opc_loader

Wensenlijst

Bezorgd in 1-3 dagen
Eerlijke verzendkosten
Betrouwbare verzending
90 dagen bedenktijd
2 jaar 100% garantie

Je trap schoonmaken is niet moeilijk

Je trap schoonmaken is heel eenvoudig

De trap wordt iedere dag veel gebruikt en dat zie je na verloop van tijd goed. Je trap regelmatig goed schoonmaken is dus een klusje dat meerdere keren in de week voorbij komt. Hier enkele tips hoe dit aan te pakken. Ziet je vloerbedekking er uit zoals hier op de foto, dan zal schoonmaken niet meer lukken. Het enige wat je kunt doen is de vloerbedekking verwijderen en je trap schilderen, of door een woningstoffeerder een nieuw vloerbedekking aan laten brengen. Ga je de trap zelf opknappen en schilderen, lees dan mijn blog artikel over trap schilder tips.

1 Water het liefst een beetje lauw voor de vloerbedekking

Je trap wordt veel gebruikt. Gelukkig is het schoonmaken van je trap geen moeilijk klusje. Een trap bekleed met vloerbedekking of halve maantjes is goed te reiningen met een zachte 
niet pluizende doek en een beetje lauw water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen want hiermee kan je alleen maar meer vuil schade maken.

2 De vloerbedekking op je trap een opfris beurt geven 

Heb je fikse smerige plekken van vuil op de vloerbedekking van je trap dan is het beter om hiervoor een speciaal onderhouds middel te gebruiken dat je mengt met een beetje warm water. Ook hierbij een niet pluizende doek gebruiken. Gebruik geen zeepmiddelen want die zorgen dat je trap juist vuil aantrekt waardoor je trap alleen maar nog sneller vuil wordt.

3 Een nieuwe afwerklaag op de gelakte traptreden aanbrengen

Is je trap erg beschadigd kaal en smerig, dan kun je deze beter een nieuwe afwerklaag geven. Dit is niet een echt moeilijk klusje en door iedereen wel te doen. Schuur de trap eerst licht
met fijn schuurpapier. Ontvet de trap met een ontvetter, maak hem goed droog en stofvrij en 
breng een nieuwe laklaag aan zodat je trap weer superlang meegaat. 

Blog Schrijver 
Dennis vd Burg

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.