opc_loader

Wensenlijst

marmeren trap renoveren

marmeren winkel trap antislip geven

Marmeren trap renoveren met een epoxy verf?  Lees hier hoe.

Repareren en schilderen met een epoxy verf. De trap zal eerst goed moeten worden schoongemaakt en worden ontvet met een speciale reiniger en daarna moeten de beschadigingen worden geplamuurd met een epoxy plamuur. Als je dit hebt gedaan laat het plamuur dan 24 uur goed drogen. Schuur het oppervlakte goed glad pas dan kan je beginnen met de 2 componenten epoxy aan te brengen.

Dit kan je doen met een platte verf kwast en of een roller. Werk zo stof vrij mogelijk voor een optimaal resultaat. De epoxy kan je in heel veel kleuren laten mengen bij de betere verf winkels, merken zoals bijvoorbeeld de Sikkens Wapex 660  is in glans, zijdeglans en matte afwerking leverbaar.

Het beste is het om de epoxy in 2 lagen aan te brengen. Kijk hier hoe Thomas van het programma eigen huis en tuin epoxy op een garage vloer aanbrengt. Dit product kan natuurlijk ook prima op een natuurstenen of marmeren trap worden aangebracht.
Het grote voordeel van een 2 componenten epoxyverf ten opzichte van een acryl of alkyd verf is dat de verf veel sterker en slijtvaster is.

Je bent wel duurder uit dan met de standaard verf maar de kwaliteit is echt veel beter. Op een natuurstenen trap houd een andere verf ook minder goed en zal je eerst een speciale primer moeten aanbrengen voor een redelijk resultaat. Wil je de trap niet egaal schilderen, er zijn verschillende manieren om effecten aan te brengen, zoals verfsnippers die je in de epoxy kunt strooien, of je wil toch weer een marmeren uitstraling? dit you tube filmpje laat mooi zien hoe je dit kunt nabootsen. Of een beton look waar we al eens aandacht aan hebben gegeven.

Heb je de trap helemaal geschilderd dan wil je hem natuurlijk ook een goede antislip geven voor een optimale veiligheid. De antislip rubber tape speciaal voor trappen, is  plak baar en kun je eenvoudig hier op aanbrengen. Is het een grote galerij trap, of een trap in de winkel die veel wordt belopen, plaats dan 2 strips met circa 2cm tussenruimte tussen de strips zodat de volledig voorkant van de schoen hierop rust.
Antislip rubber strip tape is leverbaar met een ral kleurcode omschrijving, zo kan je de verf in de kleur van de strip laten mengen waardoor je een prachtig geheel krijgt.

Blog schrijver: Dennis van de Burg

www.antisliprubbertape.com

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.