opc_loader

Menu

Aanmelden

Bij antisliprubbertape zijn de afgelopen 6 jaar veel vragen van consumenten voorbij gekomen via de e-mail, telefonisch, facebook, instagram of op whatsapp. Vragen van uiteenlopende aard zoals, wat bedoelen jullie eigenlijk met 100% garantie, of ik heb zwarte strepen op de antislip tape hoe krijg ik die eraf? Veel antwoorden zijn terug te vinden op de website, maar soms is het behoorlijk zoeken hiernaar. Omdat we met de webshop optimaal gebruikersvriendelijk willen zijn, hebben we de 10 meest gestelde vragen van de afgelopen jaren hier nog een keer voor je op een rijtje gezet.

  • Van welk materiaal is de antislip trap tape gemaakt.
  • Kun je deze antislip trap tape ook toepassen buiten.
  • Wat bedoelen jullie precies met 100% garantie.
  • Is deze antislip trap tape overschilderbaar.
  • Ik heb zwarte vlekken op de tape waarmee kan ik dit verwijderen.
  • Hoe verwijder ik de lijmresten van de oude strip
  • Waarom adviseren jullie de antislip tape even in warm water leggen.
  • Welke verf is het beste voor deze antislip tape.
  • Als ik ga verhuizen kan ik dan de tape makkelijk er af halen.
  • Kan ik deze antislip trap tape ook toepassen op een traprenovatie.


Van welk materiaal is de antislip trap tape gemaakt
De verwarring bij de consument zit vermoedelijk in de bedrijfsnaam antisliprubbertape, omdat het woord rubber hierin voorkomt. De antislip trap tape is niet van rubber gemaakt. Rubber is namelijk veel te kwetsbaar hiervoor en zal snel scheuren en slijten. Toen wij in 2014 deze strip hadden ontwikkeld en voor het eerst lieten maken zat hier ook een rubber bestandsdeel in.

Al snel kwamen we er achter dat de strip snel scheurt en de lijmlaag makkelijk loslaat en verschuift bij een loopbelasting. Daarom hebben we gezocht naar een sterkere samenstelling, namelijk een pvc in combinatie met een elastomeer in een bepaalde verhouding. De antislip tape werd hierdoor veel sterker en kreeg gelijk ook een groen randje wat ook niet onbelangrijk is. Nu is onze tape recyclebaar, iets wat rubber niet is.

________________________________________

Kun je deze antislip trap tape ook toepassen buiten
Dit is een Ja en Nee vraag en daarom adviseren wij het niet. Maar de lijmlaag die door de Nederlandse fabriek er op is aangebracht is van de allerbeste kwaliteit. Volgens het normblad van Tesa is de lijmlaag zeer goed buiten toe te passen, echter de samenstelling van de tape is niet zo geschikt voor buiten. Namelijk sommige kleuren verkleuren snel door de zon en het materiaal verhard bij buiten temperaturen onder de minus 10 graden.

Het verharden komt de slijtvastheid niet ten goede, waardoor wij onze garantie niet kunnen waar maken, daarom adviseren wij de tape alleen binnen toe te passen.

________________________________________

Wat bedoelen jullie precies met 100% garantie
Door uitvoerige testen in de aanvang in 2014, maar ook de resultaten van verkoop en klant tevredenheid geven wij zonder zorgen 2 jaar lang een 100% garantie. Iets wat veel bedrijven niet doen. Je leest wel 10 jaar garantie of zelfs wel 15 jaar garantie, maar dit zijn aflopende garanties, wat zoveel wil zeggen als dat na aanschaf het percentage van de garanties jaarlijks snel teruglopen. Meestal is dat na het 1e jaar al 50%.

garantiezegel van 2 jaar antisliprubbertape

Bij antisliprubbertape geven we 100% garantie over een periode van 2 jaar zonder gedoe, op het doorslijten en/of de constructie zeg maar de lijmlaag. Is er toch iets fout aan de antislip trap tape dan leveren wij direct en volledig 100% gratis nieuw materiaal.

________________________________________

Is deze antislip trap tape overschilderbaar
Deze vraag krijgen wij heel regelmatig. Men wil de trap een vers kleurlaagje geven en denkt hoe makkelijk kan het zijn om de kleur van de antislip tape aan te passen. Jammer genoeg is er geen verf die goed hecht op de trap tape. Het materiaal is gevoelig voor temperaturen, wordt het heel warm in je huis dan krimpt de tape, wordt het koud dan zal de tape uitzetten.

