opc_loader

Wensenlijst

Trap is te glad voor hond

Zijn je traptreden te glad voor je hond? Lees hier hoe je dit kunt oplossen.

Heb je de trap in een gelakte of een geschilderde uitvoering omdat je de trap dan makkelijk kunt schoonmaken

en durft je hond niet de trap op of af omdat de trap treden heel glad zijn? Waarschijnlijk zoek je dan een oplossing hiervoor.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je traptreden een stroef oppervlak te geven:

  • De traptreden voorzien van een trapmatje van vloerbedekking
  • De traptreden voorzien van een antislip infrees strip.
  • De trap bekleden met een vloerbedekking of een traploper.
  • De traptrede voorzien van een zelfklevende trapstrip tape.

De trap voorzien van een trapmatje

Er zijn heel veel verschillende soorten trapmatjes in diverse vormen, kwaliteiten en prijzen. Als je huisdieren hebt en je traptreden zijn extra steil of glad, dan kan een trapmatje net de extra antislip geven waar je naar op zoek bent, zodat je hond voldoende grip heeft bij het traplopen.  Als je besluit om hiervoor te kiezen, zorg dan dat je kiest voor een sterke uitvoering van trapmatjes. De sisal trapmaantjes zijn niet de goedkoopste maar wel super sterk en uitermate geschikt voor je hond om makkelijker de trap op en af te lopen.

De trap voorzien van een antislip infrees strip

Wil je de trap makkelijk schoon kunnen maken dan is, zeker als je huisdieren hebt, een gelakte trap met een infrees stripje een perfecte oplossing voor je hond waarbij hij voldoende grip heeft achter de strip. De traptreden worden wel wat sneller kaal achter de strip maar de antislip strip tape is van een zeer sterk kunststof pvc gemaakt. Als de strip te veel is beschadigd is het ook makkelijk om de strip uit te wisselen, wat een groot voordeel is. Een nadeel is dat er een groefje in de traptrede moet worden gemaakt waardoor dit in de aanschaf weer duurder is. Voor een standaard trap kost het infrezen van zo'n groefje al snel 150,00 a 200,00 euro voor een standaard trap.

De trap voorzien van vloerbedekking of een traploper

Je trap opnieuw bekleden met een vloerbedekking is natuurlijk ook een prima oplossing. Echter de haren van je huisdieren gaan hier wel in zitten dus het schoonmaken kost je veel werk en kan ook na verloop van tijd gaan ruiken naar hondenluchtjes. Tegewoordig is de traploper ook weer in de mode en in veel verschillende kleuren en kwaliteiten leverbaar en ook in de sisal uitvoering. De aanschaf hiervan is wel een stuk hoger dan bijvoorbeeld de trapmaantjes.

Je trap voorzien van een brede rubberen kunststof strip tape

De antislip rubber plaktape is relatief nieuw. De tape is wel super sterk en lekker breed waardoor je huisdier een extra antislip grip heeft. De strip is in verhouding met de trapmatjes of vloerbedekking gunstig in aanschaf, makkelijk door bijna iedereen aan te brengen en is makkelijk schoon te maken met een sopje.

Als je extra antislip grip wil op de traptreden dan kun je ook nog overwegen om twee strips met een tussenruimte van 1 cm aan te brengen waardoor de oppervlakte wel 8cm wordt. Ook de grotere hondenpoten hebben dan een goede antislip grip bij het traplopen. De traptreden worden hierdoor absoluut een stuk minder glad.

aangepast 11 juli 2016

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.