opc_loader

Wensenlijst

-Antislip tape is de oplossing voor veel onveilige situaties

Antislip tape is de oplossing voor veel onveilige situaties

Je kent ze wel die trappen die super steil zijn geplaatst, of waar de diepte van de traptreden zo smal zijn dat het wel een ladder lijkt.
In Nederland en Belgie heb je veel van deze situaties. Woningbouwtrappen uit de jaren 50. In die periode nam men het niet zo nauw als er een trap moest worden gemaakt. De trappenmaker ging inmeten en maakte handmatig een uitslag/tekening van de trap die paste in de beschikbare ruimte.
Anno 2015 is dit gelukkig enorm verbeterd en wordt eerst de uitslag gemaakt en daarna de indeling van het huis bepaald, zodat er een goed en veilige beloopbare trap wordt geplaatst.

Veel trappen zijn tot nu toe bekleed met een vloerbedekking of de wel bekende trapmaantjes, deze geven allebei min of meer ook een beetje een antislip effect, waardoor de trap iets veiliger wordt, echter de trap met vloerbedekking beleggen is niet meer van deze tijd. Het is niet praktisch, het wordt snel vies en is moeilijk schoon te houden.

Sinds een aantal jaren gaat men steeds meer over naar een trap die geschilderd wordt. Ook het van tv bekende traprenovatie  systeem met  nieuwe overzet treden wordt steeds meer toegepast, je trap knapt enorm op hierdoor en is gelijk ook super makkelijk in onderhoud en schoonmaken echt een goede antislip ontbreekt.

Daarnaast is het schilderen van de trap weer helemaal in. De verven zijn kwalitatief een stuk verbeterd en er zijn tegenwoordig prachtige effect verven te koop waarbij je de trap een nieuwe look kunt geven die past bij de moderne inrichting.

Toch blijven de traptreden bij beide afwerkingen  wat glibberig, zeker als je met de sokken de trap op en af loopt.
Er zijn dan wel hulpmiddelen te koop zoals antislip pantoffels of antislip sokken, maar jammer genoeg slijten deze weer erg snel af en is hierdoor een dure oplossing.
Je kan ook besluiten over de verflaag een antislip verf laagje aan te brengen, bedenk dan wel dat je dit met schoenen er snel af loopt.  Er zijn ook antislip stickers te koop, maar deze zijn niet zo geschikt voor op een trap.

De beste oplossing is te kiezen voor een antislip tape, die er zijn er in verschillende kwaliteiten en sterktes. Je hebt tapes die zelfplakkend zijn en makkelijk door iedereen zijn aan te brengen. En er zijn ook anti slip infrees strippen te koop. Voor deze moet je een groefje frezen in iedere traptrede. Voordeel hierbij is dat het stripje smal kan zijn circa 1 cm, terwijl dit bij de anti slip plakstrippen dit 2 tot 2,5cm breedt is.

Blog schrijver:Jeroen Smeets

https://www.antisliprubbertape.com/

J8

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.