opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Gratis verzending
Gratis retournering
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

-Gladde trap oplossen doe je met antislip trap strips( Update2022)

gladde trap oplossing

Antislip trap strips zijn een goede oplossing voor gladde traptreden

Gladde traptreden veroorzaken veel valpartijen in huis, een gladde trap is gevaarlijk maar toch zie je dit nog steeds heel veel, hoe komt dit nu en een belangrijke vraag hoe los je dit op. Om dit te begrijpen eerst wat uitleg over de Nederlandse trap.

Traditioneel worden de woningbouw trappen standaard geleverd in de goedkope houtsoort vurenhout. Vaak worden deze trappen bij het opleveren van het huis bekleed met een vloerbedekking die de gehele trap bedekt. Je trap is snel prachtig met het bekleden van vloerbedekking en het kwalitatief mindere vurenhout is dan niet meer zichtbaar.

Dus een prima oplossing. De vloerbedekking geeft gelijk een stroeve grip op de traptreden en de trap beloop je makkelijk met sokken of met je blote voeten. Na verloop van tijd wordt de vloerbedekking smerig en gaat slijten aan de randen waardoor de traptreden weer glibberig worden. Afhankelijk van de kwaliteit van de vloerbedekking gaat dit snel.

________________________________________

De laatste jaren gaat men steeds meer over tot het schilderen van de trap. Niet in de laatste plaats, omdat vloerbedekking ook veel nadelen heeft, zoals schoonmaken gaat moeilijk, zeker als je huisdieren hebt. Het is vlek gevoelig, het geeft allergieën. Daarnaast is het niet goedkoop in aanschaf. Al snel 500,00 a 600,00 euro voor een trap. (2022)

De vloerbedekking moet dus worden verwijderd en de trap moet zorgvuldig ontdaan worden van alle lijmresten en moet goed worden glad geschuurd. Dit is best een behoorlijk klus om te laten doen door een schildersbedrijf en is zeker ook niet goedkoop, maar een volgende schilderbeurt is dan wel weer heel eenvoudig te doen, ;-) je kunt het ook zelf doen als je een beetje handig en geduldig bent.

Ik heb daar ook een blog met hoe je dit aanpakt over geschreven een trap opknappen met een beperkt budget. Lees dat ook nog even wellicht kan en wil je dit wel. Het kost je aan materiaal zoals verf en schuurpapier circa 275 euro's.

________________________________________

Als dan de trap eenmaal is geschilderd ziet hij er weer prachtig uit. Vaak wordt dan vergeten dat de traptreden hierdoor gladder worden. Dit wil je natuurlijk niet want als je van de trap af valt dan kan je je behoorlijk blesseren, je leest het vaak botbreuken, bij oudere mensen gebroken heupen, daar moet je toch niet aan denken, belangrijk is dan dat je een goede antislip trap strip plaats op de geschilderde traptreden.

5 mogelijkheden om je geschilderde en mooi opgeknapte trap veiliger te maken.

 • Het maken van een groefje voor een infrees antislip
 • Het aanbrengen van een antislip trap strip zelfklevend
 • Plaatsen van de bekende trapmaantjes of trapmatten
 • Een antislip verflaagje aanbrengen op de traptreden
 • Aanbrengen van een antislip trapprofiel

________________________________________

Het maken van een groefje voor een infrees antislipstrip

Al heel lang wordt dit antislipstripje toegepast in de wat luxere trappen. Vroeger in de goedkopere vuren houten woningbouw trappen werd dit nooit gedaan. Zit dit groefje niet in je traptrede dan moet dit er in worden gemaakt met een bovenfrees machine. Ben je handig dan kun je dit zelf doen. Als je dit liever laat doen, zijn er verschillende bedrijven of ZZPers bij de Vakman, die dit voor je kunnen verzorgen. Bedenk wel dat je voor één trap de kosten tussen de €350,00 en €400,00 liggen. (Update 2022)

Als je de trap hebt geschilderd dan kun je het antislip stripje op de goede lengte snijden (met een klein beetje overlengte)en druk je deze eenvoudig in dit groefje. (belangrijk trap eerst frezen dan schilderen)

Resumerend:

 • Traditioneel zorgt voor veiligheid
 • Mooie oplossing
 • Traptrede slijt minder snel
 • Niet goedkoop
 • Zelf doen is niet eenvoudig

________________________________________

Het aanbrengen van een antislip trap strip zelfklevend

Speciaal voor trappen is er een antislip trap trip ontwikkeld in een 10 tal kleuren die eenvoudig door de meeste consumenten zelf is vast te plakken. De strip is breed en geeft een optimale grip op de traptreden. De antislip trap strip is duurzaam door zijn samenstelling van het materiaal en de fabriek geeft hierom 2 jaar 100% garantie de strip is in moderne kleuren leverbaar. Deze antislip trap strip heeft groefjes en ligt circa 2mm op het trede oppervlak, dit geeft een heel goede grip, die vergelijkbaar is met een infrees strip.

