opc_loader

Menu

Aanmelden

Antislip trappenlak toepassen op je trap

Is je trap glad en zijn de traptreden kaal geworden, ben je alweer een keer uitgegleden, tjonge gelukkig niets gebroken!.... Dan wordt het nu toch wel echt tijd om hier iets aan te doen. Het schuren, gronden en aflakken van de trap is veel werk maar ook een nauwkeurig klusje. Ben je een beetje handig en heb je geduld Dan is dit een echt winterklusje om te doen.
 

  • Trappenlak als afwerklaag toepassen

  • Wat kost een trap schilderen DHZ

  • Ga je de trap volledig opknappen

Trappenlak als afwerklaag

De laatste jaren zijn er verschillende merken verf met een verbeterde antislip trappenlak op de markt gekomen die een stuk beter zijn dan vroeger. Een geschilderde trap is mooi en praktisch met schoonmaken, maar wordt hierdoor wel een stuk gladder als je vloerbedekking gewend was. Een trappenlak gebruik je als laatste laag over de grondlaag van de geschilderde trap. Om de trap meer stroefheid te geven schilder je alleen de traptreden met deze trappenlak en wellicht voor de kleur ook de stootborden.

Trappenlak is niet goedkoop, als je jou trap opnieuw in zn geheel wilt schilderen dan moet je rekening houden met ongeveer een 9 m2 oppervlakte voor de trap. Je hebt per laag ongeveer 1 liter nodig. De meeste verfleveranciers adviseren 3 lagen als je de trap afschildert in een kleur, tw 2 lagen grondverf, 1 laag op kleur en eventueel 1 laag transparante polyurethaan als extra anti slijtlaag.

Sommige merken leveren ook de trappenlak op kleur, de laatste laag schilder je dan ook in kleur. Heb je een gelakte hardhouten trap, dan kun je volstaan met een laag blanke lak polyurethaan of 2 lagen transparante trappenlak.

In de meeste trappen lakken zit een heel fijn korreltje die je bijna niet ziet en ook niet voelt als je de trap beloopt. Je kunt rustig hier de gehele trap mee afschilderen, alleen deze trappenlak geeft een verbeterde antislip.

Wat kost een trap schilderen als je het zelf doet met een trappen lak?

Een trap een nieuwe verflaag geven en afschilderen met een trappen lak kost best wel wat, als je het goed wilt doen en een gerenommeerd merk gebruikt zoals een Sigma verf, of een Sikkens verf hou dan rekening met ongeveer 2 liter grondverf en 1 liter trappen lak (let op in een blik zit 0,75 Ml)  een gemiddelde prijs voor een liter is circa 35,00 euro, met schuurpapier kwasten etc. Ben je circa 30,00 euro kwijt en kom je totaal op ongeveer 140,00 euro voor een trap aan materialen.

Ga je de trap volledig opknappen?

Als je de trap volledig gaat opknappen met het verwijderen van de oude vloerbedekking, oude lijm afbranden schuren plamuren etc lees dan ook ons
blog artikel schilderen als een echte pro, waarbij veel handige tips worden gegeven waar je rekening mee moet houden als je de trap gaat schilderen.

Aangezien de trap veel wordt belopen en er toch slijtage aan de voorkant van de trap plaatsvind (dof en kaal worden) is het raadzaam om ook een antislip trap tape toe te passen. vind je dit echter niet mooi, dan moet je er vanuit gaan dat je de traptreden na verloop van tijd een nieuw laagje trappen lak moet geven. Wil je weten hoe sterk de strip is, wil je toch het slijten van je verf zoveel mogelijk tegen gaan. Vraag dan een gratis monsterkaartje aan. Je kunt dan goed zien de kleur en de kwaliteit van deze antislip tape.

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis

www.antisliprubbertape.com

S-6

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Sandra 13 May 2022