opc_loader

Wensenlijst

-Gladde trap oplossen doe je met antislip rubber strips(Update2021)

gladde trap oplossing

Antislip trap rubber strips zijn de oplossing voor gladde traptreden

Traditioneel worden de woningbouw trappen standaard geleverd in de goedkope houtsoort vurenhout. Vaak worden deze trappen bij het opleveren

van het huis bekleed met een vloerbedekking die de gehele trap bedekt. Je trap is snel prachtig met het bekleden van vloerbedekking en het kwalitatief mindere vurenhout is dan niet meer zichtbaar. Dus een prima oplossing. De vloerbedekking geeft gelijk een stroeve grip op de traptreden en de trap beloop je makkelijk met sokken of met je blote voeten.

Na verloop van tijd wordt de vloerbedekking smerig en gaat slijten aan de randen waardoor de traptreden weer glibberig worden. Afhankelijk van de kwaliteit van de vloerbedekking gaat dit snel.

________________________________________

De laatste jaren gaat men steeds meer over tot het schilderen van de trap. Niet in de laatste plaats, omdat vloerbedekking ook veel nadelen heeft, zoals schoonmaken gaat moeilijk, zeker als je huisdieren hebt. Het is vlek gevoelig, het geeft allergien. Daarnaast is het niet goedkoop in aanschaf. Al snel 400,00 a 500,00 euro voor een trap. (2021)

De vloerbedekking moet dus worden verwijderd en de trap moet zorgvuldig ontdaan worden van alle lijmresten en moet goed worden glad geschuurd. Dit is best een behoorlijk klus om te laten doen door een schildersbedrijf en is zeker ook niet goedkoop, maar een volgende schilderbeurt is dan wel weer heel eenvoudig te doen, ;-) je kunt het ook zelf doen als je een beetje handig en geduldig bent. Ik heb daar ook een blog met hoe je dit aanpakt over geschreven een trap opknappen met een beperkt budget. Lees dat ook nog even wellicht kan en wil je dit wel. Het kost je aan materiaal zoals verf en schuurpapier circa 250 euro's.

________________________________________

Als dan de trap eenmaal is geschilderd ziet hij er weer prachtig uit. Vaak wordt dan vergeten dat de traptreden hierdoor gladder worden. Dit wil je natuurlijk niet want als je van de trap af valt dan kan je je behoorlijk blesseren, je leest het vaak botbreuken, bij oudere mensen gebroken heupen, daar moet je toch niet aan denken, belangrijk is dan dat je een goede antislip rubber strip plaats op de geschilderde traptreden.

Hieronder geef ik 4 mogelijkheden om je geschilderde en mooi opgeknapte trap veiliger te maken.

  • Het maken van een groefje voor een infrees antislip
  • Het aanbrengen van een antislip rubber strip met plaklaag
  • Plaatsen van de bekende trapmaantjes
  • Een antislp verflaagje aanbrengen op de traptrede

________________________________________

Het maken van een groefje voor een infrees antislip

Al heel lang wordt dit stripje toegepast in de wat luxere trappen. Vroeger in de goedkopere vuren houten woningbouw trappen werd dit nooit gedaan. Zit dit groefje niet in je traptrede dan moet dit er in worden gemaakt met een bovenfrees machine. Ben je handig dan kun je dit zelf doen. Als je dit liever laat doen, zijn er verschillende bedrijven of ZZPers bij de Vakman, die dit voor je kunnen verzorgen. Bedenk wel dat je voor één trap de kosten tussen de €250,00 en €300,00 liggen. (Update 2021)

Als je de trap hebt geschilderd dan kun je het stripje op de goede lengte snijden en druk je deze eenvoudig in dit groefje. (belangrijk trap eerst frezen dan schilderen)

________________________________________

Het aanbrengen van een antislip rubber strip met plaklaag

Speciaal voor trappen is er een strip ontwikkeld in een 10 tal kleuren die eenvoudig door de meeste consumenten zelf is vast te plakken. De strip is breed en geeft een optimale grip op de traptreden. De antislip strip is duurzaam door zijn samenstelling van het materiaal en de fabriek geeft hierom 2 jaar 100% garantie de strip is in moderne kleuren leverbaar.

Je knipt met een schaar de strip op de goede lengte. Zet met een potlood een paar markerings streepjes zodat je de strip mooi recht op de traptreden plakt. Houd circa 1,5cm vanaf de voorkant aan voor de beste plek en dat is waar je de bal van je voet neerzet. Met het juiste montage gereedschap is deze strip door iedereen heel eenvoudig aan te brengen.

________________________________________

Plaatsen van de bekende trapmaantjes

Heb je de trap geschilderd en vind je de oplossing van de strip niet indeaal dan kun je in veel gevallen ook het bekende trapmaantje toepassen. Is je trap oud en zijn de treden erg uitgesleten dan is dit niet de beste oplossing. De maantjes gaan snel krullen bij de stoffe uitvoering en bij de kunststof geeft het maantje hinderlijke contact geluiden. Als je traptreden mooi vlak zijn en diep genoeg qua maat dan is dit product een zeer goede oplossing. Er zijn heel veel soorten leverbaar, in diverse kwaliteiten en prijsklasses. 

________________________________________

Een antislp verflaagje aanbrengen op de traptrede

Er is tegenwoordig ook een antislip verf te koop die zeggen een goede antislip te geven. Jammer genoeg valt dit wel tegen, op blote voeten geeft het wel meer grip, maar als je op sokken loopt dan blijven de traptreden toch nog te glad. Het is lastig om de verf mooi egaal aan te brengen en de slijtvastheid van de verf valt tegen. Al met al is het een zeer tijdrovend klusje met een beperkt resultaat. Er zijn ook bedrijven die de traptreden behandelen met een antislip top coating   Dit product heeft een klein korreltje in de verf zitten, het wordt veelal gebruikt voor de horeca of op fabrieks vloeren die heel glad worden bij vocht. Dit produkt is niet zo geschikt voor op een traptrede. Bedenk dat een korreltje in je verf moeilijk egaal is aan te brengen op een traptrede met name in de hoeken.

Deze blog is aangepast 18 maart 2021

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

J3


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.