Hierdoor zal de verf op de antislip tape snel scheuren/barsten en loslaten. Voor zover wij weten is er geen kleurverf hiervoor die wel goed hecht. Bedenk dat je met bijvoorbeeld schoenen de verflaag snel kaal loopt.

________________________________________

Ik heb zwarte vlekken op de tape waarmee kan ik dit verwijderen
Sommige rubber zolen van schoenen zijn zwart en zacht, heb je nu bijvoorbeeld op je trap een witte antislip trap tape dan kan de zwarte rubber zool strepen geven. De enige manier om dit goed te verwijden is met een klein stukje schuurpapier met een heel fijne korrel 240. Probeer hierbij zoveel mogenlijk de verflaag niet te raken. Na het schuren even met een zacht sopje de resten van het schuren wegnemen. Sommige vlekken kun je ook verwijderen met een potlood gum, dit zal je moeten uitproberen.

________________________________________

Hoe verwijder ik de lijmresten van oude antislip tape
Als je de oude antislip tape verwijderd hebt en er zitten op de treden nog restanten tape en lijm dan moet dit eerst worden verwijderd. Het beste doe je dit met WD40, dit kan je in een spuitbus in de bouwmarkt kopen. Je spuit de plekken hiermee in en laat het een kwartiertje in trekken. Vervolgens neem je een schuur sponsje zo'n groen sponsje en met licht draaiende bewegingen haal je de lijm los.

spuitbus wd 40 voor verwijderen oude plaklijm

Met een droge en schone doek neem je de verzamelde restanten weg. Als je alle resten zo hebt verwijderd moet het oppervlakte eerst goed schoon worden gemaakt met een ontvetter. Vroeger werd hier ammoniak voor gebruikt.

Tegenwoordig zijn er minder gevaarlijke ontvetters, ook deze koop je bij de betere bouwmarkt. Als je de trap op die manier hebt schoongemaakt kan je verder gaan. Of een schilder actie of een nieuwe antislip tape aanbrengen.

________________________________________

Waarom adviseren jullie de antislip trap tape even in warm water leggen?
Het materiaal is gevoelig voor temperatuur schommelingen. In de zomer periode is de strip heel soepel en daardoor makkelijk verwerkbaar bij het afrollen en het plakken. In de winter periode is de trip wat stugger en gaat dit lastiger, als je de strip eerst op kamer temperatuur laat komen wordt het verwerken veel makkelijker. Wil je snel monteren, dan is het raadzaam om de strip even kort in warm water te leggen, waardoor het materiaal soepeler wordt.

________________________________________

Welke verf is het beste voor deze antislip tape
Deze antislip trap tape kan geplakt worden op alle verf soorten, van belang is wel dat je de nieuwe laag verf eerst goed laat drogen. Heb je de verf vakkundig aangebracht met tussen schuren en ontvetten voor een optimale hechting, dan zal na een aantal dagen de hechting optimaal zijn en kan je probleemloos deze antislip tape op de nieuwe verf laag plakken.

________________________________________

Als ik ga verhuizen kan ik dan de tape makkelijk er af halen
De tape is goed verwijderbaar als je hem even warm maakt met een föhn en korte stukjes los trekt. Als je dit doet zal de verflaag niet loslaten. Trek je de strip los zonder te verwarmen loop je risico dan er stukjes verf worden meegetrokken en of dat er lijmresten achter blijven. Deze lijmresten zijn dan met een stikker verwijderaar of WD40 weg te halen.

________________________________________

Kan ik deze antislip tape ook toepassen op een traprenovatie
Heb je nieuwe overzet treden geplaatst, maar vind je deze toch nog te glad? Onze antisliprubbertape hecht heel goed op de overzet treden, ook als er een structuur in de traprenovatie overzet trede zit, de plaklaag van de strip is sterk en garandeert dat de strip op termijn niet zal verschuiven. Bij het aanbrengen is het alleen belangrijk dat je de toplaag van de trede ontvet met een ontvetter.

Zeker ook de moeite waard om te lezen

Blog schrijver: Dennis

www.antisliprubbertape.com

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.