opc_loader

Wensenlijst

Voorbehandeling Antislip rubber strip 

 • Alle met antislip rubber tape te beplakken ondergronden moeten 100% schoon, droog en ontdaan zijn van alle verontreinigingen en losse delen. 
 • Zonder grondige voorbehandelingen van de ondergrond kan de antisliprubbertape niet goed worden aangebracht en zal de strip naar verloop van tijd loslaten of verschuiven.    
 • De ondergrond moet grondig gereinigd worden met een passend reinigingsmiddel en/of ontvetter om er zeker van te zijn dat de ondergrond vuilvrij, olievrij, wasvrij en vetvrij is. Gladde oppervlakken zoals travertin natuursteen moeten eventueel licht opgeruwd worden.          
 • De gereinigde ondergrond moet grondig worden afgespoeld met schoon water om alle reinigingsresidu’s volledig te verwijderen. De ondergrond dient volledig droog te zijn alvorens te primeren of te plakken. 
 • Minimale plaktemperatuur 10° Celcius

Hout geverfd of gelakt
De geverfde ondergrond moet minimaal 5 dagen door gedroogd zijn. De ondergrond dient zorgvuldig schoon gemaakt te zijn en met alcohol worden ontvet.

Beton
De betonnen ondergrond dient in een onbeschadigde toestand te verkeren. Losse stukken dienen verwijderd of gerepareerd te worden. Ruwe betonnen ondergronden dienen altijd behandeld te worden met een primer.

Natuursteen, plavuizen, glas
Goed ontvetten en zeer goed met helder, schoon water afspoelen. Zorg dat de ondergrond goed droog is.

Hout onbehandeld
Verwijder splinters, afgebladderde verf of lijm resten voordat de antisliprubbertape kan worden aangebracht. Ontvet de ondergrond goed.

PVC-Linoleum
Goed ontvetten en zeer goed met helder, schoon water afspoelen. Zorg dat de ondergrond goed droog is.

Metaal
Roest en corrosieaanslag en losse verf d.m.v. schuren verwijderen. Ontvet de ondergrond goed met een ontvetter.

Plakinstructie tips 

 • Reinigen en ontvetten ondergrond volgens voorschrift.
 • Snijden van de gewenste antisliprubbertape.
 • Rond de hoeken van de stroken indien gewenst met een mes of een schaar of snij of knip de stroken op de gewenste lengte. Markeer het te beplakken gedeelte zorgvuldig met bijvoorbeeld kleine potlood streepjes, of markering tape.
 • Primer (indien noodzakelijk) het te beplakken gedeelte (Let hierbij op dat de primer binnen de markering tape of potlood streepjes blijft).
 • Verwijder gedeeltelijk het beschermende schutpapier (Het zelfklevende gedeelte zo min mogelijk met de vingers aanraken!).
 • Plaats de antisliptape op de gemarkeerde plaats stukje voor stukje en druk de antisliprubber tape ligt aan.
 • Gebruik een stevige handroller om het materiaal goed aan te drukken, let op dat er geen luchtbellen onder de tape blijven. 
 • Plaats de antisliprubbertape niet over voegen en maak ook geen voeg/naad in de stroken.
 • De beplakte gedeelten gedurende 2 uur niet belopen. 

Vocht
Indien de gemonteerde antisliptape zal worden blootgesteld aan vochtige omstandigheden dient een ‘droogtijd’ van 24 uur in acht genomen te worden alvorens met grote hoeveelheden water in contact gebracht te worden.


Verkeerd gemonteerd
Indien de antisliprubbertape niet juist geplaatst is op een ongeprimeerde ondergrond en nog niet aangedrukt is, kan het voorzichtig los getrokken en herplaatst worden. Als er primer gebruikt wordt kan dit niet.

Luchtbellen
Indien er luchtbellen achterblijven gedurende de montage moeten deze verwijderd worden door het materiaal weer voorzichtig los te trekken en het materiaal zo terug te drukken dat de luchtbellen verdwijnen.

Koude Ondergrond
Indien het noodzakelijk is om antisliprubbertape te monteren onder koude omstandigheden kan dit door de stroken op aluminium stroken te plakken (dit kan gebeuren in een verwarmde werkplaats) en deze vervolgens op de ondergrond vast te schroeven.