opc_loader

Wensenlijst

-Antislip trap zelfklevend

Veilige trap maken? Dit doe je eenvoudig met een antislip trap zelfklevend

Is je trap ook zo steil glad en gevaarlijk, lees hier hoe je de trap een stuk veiliger kunt maken. Een veilige trap voor iedereen, hoe pak je dit aan?
De trap is negen van de tien keer de sluitpost bij een verbouwing, als de hele verbouwing achter de rug is dan moet eigenlijk ook nog de trap worden gedaan.

Daar heb je door de enorme drukte die zo’n verbouwing en verhuizing met zich mee brengt over het al gemeen geen puf meer voor. Of het budget is gewoon op. De trap aanpakken en opknappen wordt dan uitgesteld. Veel voorkomende problemen bij een onveilige trap zijn de versleten trapmaantjes of vloerbedekking waar je hinderlijk achter kan blijven haken met je schoenen, of een trapleuning die los zit of nog erger volledig ontbreekt. Het traphekje aan de buitenkant van de trapboom is een enkele keer weggehaald voor het verhuizen naar de boven verdieping en ontbreekt volledig. Dus is de trap is dan open aan een zijkant wat echt gevaarlijk is ook bij kleine kinderen.

Hierdoor wordt de trap onveilig. Je kunt je nergens vasthouden voor het steunen tijdens het traplopen. De meest veilige situatie is om aan beide kanten van de trap een trapleuning te plaatsen.

Neem hiervoor aan de muurzijde een ronde trapleuning met een diameter van 40mm die is geschikt voor kinderen en ouderen die minder kracht in de handen krijgen. Aan de open kant gebruik je meestal dan een geprofileerde sleutelgat leuning.
Ga je de trap eindelijk deze verdiende opknap beurt geven? Denk er dan over na om te kiezen voor schilderen. Dit is natuurlijk veel werk, want de vloerbedekking weghalen en lijm, verf wegkrabben daar ben je zo een week druk mee en dus niet goedkoop, maar dan doe je het wel helemaal goed.

Het schilderen van je trap is echt van deze tijd, er zijn tegenwoordig ook prachtige kleuren verven die super sterk zijn en die je goed kunt toepassen op je trap. Doe inspiratie op bij pinterest geschilderde trappen.
Je trap is dan strak qua uitstraling, is lekker praktisch schoon te maken met de stofzuiger of een vochtige doek, wat weer veel voordelen geeft als je snel last hebt van stof allergie. Of huisdieren die veel haren achter laten.
Besluit je dit te doen, hou dan rekening ermee dat er wel een antislip strip op iedere traptrede moet worden aangebracht.

Je kan dan kiezen voor een rvs stalen strip van 4mm dik deze steekt een mm boven de trede uit. Je kan ook kiezen voor een rubberen infrees strip, hou dan rekening ermee dat er nog een groefje in de trede moet worden gefreesd. Wil je dit niet, omdat dit duur is om erin te maken, kies dan voor een antislip trap strip die zelfklevend is. Zowel de infrees als de antislip producten zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Vraag gratis een monsterkaartje aan en laat de kleur van de verf hierop afstemmen. Zo valt de strip minder op en geeft een nog strakkere look.

Blog schrijver:
Mark
Veilheid en Meer

S-3

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.