opc_loader

Wensenlijst

Antislip strip tape op je traptreden

Antislip trap strippen en stroken op je traptreden zorgen voor een stukje extra veiligheid.

Regelmatig lees je dat kinderen maar steeds vaker ook oudere mensen van de trap zijn gevallen. Je val breken is bijna niet te doen waardoor een gebroken arm of been, of bij oudere mensen het breken van de heup heel vaak voorkomt.

Hier zou je eenvoudig iets aan kunnen doen. Heb je een gelakte of geschilderde trap, dan is het aanbrengen van een antislip plakstrook vaak de beste en eenvoudigste oplossing die iedereen wel kan uitvoeren, ook als je niet zo handig bent.

De antislip strips zijn er in verschillende prijzen en kwaliteiten. Zo kan je bijvoorbeeld bij Ikea een rolletje antislip tape kopen die zeer voordelig is in prijs, maar kwalitatief niet erg goed en geschikt voor je trap in huis. lees hier de verschillen antislip vergelijk prijs kwaliteit en toepassing

Er is ook een rol antislipstrip leverbaar van de 3M fabriek, de kwaliteit hiervan is iets beter en voelt niet zo scherp aan je voeten, omdat de toplaag van deze antislip strip van een rubberachtige samenstelling is. Deze plakt heel goed echter met schoenen slijt de strip wel zeer snel.

Ook worden er op Ebay en Amazon allerlei kwaliteiten aangeboden in verschillende breedtes en verschillende kleuren, die allemaal dezelfde antislip basis hebben, namelijk een zand toplaag die met een epoxy is vermengd  (voelt aan als schuurpapier)en als een plakband strook van 60cm of 80 cm of op een rol worden aangeboden.

Er is ook een antislip plak strip voor de trap die bestaat uit een 2mm dikke kunststof rubberen strip. De antislip trap strip is duurzaam en leverbaar in 5 eigentijdse kleuren, zo ook een witte kleur in de RAL kleur 9003 en de kleur grijs RAL 7042 de trendkleur van dit moment.

De traditionele infrees strip's zijn natuurlijk ook een hele goede oplossing en wordt al heel lang toegepast in de trap, nadeel hiervan is echter dat in een bestaande situatie er een groefje in de traptrede moet worden gefreesd. Meestal als je gehoekte traptreden hebt, dan kun je het groefje niet door laten lopen tot in de hoeken, want de freesmachine komt namelijk niet tot in de hoek. Je moet dan circa 10 tot 15cm uit de kant blijven, iets wat minder fraai is, want het liefst wil je natuurlijk de antislip strip tot in de hoek laten doorlopen. Ook moet je bedenken dat een groefje in de trap trede laten frezen, al snel €10,00 tot €15,00 per trede kost.

Daarbij; de strip is vrij smal en voor kleine kinderen met kleine voetjes en voor ouderen is deze strip eigenlijk iets te smal. De beste breedte maat van een antislip plakstrip ligt tussen de 25 en 30mm. Daarom wordt vaak een antislip strip gebruikt die je eenvoudig kunt plakken. Wil je je antislip strip door laten lopen tot in de hoeken, dan is het van belang dat je de strip op de goede lengte afknipt. Je kunt eenvoudig een malletje maken van een stukje schilderstape en deze op de strip plakken en vervolgens op de goede lengte snijden of knippen. Bekijk hier een handige video hoe je de antislipstrip op de goede lengte knipt.

aangepast op 18 april 2018

aangepast op 1 maart 2019

Terug