opc_loader

Wensenlijst

-Ronde uiteinden aan de antislipstrip

Antislipstrip trap met mooie ronde uiteinden

De ronde kanten stans - Nieuw in het assortiment bij antisliprubbertape.com

  • halfronde kanten stans
  • strokensnijder antislip strip

.

- Een half ronde kanten stans

Veel vragen hebben we de laatste jaren gehad over het maken van ronde kanten aan de antislipstrip trap strippen die we verkopen. Hoe je dit kan doen, of het materiaal makkelijk met een schaar te knippen is, of dat er een ronde schaar te koop is. Er zijn, toch blijkt, ook mensen die de trap strip niet door willen laten lopen tot in de hoek van de traptreden.

Een rechte kant aan de uiteinden is wel mogenlijk maar is wellicht estetisch niet zo fraai en als je de trap niet heel goed ontvet, dan kan na verloop van tijd de hoekjes van de antislipstrip soms een klein beetje gaan krullen. De uiteinden rond knippen met een goede scherpe schaar kan wel, maar is zeker geen makkelijk klusje.
 

Het probleem is hierbij dat je ze graag allemaal exact de zelfde ronding wilt knippen, dat is bijna niet te doen. We hebben lang gedacht over een goede oplossing hiervoor en per toeval kwamen we op een leerverwerker die ovaal ronde kanten aan riemen maakt met een metalen slagijzer punch en zo was het idee snel geboren.

De vraag was nog wel of consumenten dit makkelijk kunnen, verschillende testen hebben we gedaan en door diverse mensen, ook bij mensen die niet zo handig zijn, de conclusie uit dit onderzoekje is dat bijna iedereen dit kan, belangrijk is dat je een goede zware hamer hebt en dat je het toepast en gebruikt op een houten en niet verende ondergrond.

Goed alternatief voor het vervangen van je trapmaantjes

Een leuk voordeel hierbij is ook nog dat je korte stukken kunt toepassen, bijvoorbeeld als antislip stroken van 65cm dit is de lengte van een trapmaantje, je kunt dan bijvoorbeeld 2 brede strippen toepassen, een strook van 65cm en een strook van 40cm, deze 2 stroken plak je achter elkaar met een tussenruimte van circa 5 cm dan heb je het efect en de vorm van een trapmaantje en hierdoor slijt de verf van je trap ook veel minder snel.

Maar je kunt natuurlijk prima als vervanging 1 strook toepassen, dan heb je aan een stuk van 10 meter voldoende voor je gehele trap.

- stroksnijder antislipstrip

Soms wordt er aan ons gevraagd of de antislipstrip niet in een smallere uitvoering te koop is. Hierop moeten wij altijd met nee antwoorden. Deze antislipstrip voor de trap is speciaal ontworpen, bedacht en getest door de tu delft. Uit onderzoek is gebleken dat een breedte van 28mm de meest ideale breedte is voor de antislipstrip.

De antislip strip is door zijn breedte extreem sterk, geeft de beste kwaliteit slip en verschuift nagenoeg niet, ook bij langdurig gebruik niet. Hoe smaller de strip wordt gemaakt, hoe meer risico er is dat de strip na verloop van tijd iets gaat verschuiven. Heb je een vrij nieuwe trap met een mooie gladden ondergrond en je maakt voor het aanbrengen van de strip de ondergrond goed schoon, dan zal het verschuiven wel meevallen. Is je traptrede oud en uitgesleten, dan is een bredere antislipstrip een betere keuze.

Voor diegene die toch graag een smallere antislipstrip willen, kun je met deze stroken snijder de strip bijvoorbeeld middendoor snijden waardoor er 2 stroken van 14mm breedt ontstaan. Wij adviseren dan de strip door te laten lopen tot de uiteinden van de traptreden.

Het aanbrengen van een smallere trip is een secuur klusje, gebruik hiervoor een liniaal of een hoeklijstje waarlangs je de strip aanbrengt, zodat je het in een mooie rechte lijn plakt. Zonder een geleidertje is een smalle strip niet in een rechte lijn te plakken namelijk.

Een greep uit onze vorige blog's

Blog schrijver: Dennis van der Burg

www.antisliprubbertape.com

J4

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.