opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Je trap pimpen

Je trap op pimpen? Vergeet niet de veiligheid!

Een tijdje geleden kregen wij een e-mailtje van een klant die de trap niet had geschilderd, maar hem had beplakt met een sterke witte plak plastic. Hierover heen was onze antislipstrip geplakt.
Ze waren heel tevreden met het resultaat en uiteindelijk hebben wij dit idee ook gekozen als de winnaar van de wedstrijd die wij hadden uitgeschreven  “stuur de leukste foto op van je trap na het aanbrengen  van de antislip strip”

Ik vond het idee ook leuk  bedacht en ging eens op het internet  Google wat je zoal voor plakplastics kan kopen. En dat viel niet tegen. Van verbazing rolde ik van de ene pagina naar de andere pagina. Wat zijn er veel soorten plakplastic in effen kleuren maar ook in prints van dieren en allerlei motieven.

Je kunt dus ook kiezen om je trap te beplakken met dit materiaal. Zo te lezen is dat wel een klusje waar je de tijd voor moet nemen. Ik bedacht me dat je ook bij de bouwmarkt een paar stroken mdf kunt kopen, deze beplakken met de folie en dan voor de bestaande stootborden lijmen met een goede montage kit. Je kunt dan de mdf stroken plat neerleggen wat het beplakken een stuk makkelijker maakt.
Voor de treden zou ik het zelf niet toepassen denk ik, omdat dit niet makkelijk strak is aan te brengen met al die hoekjes. Ook denk ik wel dat het snel zal gaan slijten.

Zo kwam ik ook op Pinterest, waar mensen foto’s delen van de oude op gepimpte trap. Wat kan je de trap leuk maken met allerlei producten.

Een paar erg leuke voorbeelden wil ik hier ook op de blog laten zien ter inspiratie! Vergeet echter niet bij het mooi maken van je trap de veiligheid. Een goede en eenvoudig aan te brengen antislip strip is dan geen overbodige luxe.

popart trap

POPART TRAP

Bij deze trap zijn de stootborden met de hand geschilderd en ingekleurd om het zo een hippie look te geven, zoals dat werd gedaan in de jaren 70. De stootborden zijn eerst op maat gezaagd uit stroken triplex of mdf 12mm en vervolgens met verf en viltstiften bewerkt om zo de hippie look te krijgen. Super leuk effect waardoor je trap een echte opvaller is in je interieur.

tegeltjes trap zwart wit

TEGELTJES TRAP

Wil je de trap een Spaanse look geven, of een een portaal trap look. Met keramische tegeltjes is dat prima te doen. Gebruik voor het lijmen van de tegeltjes wel een rubber kit en hou ze een paar mm vrij van de zijkanten (dit om het kraken van de trap te voorkomen) de kiertjes kan je later afvoegen met een goede siliconen kit. Kijk hier het resultaat is geweldig! Ook de slanke stalen trapleuning in zwart afgewerkt maakt er een heel andere trap van! Jammer dat onze antislip strip niet is toegepast ;-) Overigens is een combinatie van verschillende tegeltjes, zoals bij deze tegeltjes trap ook een heel leuk idee.

trap met stootborden beplakt

BEHANG TRAP

Je traptreden beplakken met behang zou natuurlijk ook kunnen, als je hier overheen maar een aantal lagen sterke parket lak aanbrengt en in combinatie met een sterke antislip plakstrip zal de trap je ook veel veiligheid geven. Wil je de traptreden zijn houten uitstraling laten behouden, dan is het ook heel leuk om alleen de stootborden te beplakken met een behang. Ook in behang zijn er heel veel kleuren en prints te koop. Wat dacht je van deze trap met oude een oude schrootjes behang beplakt.

vraag proefstukjes antislip aan

Veel succes met het mooi en veilig maken van je trap!

Blog schrijver: Moniek Westerling

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.