opc_loader

Wensenlijst

-Trap ideeën antislip

Ideeën voor het opknappen van je trap

Heb je net een nieuw huis gekocht en ben je met de uitstraling van je interieur bezig, het is nog een heel klusje om leuke ideeën te verzamelen hoe je de juiste sfeer kan toepassen in je huis. Ook de trap is hier onderdeel van en ook de blikvanger. Want bij binnenkomst, het eerste wat je ziet, is je trap. De meeste huizen in Nederland hebben de trap in een halletje staan en bij de eerste stap die je binnen zet zie je de trap, juist daarom is het een uitdaging om direct de goede sfeer te raken.

moodboard voor interieur kleuren 

Handig is het dan om een mood-board te maken, zeg maar een stuk karton-papier of iets dergelijks waar je verschillende kleuren, stofjes en papiertjes zoals behang op verzamelt om goede harmoniserende kleuren en materialen toe te passen. Je kunt dan op een eenvoudige manier de juiste sfeer in huis maken.

Ook voor de juiste kleuren combinaties voor je trap is dit handig. Er zijn veel websites waar je inspiratie op kunt doen, om zo tot een goede keuze voor jouw trap te komen. Kijk maar eens op deze pinterest pagina, zo zijn er veel inspiratie bronnen waar je ideeën kunt op doen. Wat ook leuk is om te doen is een middagje naar IKEA, of naar de Praxis, daar kun je gratis stukjes meenemen van behang, verf en laminaat. Zoals in het getoonde moodbord is het ook handig om gekleurde knopen te gebruiken voor accent kleurtjes.

In Nederland zijn veel trappen gemaakt van de naaldboom vuren, ook wel dennen hout genoemd. Dit hout is een van de goedkoopste houtsoorten. Deze trappen werden en worden nog steeds, voorzien van een zachte vloerbedekking. Dit materiaal geeft qua kleuren, types en uitstraling veel mogelijkheden, echter een nadeel is dat de materialen in het loop gedeelte snel erg vies worden, waardoor kleurverschillen ontstaan. Ook allergieen in vuile vloer bedekking is een veel gehoorde klacht waar mensen veel last van hebben, daarom gaat men steeds vaker over naar praktische oplossing hiervoor.

De trend van dit moment zijn harde materialen, de vloerbedekking is niet meer van deze tijd. Er zijn allerlei mooiere en praktische materialen voor vloeren en trappen ontstaan. Bijvoorbeeld de traprenovatie overzet trede is er in meer dan 30 verschillende decoren tot zelfs een vintage decor en de betonlook. In combinatie met een jaren 30 geschilderde trapleuning of een roestvrijstalen balustrade krijgt je trap dan een ware metamorfose. Bestel ook gratis ons kleurenkaartje dan kun die antislip trap strip kleuren ook toepassen in je moodbord.

Deze harde materialen zijn praktisch en makkelijk schoon te maken, de trap wordt hierdoor wel een stukje gladder, hier moet je rekening mee houden, maar met verschillende antislip materialen is dit probleem prima op te lossen.

Veel plezier bij het maken van een moodbord voor je trap, een echt winterklusje!

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

S-10

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.