opc_loader

Wensenlijst

-Antislip rubber strips de oplossing voor gladde trap treden

Antislip trap rubber strips zijn de oplossing voor gladde traptreden

Traditioneel worden de woningbouw trappen standaard geleverd in de goedkope houtsoort vurenhout. Vaak worden deze trappen bij het opleveren

van het huis bekleed met een vloerbedekking die de gehele trap bedekt. Je trap is snel prachtig met het bekleden van vloerbedekking en het kwalitatief mindere vurenhout is dan niet meer zichtbaar. Dus een prima oplossing. De vloerbedekking geeft gelijk een stroeve grip op de traptreden en de trap beloop je makkelijk met sokken of met je blote voeten.

Na verloop van tijd wordt de vloerbedekking smerig en gaat slijten aan de randen waardoor de traptreden weer glibberig worden. De laatste jaren gaat men steeds meer over tot het schilderen van de trap. De vloerbedekking wordt verwijderd en de trap wordt zorgvuldig ontdaan van lijmresten en mooi glad geschuurd.

Als de trap eenmaal is geschilderd ziet hij er weer prachtig uit. Vaak wordt vergeten dat de traptreden hierdoor gladder worden. Hieronder geef ik 4 mogelijkheden om geschilderde traptreden veiliger te maken.

1 Maak in iedere traptrede een groefje met de freesmachine voor de traditionele infrees strip

Al heel lang wordt dit stripje toegepast in de wat luxere trappen. Vroeger in de sociale woningbouw trappen werd dit nooit gedaan. Zit dit groefje niet in uw traptrede dan moet dit er in worden gemaakt met een bovenfrees machine. Bent u handig dan kunt u dit zelf doen. Als u dit liever laat doen, zijn er verschillende bedrijven of ZZPers bij de Vakman, die dit voor u kunnen verzorgen. Bedenk wel dat voor één trap de kosten tussen de €150,00 en €200,00 liggen.

Als je de trap hebt geschilderd dan kun je het stripje op de goede lengte snijden en druk je deze eenvoudig in dit groefje.

2 Gebruik van antislip traprubbers met een plak strip speciaal voor trappen

Speciaal voor trappen is er een strip ontwikkeld in een 5 tal kleuren die eenvoudig door de meeste consumenten zelf is vast te plakken. De strip is breed en geeft een optimale grip op de traptreden. De antislip strip is duurzaam door zijn samenstelling en in moderne kleuren leverbaar. Je knipt met een schaar de strip op de goede lengte. Zet met een potlood een paar markerings streepjes zodat je de strip mooi recht op de traptreden plakt. Houd circa 1,5cm vanaf de voorkant aan voor de beste plek en dat is waar je de bal van je voet neerzet. Met het juiste montage gereedschap is deze strip eenvoudig aan te brengen.

3 Trap maantjes in stof en kunststof toepassen voor vlakke traptreden.

Heb je de trap geschilderd en vind je de oplossing van de strip niet indeaal dan kun je in veel gevallen ook het bekende trapmaantje toepassen. Is je trap oud en zijn de treden erg uitgesleten dan is dit niet de beste oplossing. De maantjes gaan snel krullen bij de stoffe uitvoering en bij de kunststof geeft het maantje hinderlijke contact geluiden. Als je traptreden mooi vlak zijn en diep genoeg qua maat dan is dit product een zeer goede oplossing. Er zijn heel veel soorten leverbaar, in diverse kwaliteiten en prijsklasses. 

4 De trap behandelen met een speciaal middel of speciale verf voor de traptreden.

Er is ook een antislip verf te koop die zeggen een goede antislip te geven. Jammer genoeg is dit niet zo, op blote voeten geeft het wel iets meer grip, maar als je op sokken loopt dan blijven de traptreden toch nog te glad. Het is lastig om de verf mooi aan te brengen en de slijtvastheid van de verf valt tegen. Je kunt wel om dit te verbeteren een transparante afwerklaag aanbrengen over de verf. Gebruik hiervoor dan een 2 componenten polyurethaan lak. Dit zal de slijtvastheid in ieder geval behoorlijk verhogen. Al met al is het een zeer tijdrovend klusje met een beperkt resultaat.

J3


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.