opc_loader

Wensenlijst

Portiek trappen die glad zijn

Portiek trappen veilig maken met een antislip strip

Portiek trappen werden vroeger veel toegepast in de woningbouw. In de grote steden zie je deze portieken waar een betonnen trap is geplaatst die naar de eerste appartement verdieping gaat.

In Amsterdam staan prachtige huizen met deze portiek trappen. De binnenkant is fraai afgewerkt met geglazuurde wand tegels waardoor de stijl heel herkenbaar wordt. De traptreden zijn meestal uitgevoerd in beton en de balustrades en trapleuningen in staal van ronde stangetjes.

Als de trappen veel gebruikt zijn dan is de traptrede uitgesleten, waardoor het traplopen bij vochtig weer gevaarlijker wordt. De traptrede heeft de hoekige vorm verloren waardoor de voet makkelijker kan glijden. Op de foto is mooi te zien hoe een versleten betonnen traptrede er uit ziet. Heb je ook zo'n trap en is bij jou ook de ervaring dat bij regenachtig weer de traptreden gevaarlijk glad zijn dan hier een aantal tips om dit te voorkomen.

  1. De betonnen treden vervangen.
  2. De treden restaureren.
  3. De treden voorzien van een antislip coating.
  4. De trede voorzien van antislip trap strips.

De betonnen traptreden laten vervangen

Als de slijtage te groot is dan is het meestal verstandiger om de betonnen traptreden volledig te laten vervangen. Hiervoor moet je echt een gespecialiseerd bedrijf nemen die werkzaam is in betonwerken. Een portiek trap vervangen is echt een behoorlijke ingreep en best een dure oplossing. Echter het is de eerste aanblik van je huis en veilig naar boven lopen moet natuurlijk mogenlijk zijn.

De betonnen treden restaureren

Als de treden niet te veel zijn uitgesleten, dan kunnen ze worden geschuurd zodat de "sleet" die is ontstaan er uit geschuurd kan worden. Ook dit is een klus die niet iedereen zo maar kan doen. Hier zijn ook specialistiche bedrijven de marmer en natuursteen kunnen schuren en afwerken. Dit schuren wordt gedaan met veel water en steen schuurmachines. Ook zijn er bedrijven die in het loopvlak ruwe stroken kunnen schuren waardoor de traptrede hierdoor veel stroever aanvoelt bij vochtig weer.

De betonnen traptreden voorzien van een antislip coating

Als je de portiek trap hebt laten restaureren, kun je de traptreden ook laten voorzien van een antislip coating. Deze beschermt de trap tegen uitslijten en maakt de traptrede volledig antislip ook bij slechte weersomstandigheden. Je kunt de gehele traptreden hiermee laten doen, maar vaak worden er ook stroken ingeplakt. zodat alleen het loopdeel een extra antislip geeft.

Er zijn diverse bedrijven die dit kunnen uitvoeren. Zij gebruiken hiervoor een 2 componenten coating die enorm slijtvast zijn voor heel lang een veilige traptrede.

De portiek treden voorzien van een antislip trap strip

Hierin zijn heel veel mogelijkheden, sommige kun je als je een beetje handig bent zelf aanbrengen. Er zijn ook strippen die je beter door de vakman kan laten monteren.

Als je een beetje handig bent zijn er ook antislip strippen om te plakken. Deze kun je kopen als een band op een rol of als een hoekprofiel de band is leverbaar in verschillende breedtes en kleuren. Bij een betonnen traptrede is het wel van belang dat het materiaal goed schoon is en eventueel is voorbehandeld met een primer. Hier kan dan eenvoudig de plakbare antislip strip op worden geplakt. Hiermee bespaar je natuurlijk behoorlijk wat geld en je hebt toch een stukje veiligheid tegen uitglijden. De antislip strippen die op de rol leverbaar zijn zijn er ook in de betonnen kleur grijs en van een kuststof rubber materiaal. En veel toegepast bij binnentrappen maar deze antislip strip is ook zeer geschikt voor de portiek trap. Door de dikte van 2 mm heeft het een lange levensduur bij normale toepassing.

Blog schrijver:
Dennis van de Burg
www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.