opc_loader

Trapmaantjes vervangen?

Trapmaantjes toepassen bij een geschilderde trap 

Trapmaantjes, je hebt ze vast wel eens gezien op een woning bouw trap. In Nederland en Belgie wordt dit heel vaak toegepast, voor namelijk om je trap een stukje antislip te geven en veiliger te maken. De Nederlandse trap heeft namelijk smalle ondiepe traptreden, hierdoor is het struikelgevaar bij naar beneden lopen veel groter.

De trapmaantjes zijn er in heel veel soorten, kleuren en maten, maar zeker ook in verschillende kwaliteiten. De stoffe maantjes kun je al kopen voor circa 50,00 euro voor een complete trap. De kwaliteit is dan wel laag en een veel gehoorde klacht is dan dat de maantjes slecht plakken en snel gaan krullen aan de zijkanten waardoor het struikel gevaar groot is. Schoonmaken van de trapmaantjes is moeilijk waardoor ze al snel smoezelig worden. Voor huisdieren en mensen die last hebben van allergien is dit een nadeel.

De duurdere sisal trapmaantjes zijn een heel stuk beter. Deze zijn super sterk, plakken ook prima en het schoonmaken van het materiaal gaat wel minder gemakkelijk, maar is te doen. Voor een complete trap bent je echter wel snel 130,00 euro tot 150,00 euro kwijt.

Met de antislip rubber strips speciaal ontwikkeld voor binnen trappen, heb je een prima alternatief voor deze trapmaantjes. De antislip stroken zijn breedt (28mm) en dik (2mm) waardoor ze een optimale antislip geven. Door de samenstelling van dit kunststof zijn ze zeer sterk en gaan ze heel lang mee. Ze zijn eenvoudig te monteren en leverbaar in diverse moderne kleuren. Groot voordeel in vergelijk met de trapmaantjes is dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Voor net onder de 50,00 euro heb je een complete trap voorzien van deze strippen. Heb je een geschilderde trap, dan zijn dit zeer goede alternatieven om je trap weer snel veilig te maken. 

Terug