreden om en om verven en iedere verflaag moet je goed laten drogen.

De beste keuze is een acrylverf, deze is namelijk extra hard. Je kan de traptreden ook nog als extra afwerklaagje een blanke parketlak geven tegen extra slijtvastheid

Bekijk mijn uitgebreide uitleg van trap verven als een echte pro, uitleg hoe dit klusje aan te pakken is.

Een kleine kritische noot van mij is, dat afkitten voor het gronden moet gebeuren en niet na het gronden. Zijn de kieren te groot in de aansluitingen van je trap dan zal hier verf in lopen die de trap naar verloop van tijd hinderlijke knak en kraak geluiden zal gaan geven.

Is je trap gegrond geleverd? Bijvoorbeeld bij een nieuwbouw huis, dan is de trap gegrond voor de montage van de trap. Je kunt het afkitten dan direct na het tussen schuren en ontvetten doen. 

Bedenk ook dat je trap na het schilderen een stuk gladder is met belopen dan als je vloerbedekking gewend bent geweest. Een trapmaantje, infrees trapprofiel of een plakstrip voor een extra antislip is dan een prima oplossing. 

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

Gemaakt op 21 juni 2018

geverfde trap in de kleur grijs met een trapstrip beplakt

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.