Je knipt met een schaar deze antislip trap strip makkelijk op de goede lengte. Zet met een potlood een paar markering streepjes zodat je de strip mooi recht op de traptreden plakt. Houd circa 1,5cm tot 2cm vanaf de voorkant aan voor de beste plek en dat is waar je de bal van je voet neerzet. Met het juiste montage gereedschap is deze strip door iedereen heel eenvoudig aan te brengen.

Resume:

 • Goede veiligheid
 • Traptrede slijt niet
 • Prijs gunstig
 • Snel en makkelijk te bevestigen

________________________________________

Plaatsen van de bekende trapmaantjes

Heb je de trap geschilderd en vind je de oplossing van de strip niet ideaal dan kun je in veel gevallen ook de bekende trapmaantjes of zoals ze tegenwoordig worden genoemd trapmatten toepassen. Een groot voordeel van trapmatten is dat je heel snel een volledig andere uitstraling krijgt van je trap. 

Het dekt ook eenvoudig de kale traptreden af iets wat je vaak ziet bij de zolder trap. Er zit een plakstrip aan de onderkant waardoor ze makkelijk te bevestigen zijn. Als je trap oud en zijn de treden erg uitgesleten dan is dit niet de beste oplossing. De maantjes gaan snel krullen bij de stoffen uitvoering en bij de kunststof geeft het maantje hinderlijke contact geluiden. Als je traptreden mooi vlak zijn en diep genoeg qua maat dan is dit product een zeer goede oplossing. Er zijn heel veel soorten leverbaar, in diverse kwaliteiten en prijsklassen.

Resume:

 • Snel een volledig andere look
 • Beschermd tegen slijtage
 • Niet prijs gunstig
 • Smettelijk 
 • Makkelijk te monteren 

________________________________________

Een antislip verflaagje aanbrengen op de traptrede

Er is tegenwoordig ook een antislip verf te koop die zeggen een goede antislip te geven. Jammer genoeg valt dit wel tegen als je diverse reviews leest, op blote voeten geeft het wel meer grip, maar als je op sokken loopt dan blijven de traptreden toch nog te glad. Het is lastig om de verf mooi egaal aan te brengen en de slijtvastheid van de verf valt tegen. Al met al is het een zeer tijdrovend klusje met een beperkt resultaat.

Er zijn ook bedrijven die de traptreden behandelen met een antislip top coating   Dit product heeft een klein korreltje in de verf zitten, het wordt veelal gebruikt voor de horeca of op fabriek vloeren die heel glad worden bij vocht. Dit product is niet zo geschikt voor op een traptrede in huis. Bedenk dat een korreltje in je verf moeilijk egaal is aan te brengen op je traptreden met name in de hoeken.

Resume:

 • Moeilijk egaal aan te brengen
 • Geeft goede grip
 • Niet zo duurzaam
 • Loopt snel weer kaal

Het aanbrengen van een antislip trapprofiel

Je kan er ook voor kiezen om iedere traptrede te voorzien van een aluminium hoekprofiel. In dit hoekprofiel zitten groefjes die een goede antislip geven. Tegenwoordig zijn er ook aluminium hoekprofielen waar een rubberen strip in wordt geschoven, er zijn zelfs kunststof hoekprofielen te koop in verschillende kleuren.

De aluminium profielen worden meestal geschroefd en de kunststof is voorzien van een plakband aan de binnen zijden. Deze hoekprofielen worden heel vaak toegepast op plaatsen die intensief worden belopen en ook vaak in buiten situaties. Het is een ideale manier om snel het afstapje in de tuin of in de gallerij veilig te maken. John heeft er nog niet zo lang geleden een blog artikel over geschreven welke soorten trapprofielen zijn er, lees deze voor als je denkt dat dit de goede oplossing is voor jou situatie.

Resume:

 • Goede antislip
 • Ook buiten toe te passen
 • Duurzaam voor lang antislip effect
 • Geen mooie uitstraling
 • Is niet goedkoop

Deze blog is aangepast 28 mei 2022

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

J3


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.